Luni,
18.08.2025
Cer Senin
Acum
18°C

Un tânăr din Sibiu a fost nominalizat la Food Content Creators Awards 2024. „Mâncărurile tradiționale din Sibiu sunt o sursă minunată de inspirație”

Un tânăr din Sibiu a fost nominalizat la Food Content Creators Awards 2024. „Mâncărurile tradiționale din Sibiu sunt o sursă minunată de inspirație”

Bogdan-Ioan Bodi, un tânăr student din Sibiu, pasionat de gastronomie, a fost nominalizat la concursul Food Content Creators Awards 2024, la categoria „Best Newcomer in Food Content Creation”. Premierea va fi organizată la București, pe 3 decembrie. Până atunci însă, tânărul sibian vrea să obțină voturile a cât mai multe persoane. Spune că nominalizarea este o recunoaștere ce marchează un moment important în cariera sa de food blogger, începută în urmă cu mai bine de șase ani.

Despre pasiunea lui Bogdan pentru gătit Turnul Sfatului a scris în 2021, atunci când tânărul avea 18 ani și devenea tot mai cunoscut ca și „food-blogger”.

Citește și: Un elev sibian este food blogger, la 18 ani. „De mic stăteam pe lângă bunica, în bucătărie”

Astăzi, în paralel cu pasiunea pentru gătit, Bogdan este student la Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, unde urmează specializarea Expertiză Contabilă și Audit.

Ne spune că, pe lângă acest lucru, lucrează full-time, iar timpul liber și-l dedică complet pasiunii pentru gătit și social media.

„Pe viitor, îmi doresc să mă axez mai mult pe latura culinară, în special pe partea „dulce”, însă contabilitatea va rămâne o latură strict profesională. Mâncarea și călătoritul sunt și vor fi mereu pe primul loc, iar pasiunea pentru gastronomie și explorarea de noi culturi gastronomice mă motivează în fiecare zi”, spune Bogdan pentru Turnul Sfatului.

Foto: Bodgan-Ioan Bodi

„Nominalizarea - o mare realizare pentru mine”

Despre nominalizarea la concursul pentru creatorii de conținut în domeniul culinar spune că „aceasta este o mare realizare pentru mine” și că în acest parcurs „comunitatea din Sibiu a avut un rol esențial”. „Voturile din orașul meu natal sunt foarte importante pentru mine și cred că această susținere va veni natural din partea celor care mă cunosc și mă urmăresc pe rețelele sociale”, a declarat Bogdan.

Pentru a câștiga în cadrul categoriei la care a fost nominalizat, el are nevoie de sprijinul publicului. Bogdan poate fi votat aici.

Bogdan-Ioan Bodi este un exemplu de tânăr implicat și creativ, care își dorește să aducă valoare comunității sibiene prin munca sa. Prin intermediul rețetelor, inspirației și sfaturilor din bucătărie pe care le împărtășește, el devine și o sursă de inspirație pentru pasionații de gastronomie de vârsta sa.

L-am întrebat cine îl ajută cu pregătirea bucatelor în procesul de creare a conținutului video. Spune că face totul singur: „În ceea ce privește realizarea rețetelor mele, tot ce se află pe blogul și rețelele mele sociale este 100% creat de mine. De la gătit, filmat, până la editare, mă ocup singur de tot procesul creativ. Cu toate acestea, am avut ocazia să colaborez cu branduri și restaurante de-a lungul timpului, dar acestea sunt proiecte punctuale”.

Primul video - o rețetă de pizza

Își amintește că primul video a fost despre o rețetă de pizza, dar recunoaște că de atunci calitatea materialelor vizuale s-a îmbunătățit mult.

„Primul meu video a fost unul simplu, dar cu mare impact asupra mea – o rețetă de Pizza, nu e nicidecum cea mai bună rețetă de pizza. Am început să filmez abia când am văzut că se cere mai mult vizual/video-uri din partea social media. Mi-a rămas amintirea acelei experiențe, când am reușit să combin pasiunea mea cu dorința de a crea conținut care să inspire. Este printre primele mele video-uri, deci calitatea, lasă de dorit”

Video pe instagram.

Bucătăria sibiană - mai este loc de îmbunătățiri

În final, l-am întrebat cum i se pare bucătăria sibiană, mâncărurile din restaurantele din Sibiu - de la calitate până la prezentarea în farfurie.

„Despre bucătăria sibiană și scena culinară din restaurantele locale, pot spune că sunt mândru de calitatea și diversitatea preparatelor oferite. Cu toate acestea, cred că mereu există loc de îmbunătățiri, mai ales în ceea ce privește prezentarea în farfurie – un detaliu esențial în lumea conținutului culinar. De asemenea, mâncărurile tradiționale din Sibiu sunt o sursă minunată de inspirație, atât pentru mine, cât și pentru orice creator de conținut din acest domeniu”, ne-a spus Bogdan-Ioan Bodi.

Fotografii: Arhiva personală Bogdan-Ioan Bodi

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Nustiu

Acum 9 luni

"Despre bucătăria sibiană și scena culinară din restaurantele locale, pot spune că sunt mândru de calitatea și diversitatea preparatelor oferite. Cu toate acestea, cred că mereu există loc de îmbunătățiri, mai ales în ceea ce privește prezentarea în farfurie – un detaliu esențial în lumea conținutului culinar. De asemenea, mâncărurile tradiționale din Sibiu sunt o sursă minunată de inspirație, atât pentru mine, cât și pentru orice creator de conținut din acest domeniu.” Tanarul habar nu are despre ce vorbeste.
Raspunde

@Nustiu

Acum 9 luni

O insiruire de vorbe, niste clisee luate de e la influenceri. De cand croiassantul este o mancare traditionala?!
Raspunde

Un cititor

Acum 9 luni

Tinere, ***! Păi tu vrei să otrăvești oamenii cu carbohidrații și zahărul din mizeria pe care o numești mâncare?

*** Comentariu moderat din cauza limbajului indecent

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus