Joi,
23.05.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Primarul Astrid Fodor: „Am și identificat o locație care s-ar preta pentru amenajarea unui patinoar”

Primarul Astrid Fodor: „Am și identificat o locație care s-ar preta pentru amenajarea unui patinoar”

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, arată că proiectul unui patinoar acoperit la Sibiu poate fi implementat pe un teren rămas din fosta autobază Tursib. O petiție lansată de un sibian pentru a determina administrația să implementeze un astfel de proiect a strâns aproape 500 de semnături în patru zile.

Claudiu Bobeș este sibianul care a lansat la finele săptămânii trecute petiția în atenția Primăriei Sibiu. El consideră că este „frustrant” faptul că orașe mai mici, cu potențial economic mai fragil, au astfel de facilități pentru încurajarea sportului de masă.

Citește și Petiție a sibienilor pentru construirea unui patinoar acoperit. Inițiator: E frustrant, localități mult mai mici au un bazin de înot, un patinoar. Sibiul nu este un oraș sărac

La solicitarea Turnul Sfatului, primarul Sibiului, Astrid Fodor, spune că un astfel de obiectiv de investiții poate fi implementat în zona Căii Dumbrăvii. „Amenajarea unui patinoar este un proiect concret inclus deja în programul pe care îl propun pentru următorii patru ani, dacă sibienii îmi acordă încrederea pentru încă un mandat de primar. Am și identificat o locație care s-ar preta, și anume partea rămasă în proprietatea Primăriei Sibiu din terenul achiziționat de la Tursib, din care, o parte importantă am pus-o la dispoziția Consorțiului care va construi aici un Campus dedicat învățământului în sistem dual, terenul reprezentând contribuția Municipiului Sibiu ca membru în acest Consorțiu. Pe suprafața rămasă se poate construi un patinoar artificial”, răspunde Astrid Fodor pentru cititorii Turnul Sfatului.

Două sunt sursele pe care administrația locală le are în vedere pentru un astfel de proiect. „În ceea ce privește finanțarea proiectului, o posibilitate ar fi accesarea unui program al Companiei Naționale de Investiții, dar vom analiza și alte posibile surse de finanțare, pe măsură ce parcurgem etapa elaborării documentațiilor", adaugă primarul Astrid Fodor.

Discuțiile despre un patinoar acoperit la Sibiu sunt reluate, de obicei, în preajma competițiilor sportive din domeniu, competiții la care patinatorii sibieni câștigă medalii în ciuda lipsei unei baze sportive adecvate. 

Citește și Medalii de aur și rezultate foarte bune pentru patinatorii sibieni la concursul internațional din Germania

Foto principală: patinoarul din comuna Cârța, județul Harghita

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

22 comentarii

Liviu

Acum 1 lună

Este un pationar in Subarini/ Scoala de inot, trebuie doar reabilitat, eventual acoperit. Si rezolvat cumva cu spatiul de parcare.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kokos

Acum 1 lună

Vai , vai , cata marinimie din partea lui tanti fodor! 10 ani de cand e primar n-a facut nimic pentru un patinoar , acum , daca o votam din nou , va face! S-o crezi tu ca te mai votam!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 lună

Versiunea digitala e gata pana-n algeri.
Raspunde

Ghiță

Acum 1 lună

Locația e perfectă pentru un patinoar !
Raspunde

Nelia

Acum 1 lună

Wow!!! După 10 ani la primărie!!! Și fix în an electoral!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ylav

Acum 1 lună

Sa ne lase în pace Bunică dacă str Viitorului de 11 luni se lucreaza si inca mai dureaza inca 2 luni de la Libertatea pana la podul de cale ferata 300 m nu a fost în stare ca de era de lucru cam vreo 3 luni da.. r nu se justifica Banii Patinoarul cred ca face ea 100 ani votați tineret nu îmbălsămati.... iesiti la vot !!
Raspunde

AMN114

Acum 1 lună

Cum de este băgat în seamă de inaccesibila administrație un cetățean care vrea patinoar? Păi simplu: madam Fodor e disperată după voturi. Poți cere odată la 4 ani, câteva luni înainte de scrutin și obții (verbal) ceva promisiuni. Dar promisiunile, la politicieni, nu angajează decât pe cei care cred în ele;)
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Claudiu

Acum 1 lună

Primitivism și heirupism. Că în oricare alt an electoral. Zero program, zero strategie pe termen mediu sau lung. Doar promisiuni că se va face daca "mă votați" Că, uite, in caz de nevoie pot chiar să răspund rapid la petiții. De atâția ani nu reușesc să rezolve problema deșeurilor voluminoase pe care, mai nou, vor sa le facă vizibile din avion , alaturi de aeroport. Dar pentru patinoar s-a "identificat" o posibilă locație în mai puțin de 48 de ore. Aștept să ne mai promită 100 de lei la salariu și să se de-a mici pe gratis și care să ajungă la toată lumea... Că așa era în urmă cu vreo 30 de ani Dar politicienii involuați încă ne cred la fel de proști
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

E mai tare ca spitalul.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cine mai crede o incompatibila cu functia???

Acum 1 lună

„Amenajarea unui patinoar este un proiect concret inclus deja în programul pe care îl propun pentru următorii patru ani, dacă sibienii îmi acordă încrederea pentru încă un mandat de primar" Cel putin din ian. 2017, fodor, periodic, MINTE sibienii ca face aquapark. Si de atunci sibienii ce vor sa innote nu au facilitati municipale (exceptand cadita de la Neptun periodic inchisa), si sunt nevoite sa mearga la bazine private, "inotand" umar la umar din cauza aglomeratiei/cererii mari. HALAL ADMINISTRATIE! "Publicat: 05/01/2016": https://www.gandul.ro/stiri/sibiu-va-avea-aqua-park-suma-uriasa-pe-care-o-plateste-primaria-14955927
Raspunde

Claudiu

Acum 1 lună

Muțumesc ziarului Turnul sfatului pentru implicare și susținere Ne-a ajutat mult să devină mai vizibilă doleanța noastă și se pare că din partea administrației locale actuale avem un răspuns. Având în vedere că este campanie electorală eu sper ca și alți candidați să-și asume acest proiect și să se materializeze cât mai repede după alegeri. Nu doresc ca acestă petiție să fie cumva interpretată în vreun registru politic. Eu doresc să rămână o simplă petiție a nostră a celor care dorim un patinoar în Sibiu și o alternativă pentru sport Vă mulțumesc mult Cu considerație pentru toți cei care au semnat și și-au asumuat acest proiect Inițiatorul petiției
Raspunde

Uncas

Acum 1 lună

Ne-am cam săturat de primari aleși pe viață, schimbarea e bună, doamna e complet depășită și încremenită
Raspunde

Barosanu

Acum 1 lună

Mai ceva ca-n filme: un cetățean face o petiție, se adună peste noapte 500 de semnături, semn că lipsa patinoarului era marele of al sibienilor, ajunge petiția la presă, apoi la d-na primar care zice, „a, ce chestie, chiar aveam în program să fac un patinoar, am găsit și spațiul, se rezolvă!”. Clar că democrația funcționează și primăria ascultă de cetățeni. Că doar n-o fi o fumigenă electorală!
Raspunde

Frikirikimiki

Acum 1 lună

E clara treaba, e pe bune, cum sa fie fumigena? Toti din acest oras stiu ca aici ce se promite, se face. Sau mai corect: se VA face, vreodata, la Pastele Cailor poate, ca tot e perioada de pre-sarbatori. Adica daca a zis Fodor, daca o votam, parca vad ca la anu' deja incepe studiul de fezabilitate, ca asa sta bine oricarui plan bine facut. Dupa studii, mai vedem... in 2028 incercam din nou... poate se intoarce Klaus, sa ne zica el ca se poate si se face. Abia astept, imi pregatesc pop-cornu-ul !
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 1 lună

E foarte bine ce spune doamna primar in legatura cu patinoarul dar poate ne spune cine a fost membrii comisiei care la promovat pe Marinescu in consiliul de administratie la Tursib. Sa vedem si noi cine poate promova o nulitate guraliva acolo. Poate ii trimite doamna Fodor pe strada Baltazar la un control.
Raspunde

Toma

Acum 1 lună

Cine crede tot ce-i spui Este vai de capul lui! Dar ce are Sibiul? NIMIC,Nimic,nimic...Acuși cade de pe hartă!
Raspunde

Giurgiu

Acum 1 lună

Alooo e vorba de 500 de voturi nu de altceva și mai cred ca cineva a luat-o razna stimaților sau sunteți în urmă cu vremea Chiar Patinoar ne trebuie și piste de biciclete și alte avioane vă spu doar 2 probleme mari și late 1Ne pleacă copii din Oraș Țară 2Ne mor oameni în spitale Doamna Primar Astrid Fodor și NATO făcut nimic
Raspunde

LOL

Acum 1 lună

Incerc sa imi fac o imagine despre cine sunt cei care au dat dislike la niste comentarii perfect pertinente si rezultatul e urmatorul : niste mosi carora le pute fundul respectiv scaunul in care sunt bine infipti , care nu au facut vreo ora de sport in viata lor , ceea ce denota o lipsa de respect fata de ei insisi si atunci cand nu te respecti pe tine ce pretentii sa mai avem ....
Raspunde

@LOL

Acum 1 lună

E campanie electorală și toate partidele stau geană pe presă, fiecare având grupuri de WhatsApp destul de mari de...susținători. Când unul citește știrea, dă mesaj și imediat are 50-60 de like-uri sau dislike-uri.
Raspunde

Rob

Acum 1 lună

Mai trebuie vreo 3-400000 de euro într-o consultație și un tur virtual și gata. La anul vă dați cu patinele prin living.
Raspunde

Munteanu

Acum 1 lună

S-ar putea să se facă acest patinoar, dar ne-am dori sa+l facă alt primar....
Raspunde

Claudiu

Acum 1 lună

Crese, gradinite nu identifică??!? De exemplu Institutul de Sanatate publica de pe Luptei de ce este lasat in paragină?!?! Pe vremuri era creșă/grădiniță acolo. De ce se ține spațiul inutil?!?!?!?!?!?!?!?!?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus