Compania Marquardt Sibiu are în desfășurare o licitație publică prin care vrea să achziționeze un sistem fotovoltaic pentru clădirea nouă din Zona Industrială Vest.
Licitația are o valoare totală de peste 3,3 milioane de lei, respectiv aprximativ 650.000 de euro.
Conform caietului de sarcini pe acoperișul clădirii ar urma să se monteaze ”1342 panouri fotovoltaice de 550 Wp care vor genera o putere instalată de 0,73 MWp (738 kWp)”.
”Din luna aprilie până în luna septembrie, cantitatea medie lunară a radiației solare disponibile este de peste 150 kWh/mp, cu o valoare maximă de 195,16 kWh/mp în luna august, pentru intervalul de timp considerat. Media anuală de energie solară disponibilă, pentru intervalul considerat este de 118 kWh/mp”, se mai arată în caietul de sarcini care însoțește anunțul licitației.
Contactați de reporterul Turnul Sfatului, oficialii Marquardt au declarat că panourile solare vor fi amplasate pe noua hală și vor acoperi mai mult de jumătate din consum, ajutând astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră din UE și decarbonizarea sistemului energetic.
”Proiectul de instalare a panourilor fotovoltaice la Marquardt Sibiu a fost dezvoltat de companie pentru orientarea spre surse de energie regenerabile. Investiția este una din măsurile luate în cadrul politicilor de sustenabilitate ale Grupului Marquardt, care a instalat asemenea centrale fotovoltaice și pe fabricile din Germania și Macedonia.
Panourile vor fi instalate pe cladirea nouă de la MSR2, vor furniza electricitate pentru consumul propriu și vor acoperi peste 50% din consumul halei respective.
Marquardt Sibiu mai are active și alte proiecte de sustenabilitate, printre care sisteme de recuperare a căldurii industriale pentru încalzirea halelor și încălzirea apei calde menajere”, a declarat pentru Turnul Sfatului Marius Constantin, responsabil PR al Marquardt Sibiu.
În ultimii ani a crescut considerabil numărul companiilor din municipiul Sibiu care se orientează către instalarea de panouri fotovoltaice pentru a-și asigura, cel puțin parțial, consumul de energie electrică.
Spre exemplu, în anul 2023 concernul elvețian Phoenix Mecano AG a inaugurat o instalație cu ăeste 700 de panouri fotovoltaice pe o suprafață de 5.000 metri. Investiția s-a ridicat la peste 400.000 euro.
Investiții în construirea de parcuri fotovoltaice continuă să fie făcute publice în județul Sibiu. Un astfel de parc este planificat să fie construit la Șelimbăr pe o suprafață de peste un hectar. Detalii găsiți aici:
Sursa foto: Freepik
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 1813
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Xyz007
Acum 3 ore
Luana
Acum 3 ore
Till Eulenspiegel
Acum 3 ore
Till Eulenspiegel
Acum 3 ore
Vivi Dragan