Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Știrile zilei la Sibiu

Știrile zilei la Sibiu

1.000 de lei pe zi a decis Tribunalul Sibiu că trebuie să plătească Primăria Sibiu unui investitor al cărui proiect imobiliar în centrul istoric a fost respins în Consiliul Local. La Neurologie nu e loc pentru toți bolnavii, deși s-au investit 40 de milioane de euro în ultimii ani. Și un polițist din Șelimbăr a fost trimis în judecată pentru că ar fi falsificat acte să ajute un șofer băut. Deși deprimante, acesta sunt câteva dintre principalele știri ale zilei la Sibiu.

Tribunalul Sibiu a dat dreptate investitorului care a cheltuit un sfert de milion de euro pentru documentația solicitată de Primărie în vederea ridicării unui imobil pe ultimul teren liber aflat pe strada A.D. Xenopol, din centrul istoric al Sibiului. Sebastian Boncuț a dat în judecată Primăria arătând că, înainte de a fi supusă votului, documentația i-a fost modificată de funcționarii locali. Hotărârea nu este definitivă.

Secția de Neurologie a Spitalului Clinic Județean Sibiu nu funcționează la capacitate maximă de mai bine de un an de zile. Mai exact, de când a fost renovată, dotată și inaugurată cu fast. Acesta este și motivul pentru care inclusiv internarea bolnavilor cronici este limitată, din cauza lipsei de paturi și a lipsei de personal.

Primăria Sibiu a inițiat un proiect de respingere a plângerii prealabile formulată de Corina Bokor împotriva hotărârii prin care a fost schimbată din funcția de viceprimar.

CJ a stabilit cât costă reabilitarea primelor două tronsoane ale drumului care leagă Sibiul cu Transalpina. Despre aceste lucrări se discută de la începutul secolului.

Asociația de pescari Fly Fishing Sibiu se declară nemulțumită de noua lege a pescuitului, adoptată de Camera Deputaților de Paști și trimisă spre promulgare președintelui Klaus Iohannis.

Născut în Dealul Frumos în urmă cu 59 de ani, Benone Bărtuș lucrează ca șofer în cadrul Bazei Agnita a companiei Soma. A luat carnetul de șofer în anul 1983, la Sibiu, în timp ce a făcut școala profesională și printr-o încurcătură fericită a scăpat de munca la Canalul Dunăre - Marea Neagră.

Plecat de la Hermannstadt în aprilie, cu o lună înainte de finalul sezonului, Dani Coman a fost anunțat oficial președinte al FC Argeș Pitești.

Un polițist din Șelimbăr a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu și uz de fals. Potrivit procurorilor, „cu bună știință” acesta a falsificat un proces verbal de constatare, în locul șoferului prins băut trecând o altă persoană, socrul acestuia care era imobilizat la pat.

Pe lângă cele șase oferte depuse în cadrul licitației pentru achiziționarea primelor 30 de autobuze de 12 m care vor deservi zona metropolitană a Sibiului, alte două oferte au fost înregistrate pentru pachetul de șase autobuze de 10 m lungime. Ambele sunt ale producătorilor turci.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus