Ce părere aveți voi despre brunch-uri? Chiar e nevoie de o a patra masă pe zi sau mai degrabă l-am putea boteza mic dejunul întârziaților? Că observ că a devenit recent o modă și încep să apară din ce în ce mai multe mici localuri care popularizează această masă dintre mese.
Unul dintre localurile de acest gen s-a deschis pe strada Ocnei și se cheamă, foarte creativ, Eggcelent. Asta ca să nu credeți că am făcut o greșeală în titlu. Și, deloc surprinzător, întreg meniul se învârte în jurul acestui primordial ingredient, oul. Deși e deschis de la ora 8, m-am dus, desigur, la ora brunch-ului. Tocmai ca să pot gusta mai multe, am sărit intenționat mic dejunul și pe la 11 deja foamea îmi dădea ghes.
Când am intrat în restaurant mai erau doar trei persoane la o masă. Una din cele 5 cât are tot restaurantul, într-o atmosferă de bistro franțuzesc cochet. Dar n-a durat foarte mult și s-au umplut și celelalte mese, spre surprinderea mea, majoritatea fiind străini. Se vorbeau tot felul de limbi la mesele din preajmă, semn că străinezii sunt mai familiarizați cu conceptul de brunch decât suntem noi. Deocamdată.
Meniul are patru mari categorii: starter, toast, croissante și brioche, evident, toate în combinație cu ou, prăjite, poșate sau scrambled. Le-aș fi zis omletă ultimelor, dar mă omoară Gordon Ramsay. Am văzut un clip cu faimosul bucătar în care zicea că ouăle scrambled sunt printre cele mai grele preparate de realizat, că necesită o tehnică deosebită și că e unul dintre testele pe care le dă noilor bucătari pe care îi angajează. N-ai zice că-i așa mare filosofie să împrăștii niște ouă într-o tigaie, nu?
Am ales un starter, ouă aromate, cu semințe prăjite, sos hoisin și salată cu avocado și o brioșă cu ouă scrambled, să văd dacă bucătarul ar trece testul Ramsay sau nu. Și un suculeț de vișine pe lângă, să avem și ceva acrișor la îndemână. A durat cam 15 minute până a venit comanda iar ambele preparate au venit deodată. Am început cu brioșa iar ouăle scrambled erau așezate peste o lingură generoasă de iaurt. Combinația, foarte bună, dar oarecum ciudată cu ouăle calde peste iaurtul rece, m-a surprins prima îmbucătură.
Brioșa, delicioasă, dulceagă și pufoasă iar salata cu rucola și avocado a mers ca unsă. Deși am topit rapid primul fel de mâncare, ouăle aromate erau deja reci când m-am apucat și de ele. Două ouă ochi, gătite perfect, pe o crustă de semințe de dovleac și floarea soarelui perpelite pe foc, asortate și ele cu o sălățică prin care se ascundeau cubulețe de avocado, totul stropit cu un sos Hoisin dulceag și două felii de pâine prăjită cu care să poți culege gălbenușul portocaliu. Rece, ne-rece, n-a contat foarte tare. Am plimbat pâinea prin gălbenuș la fiecare îmbucătură, semințele se potrivesc perfect cu restul ingredientelor din farfurie, pot să zic cu mâna pe inimă că avocado-ul s-a născut special să fie combinat cu oul. 69 de lei am plătit pe întreaga consumație și am ieșit complet satisfăcut. Și cu dilema rezolvată, sigur primul a fost oul, că e mult mai bun decât găina.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 4969
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Q
Acum 3 ore
Newman
Acum 4 ore
Ron
Acum 5 ore
Eu
Acum 5 ore
Emil