Miercuri,
17.04.2024
Innorat
Acum
11°C

Procurorul Eugen Stoina s-a pensionat. Acesta este implicat într-un scandal, fiind anchetat în cazul unui accident produs după ce ar fi condus băut

Procurorul Eugen Stoina s-a pensionat. Acesta este implicat într-un scandal, fiind anchetat în cazul unui accident produs după ce ar fi condus băut

Procurorul Tribunalului Sibiu, Eugen Stoina s-a pensionat, potrivit unui decret semnat marți, 2 aprilie, de președintele României Klaus Iohannis. 

„Decret privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Stoina Eugen, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, având gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - pensionare”, se arată pe pagina președinției. 

Procurorul este implicat într-un scandal după ce acesta ar fi urcat băut la volan și a lovit două autoturisme, dar a scăpat de testul de alcoolemie. 

La jumătatea lunii martie, fostul polițist Marian Răduinea posta pe pagina lui de Facebook o înregistrare audio în care procurorul Tribunalului Sibiu, Eugen Stoina, recunoaște producerea și contextul accidentului. 

De asemenea, în anul 2021 Stoina a fost adus în fața CSM sub mai multe acuzații, singura pentru care a fost sancționat fiind cea de întârziere în soluționarea cu celeritate a cauzelor, din motive imputabile (art. 99 lit. h) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor).

După cum se arată într-un răspuns al Inspecției Judiciare transmis luju.ro în octombrie anul acesta, Stoina ”a tergiversat soluționarea unui număr de 160 de dosare penale ce-i fuseseră repartizate”. Totodată, pe seama lui Stoina a mai fost pusă și acuzația de prelucrare defectuoasă a unui dosar și a păstrat niște probe (notele de redare a interceptărilor din două dosare), deși acest lucru nu îi era permis. Pentru aceste din urmă abateri, Stoina nu a fost sancționat.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

9 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 2 săptămâni

Maurul si-a facut datoria,maurul poate sa se odihneasca!

Raspunde

Emil

Acum 2 săptămâni

(Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului calomnios folosit)

Raspunde

Emil

Acum 1 săptămână

Se spune musamalizat.
Raspunde

Ion

Acum 2 săptămâni

Pensia o sa-i ajunga?

Raspunde

Cetățean

Acum 1 săptămână

Si cu Milițieni corupți ce se mai aude? Ia sa vedem sunt, au fost, vor fi trași la răspundere? El scăpa baza curata. Iohanis mai corupt ca alți.
Raspunde

Sparrow

Acum 1 săptămână

Gata, a scāpat. Cine sā mai aibā ceva cu el acu' ? E un biet pensionar.....

Raspunde

Gazetarul amator

Acum 1 săptămână

Protejat de polițiști, protejat de magistrați, protejat și lăsat de sistem să scape cu basma curată. Nu contestăm capacitatea intelectuală și profesionalismul domnului Stoina. "Ajutorul" acordat , nu cred că este cel potrivit. În situația de alcoolism în care se afla, probabil că trebuia ajutat în alt mod. Cu siguranță că mulți i-au oferit băuturi alcoolice și au râs de el fără a se gândi la pericolul la care îl expun , atât pe dl.procuror cât și pe participanții la trafic. Probabil că dânsul va continua cu atitudinea asta până într-o zi în care se va întâmpla ce este mai rău ( o victimă nerecuperabilă) iar dl. procuror va fi sancționat ca atare, ca simplu cetățean. Și din păcate chiar a fost un pericol public prin atitudinea sa de a se urca la volan băut, ziua în amiaza mare de fiecare data când a fost prins (sau nu a fost prins) și de "a lua orașul la roată" cu riscul nu numai de a "da rachete" altor autoturisme cât cu riscul asumat ignorant de a lovi persoane, bătrâni și copii. Scoaterea "cu basma curată" a acestuia s-a făcut cu prețul a multor conducători auto care au greșit mai puțin dar au plătit mai mult pentru a rotunji cifra de bilanț a "organelor"referitoare la sancționarea și condamnarea celor care au condus sub influența băuturilor alcoolice sau în stare de ebrietate. Dar fiecare cu norocul său! Sa aveți o zi bună, lipsită de neplăceri! :)
Raspunde

Zsf

Acum 1 săptămână

inca un special pe care il vom plati noi cu munca noastra... 

(Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului care incită la ură)

Raspunde

Xxx

Acum 1 săptămână

Cine va invata sa scrieti asa??? Cum adica...ar fi condus baut???? Pai ori a condus baut...ori a condus.. nebaut!!! Ce jurnalism e asta cu...ar fi???? Daca aveti ceva clar...scrieti clar...da a nu nu insinuati ce nu stiti!!! Si daca ar fi condus baut de ce nu faceti plingeri asa cum faceti in cazul...cititorilor care va trimit filmari???? A iar n aveti curaj decit cu oameni simpli...in rest stati cu ciocu' mic! Inca odata ferilcitari pt jurmalismul ...de care dati dovada!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus