Joi,
23.05.2024
Innorat
Acum
12°C

Sibienii sunt invitați din nou să depună proiecte în cadrul programului de bugetare participativă. Bugetul maxim este 150.000 de euro

Sibienii sunt invitați din nou să depună proiecte în cadrul programului de bugetare participativă. Bugetul maxim este 150.000 de euro

Primăria Sibiu inițiază o nouă sesiune a programului de bugetare participativă. Primarul Astrid Fodor va supune votului consilierilor locali Regulamentul pentru desfășurarea acestei acțiuni la următoarea ședință a forului local.

Pentru șase domenii vor fi acceptate dosare, potrivit proiectului de hotărâre:

1.    Sibiu Oraș ACCESIBIL - Mobilitate și infrastructură urbană (alei, trotuare, zone pietonale; accesibilitate și siguranța circulației; îmbunătățirea căilor de acces, fluidizarea traficului, crearea de infrastructuri pentru siguranța rutieră, creșterea gradului de accesibilitate, pentru persoanele cu dizabilități, propuneri de zone cu restricție auto, piste pentru biciclete, sisteme de supraveghere video etc.)

2.    Sibiu Oraș VERDE - Spații verzi (înființare, amenajare, dotare, plantare arbori, arbuști etc.);

3.    Sibiu Oraș RECREATIV - Spații publice și locuri de joacă (mobilier stradal, iluminat public, piațete etc – amenajare, dotări etc.);

4.    Sibiu Oraș INTELIGENT - Digitalizare/Smart City;

5.    Sibiu Oraș EDUCAT - domeniul educației;

6.    Sibiu Oraș în MIȘCARE - domeniul sportului.

„Va fi un exercițiu bun de implicare a cetățenilor în procesul decizional care privește proiectele de dezvoltare și, de aceea, sper ca aceștia să participe în număr cât mai mare. Cetățenii sunt cei mai apropiați de problemele cu care se confruntă în oraș, acest program fiind un instrument foarte util pentru ca noi să aflăm soluțiile pe care le propun”, a transmis Fodor.

Bugetarea participativă este pentru toți cetățenii interesați care au împlinit vârsta de cel puțin 18 ani și au domiciliul sau reședința în municipiul Sibiu.

Depunerea proiectelor se va putea face exclusiv online, pe site-ul Primăriei Sibiu, începând din data de 10 mai. Un cetățean poate depune un singur proiect pe fiecare dintre cele șase arii tematice, iar bugetul maxim al fiecărui proiect se va încadra în 150.000 de euro.

Reprezentanții Primăriei precizează că sibienii pot beneficia de asistență pentru crearea contului, depunerea de proiecte într-un punct suport amenajat în acest scop la sediul autorității din cadrul Centrului de informații pentru Cetățeni.

Proiectul și textul regulamentului care va fi supus votului consilierilor locali poate fi consultat aici.

Proiectele se vor putea depune în perioada 10 mai – 10 iunie 2024, cele declarte elibigibileurmând să fie afișate în perioada 1-16 august pentru a fi votate. Rezultatele votului vor fi anunțate de Primăria Sibiu în 30 august 2024. Proiectul cu cel mai mare număr de voturi din fiecare arie tematică va fi selectat spre finanțare, fie ca proiect de sine stătător, fie ca parte dintr-un proiect mai amplu.

Bugetarea participativă a fost introdusă în anul 2018, amenajarea unui loc de agrement în Piața Cluj fiind primul proiect pe care Primăria Sibiu l-a implementat. Bugetul alocat proiectului a fost de patru ori mai mare decât cel solicitat prin bugetare participativă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus