Duminică,
20.04.2025
Cer Senin
Acum
12°C

Mama Dansează: două mame din Sibiu au creat un concept unic de petrecere. „Poți fi tânără la orice vârstă”

Mama Dansează: două mame din Sibiu au creat un concept unic de petrecere. „Poți fi tânără la orice vârstă”

Oana Cipariu și Ana Cipariu, mame și cumnate, își doresc să aducă la Sibiu un concept care nu există până acum și pe care l-au numit „Mama Dansează”. Cele două sibience și-au propus să creeze o serie de petreceri pentru mămici, prin care acestea să se deconecteze de la rutina zilnică și să socializeze. Important de știut pentru sibience este faptul că la evenimente pot participa chiar și cele care nu sunt mămici.

Oana Cipariu are 40 de ani, este restaurator de opere de artă, jumătate din echipa ROC Art si mama a doi copii. Este pasionată de oameni și interacțiunea cu ei, de muzică, de natură și de lemnul vechi, în toate formele lui.   

Turnul Sfatului a scris aici despre povestea ROC Art.

Ana Cipariu are aproape 36 ani și este casnică, mamă a trei copii. A lucrat în București în media și advertising și s-a mutat la Sibiu după ce l-a cunoscut pe soțul ei, Romulus.

„Aici am cunoscut adevăratul sens al afirmației Trăiește lent! și mi l-am însușit. În timpul liber, acel puțin timp care există, îmi place să profit de liniște, să meditez și să ascult muzică sau o carte-audio”, a povestit Ana.

Cum a pornit ideea a ceea ce înseamnă „Mama Dansează”

Cele două mămici spun că ideea le-a venit după ce, într-o seară, se gândeau să organieze o petrecere doar pentru ele și o gașcă mică de mămici și, căutând, au realizat că nu se regăseau în diversitatea de evenimente din Sibiu.

„Și tot ‘rumegând’ subiectul ăsta, ne-am dat seama cât de util ar fi să fie un spațiu, un timp, în care poți să faci exact asta: să te distrezi așa cum nu o poți face oriunde sau oricând. Așa am schițat acum câteva luni primele idei și le-am tot dezvoltat până am ajuns la ceea ce e astăzi Mama Dansează.

Ne propunem să oferim un spațiu în care să te poți deconecta de la rutina de zi cu zi care vine la pachet cu viața de mămică, dar să te și bucuri de muzică, de dans și atmosferă în timp ce faci asta. În același timp, ne adresăm tuturor femeilor, de toate vârstele, formele și culorile, acest eveniment nefiind exclusiv pentru cele care sunt mame. Ne-am dori să participe știind că vor fi în siguranță și că nimeni nu le va judeca în niciun fel”, au spus acestea pentru Turnul Sfatului.

Ce presupune conceptul „Mama Dansează” 

Conceptul „Mama Dansează” va cuprinde o serie de petreceri ce vor avea loc la interval de o lună sau chiar două săptămâni. Prima petrecere de acest gen va avea loc în 5 iulie, în curtea Muzeul de Istorie - Casa Altemberger, iar având în vedere că „Mama Dansează” înseamnă petreceri cu muzică de DJ, organizate în diferite locații inedite, acestea vor fi și spațiul în sine de întâlnire.

„Muzica va fi oferită de DJ ce se vor asigura că tot ce iese din mâinile lor este pe placul publicului și vă putem asigura că va fi muzică extrem de bună. Porțile se deschid de la ora 18 pentru prima petrecere și se termină la 23.30. Astfel, putem face față zilei ce urmează fără compromisuri. Vom avea un bar bine aprovizionat, un colț pentru foto și multe alte mici surprize. Locația este în curtea Muzeului de Istorie - Casa Altemberger din Sibiu, așadar în aer liber, și sunt disponibile aproximativ 400 de locuri. Pavajul curții este din piatră cubică și tocmai de aceea noi  le recomandăm  participantelor să nu vină pe tocuri. Biletele se pot achiziționa de pe iabilet.ro sau, dacă mai sunt disponibile, la locație, în seara evenimentului”, au mai spus cele două.

„Ne gândim ca, pe viitor, să devină un fenomen național, de ce nu?”

Momentan, cele două sibience nu au încă parteneri sau sponsori în acest demers, investiția fiind personală, dar își doresc să se extindă pe viitor și să ducă acest concept la nivel național.

„Investiția inițială a fost majoritar pe partea de branding și logo, care au ieșit excepțional și ni se pare că transmit exact ideea de pozitivism și degajare. Ne dorim ca până la prima petrecere, acest proiect drag nouă să devină cunoscut și să primim încrederea femeilor din Sibiu și împrejurimi. Nu ne definim ca o mișcare feministă neapărat, nu vindem altceva și nu pretindem că știm secretul tinereții veșnice, noi doar împărtășim ideea că poți fi tânără la orice vârstă și că îți trebuie doar un loc în care să te poți manifesta.

Vino dacă ești deschisă la ideea de a te lăsa cuprinsă de ritmul muzicii fără să îți mai pese de părerea altora și dacă poți lăsa, măcar pentru câteva ore, responsabilitățile acasă. Ne gândim ca, pe viitor, să devină un fenomen național, de ce nu? Să avem Mama Dansează în București, Oradea, Iași, Constanța…pentru că nu doar la Sibiu e nevoie de asta”, au concluzionat cele două.

Conceptul Mama Dansează poate fi urmărit pe pagina de facebook Mama Dansează, iar bilete pentru primul eveniment pot fi cumpărate aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

5 comentarii

Angleon

Acum 10 luni

Mama o sa bea ... si apoi mai vedem ce iese . Ori la bal , ori la spital.
Raspunde

Miss Oggyin

Acum 10 luni

mama are mere , cand la kaufland mere
Raspunde

Barosanu

Acum 10 luni

„Investiția inițială a fost majoritar pe partea de branding și logo”. Băi, numai antreprenori de succes pe-aici pe la Sibiu. Faci un afiș în Paint și gata, ești Steve Jobs. Aștept să se listeze la bursă ca să cumpăr și eu acțiuni.
Raspunde

Ciobanul

Acum 10 luni

Au inventat apa calda, venind din Bucuresti sau nu știu de unde. Joia fetelor la romance sau krantz la sasoaice erau intalnirile de socializare ale femeilor.Traditie veche!
Raspunde

Ciupercutza

Acum 10 luni

Kränzchen nu Kranz, prieteni bunicilor veneau o data pe saptamina la o intalnire, femeile cu tot felu de sandvicuri, salata de boef. salata de vinete si alte delicatese, barbati vineau cu o sticla, doua de vin.... Femeile jucau Romi (romanesc cu pietre) barbatii intro alta camera jucau carti, pipau, cu paharelul de vin .... si il unjarau pe ceasca. la tara se intalnau femeile la Rokestuf, la crosetat sau cusut si tot lau barfit pe olteanul, catastrofa romaneasca Ai dreptate, obicei vechi, fara cacaturile digitale de azi
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus