Luni,
27.05.2024
Partial Noros
Acum
20°C

Reprezentanții bisericilor protestante din Europa se adună la Sibiu: sunt așteptați peste 200 de delegați

Reprezentanții bisericilor protestante din Europa se adună la Sibiu: sunt așteptați peste 200 de delegați

Cea de-a noua Adunare Generală a Comunității Bisericilor Protestante din Europa va avea loc la Sibiu, la sfârșitul lunii august. Recepția finală va fi organizată la Sala Thalia.

Sala Thalia va fi pusă la dispoziție gratuit, pe data de 29 august, între orele 18:00 și 21:00, după ce Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice C.A. din România a solicitat acest spațiu pentru întâlnirea reprezentanților a 95 de biserici membre din Europa. Un proiect de hotărâre pentru punerea la dispoziție a sălii va fi aprobat la ședința din această lună a Consiliului județean.

„Prin găzduirea acestei adunări, Sibiu își reconfirmă rolul de oraș inclusiv și deschis către diversitatea culturală și religioasă”, argumentează administrația județeană. Condiţiile de utilizare a spațiului, alte obligații ale beneficiarului dreptului de folosință gratuită, modalitățile de angajare a răspunderii și sancțiunile ce se vor aplica în caz de nerespectare a obligațiilor, vor fi stabilite printr-un protocol ce se va încheia între Filarmonica de Stat Sibiu şi Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice C.A. din România.

În perioada 27 august - 2 septembrie 2024, Sibiul va fi gazda celei de-a noua Adunări Generale a Comunității Bisericilor Protestante din Europa (Communion of Protestant Churches in Europe). Pe lângă desfășurarea lucrărilor adunării, participanții vor participa la recepția organizată la Sala Thalia, facilitând astfel schimburile interculturale și consolidarea legăturilor dintre diferitele comunități religioase. Evenimentul va include și discuții pe teme de actualitate care afectează comunitățile protestante la nivel european.

Adunarea va reuni peste 200 de delegați din diverse țări europene.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Diana

Acum 1 lună

Pai in Europa de vest le e ori frica sa se intalneasca, ..de atata libertate... ori toate bisericile sunt carciumi si in loc de cruci au la poarta, curcubee.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus