Luni,
20.05.2024
Cer Senin
Acum
19°C

ACTUALIZARE 11 gospodării inundate la Ighișu Nou. O viitură oprește temporar circulația trenurilor între staţiile Valea Lungă (Alba) şi Copşa Mică

ACTUALIZARE 11 gospodării inundate la Ighișu Nou. O viitură oprește temporar circulația trenurilor între staţiile Valea Lungă (Alba) şi Copşa Mică

11 gospodării din localitatea Ighișu Nou precum și o porțiune din drumul comunal dintre Micăsasa și Chesler au fost inundate, în urma ploii torențiale și a aluviunilor.  O viitură oprește temporar circulația trenurilor între staţiile Valea Lungă (Alba) şi Copşa Mică

Actualizare ora 18.22

Mai multe drumuri și gospodării au fost inundate miercuri, în urma avertizării meteorologice cod galben de averse torențiale și frecvente descărcări electrice, valabilă în întreg județul Sibiu miercuri până la ora 23. În aceste momente pompierii intervin pentru îndepărtarea aluviunilor pe o porțiune de aproximativ 800 m din DC 78 dintre localitățile Micăsasa și Chesler, care este inundată, precum și pe calea ferată blocată.

De asemenea, în localitatea Ighișu Nou, 11 gospodării sunt inundate. Pompierii lucrează pentru îndepărtarea aluviunilor și evacuarea apei. 

„Pentru o intervenție promptă la efecte generate de fenomenele meteorologice preconizate la nivelul ISU Sibiu a fost activată Grupa Operativă în vedere creșterea capacității de răspuns și de asemenea au fost înștiințare Comitetele Locale pentru Situații de Urgență pentru activarea centrelor de permanență”, transmit reprezentanții ISU Sibiu. 

Știre inițială. Traficul feroviar este oprit temporar, miercuri, între staţiile Valea Lungă, judeţul Alba, şi Copşa Mică, judeţul Sibiu, în urma unei viituri care a adus aluviuni pe calea ferată. Trei trenuri de călători sunt oprite în cele două staţii până la îndepărtarea aluviunilor. Pentru curăţarea căii de rulare se va interveni cu două drezine pantograf, una din Blaj şi cealaltă din Mediaş.

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează miercuri după amiază că traficul feroviar este oprit temporar între stațiile Valea Lungă și Copșa Mică, deoarece ambele fire de circulație au fost acoperite de aluviuni, în urma unei viituri puternice care a provocat creșterea debitului râului Târnava Mică.

„Personalul de specialitate al Regionalei CF Brașov este pe teren pentru evaluarea situației și intervențiile necesare îndepărtării aluviunilor - nămol și vegetație - din gabaritul căii, astfel încât traficul feroviar să fie reluat în condiții de siguranță. Până la redeschiderea circulației între Valea Lungă și Copșa Mică, trenurile de călători R 3514, care circulă în relația Teiuș - Mediaș, R 10031, care circulă în relația Brașov - Cluj Napoca și R 10518, care circulă în relația Cluj Napoca - Sibiu, staționează temporar în Valea Lungă și Copșa Mică,” transmite Oana Brânzan, purtător de cuvânt al CFR 

„Adresăm scuzele necesare călătorilor și îi asigurăm că personalul feroviar al SRCF Brașov depune toate eforturile pentru finalizarea intervențiilor în zonă acoperită de aluviuni și reluarea circulației în condiții de siguranță,” mai spun reprezentanții companiei. 

foto ISU Sibiu

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus