Cele mai importante știri ale zilei de joi, 13 februarie.
Ministerul Justiției: Nu a fost abandonat Palatul de Justiție din Sibiu. În 2026 ar urma să se încheie expertizele.
Lucrările de reabilitare ale Palatului de Justiție din Sibiu ar urma să se încheie în 2030, după 28 de ani de la emiterea primului studiu de fezabilitate necesar modernizării. Detalii AICI.
Finalul amar al președinției celui mai de succes sibian
Cine susține că istoria nu-l va reține pe Klaus Iohannis drept cel mai de succes sibian – cel puțin până în momentul actual – consider că o va face fie din invidie, fie din meschine și fanteziste scenarii politice. Detalii AICI.
Anghel (ANPC): Achiziționați ciocolată, cosmetice și bijuterii numai din locuri autorizate
Directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, recomandă cumpărătorilor să achiziționeze produsele care se dăruiesc cu ocazia zilelor de ''Sf. Valentin'' și ''Dragobete'', respectiv ciocolată, cosmetice și bijuterii, numai din locuri autorizate, pentru că există riscul să își pună sănătatea în pericol sau să cumpere produse contrafăcute. Detalii AICI.
Președintele unei asociații de proprietari vrea să știe dacă poate îngrădi platforma pentru deșeuri, amenaja un loc de joacă sau instala limitatoare de viteză
Un sibian acuză funcționarii Primăriei Sibiu de întârzieri nejustificate și răspunsuri eronate la solicitările sale privind diverse proiecte în cartierul Balanța Residence. Rareș-Mihai Crețu, președintele Asociației de Proprietari Balanța, a transmis o reclamație oficială către administrația locală și a apelat la mass-media pentru a face publică experiența sa. Detalii AICI.
Sibiancă reținută: A spus că face unghiile la domiciliu, dar când s-a dus la baie a furat bijuterii și le-a dus la amanet
Polițiștii sibieni au reținut miercuri o femeie în vârstă de 41 de ani, acuzată că sub pretextul că face manichiură la domiciliu a furat mai multe bijuterii și le-a dus la amanet. Detalii AICI.
Nu-tre-bu-ia. Regele a venit acasă
„Noi, cei care vă cunoaștem”, i s-a adresat primarul Sibiului, Astrid Fodor, președintelui Klaus Iohannis, în mesajul de bun revenit acasă, după recenta demisie. Detalii AICI.
Un singur dosar depus pentru funcția de director al CSU Sibiu: administratorul delegat Alexandru Hanea
Actualul director interimar al clubului sportiv universitar de baschet este singurul care și-a depus candidatura pentru a ocupa poziția de director al CSU Sibiu. Azi a fost termenul limită de depunere a dosarelor. Detalii AICI.
Recomandările Protecției Copilului Sibiu în cazul băiatului de 6 ani închis de educatoare într-o magazie
Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu (DGASPC) a făcut o serie de recomandări cu privire la cazul educatoarei de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 6 din Cisnădie, acuzată că ar închis un copil de 6 ani pe care l-a încuiat într-o magazie pentru a se liniști. Detalii AICI.
Direcția pentru Cultură obligă Consiliul Județean Sibiu să mute panourile solare nou montate, care se văd din Piața Mare
Comisia Zonală a Monumentelor Istorice Sibiu a analizat zilele trecute sistemul de panouri fotovoltaice montate recent pe clădirea Consiliului Județean Sibiu și a decis că trebuie mutate deoarece strică aspectul centrului istoric al Sibiului. Oficialii CJ Sibiu discută cu firma care se ocupă de modernizarea clădirii și caută o nouă poziție pentru relocarea panourilor. Detalii AICI.
Crucea Roșie Sibiu a organizat la Păltiniș o tabără de schi gratuită pentru elevii merituoși din medii defavorizate
Pentru al doilea an consecutiv, Crucea Roșie Sibiu a organizat și susținut, cu ajutorul partenerilor săi și al voluntarilor, tabăra de schi de la Păltiniș. Timp de o săptămână, în intervalul 10–14 februarie 2025, zece elevi cu rezultate foarte bune la învățătură, provenind din medii cu venituri financiare limitate, au beneficiat de echipamente sportive, de sprijinul calificat al unor monitori de schi, de transportul Sibiu–Păltiniș, de acces pe pârtie, precum și de monitorizarea constantă a activității lor. Detalii AICI.
Spitalul Județean Sibiu investește peste 17 milioane de lei în echipamente pentru pacienții cu afecțiuni cardiace
Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a demarat un proces de achiziție, prin licitație publică, a unor aparate medicale importante pentru diagnosticarea și tratamentul pacienților cu afecțiuni cardiace severe. Potrivit documentelor aferente procedurii, această inițiativă are ca obiectiv principal prevenirea morții subite cardiace și asigurarea unor servicii medicale de calitate, conform standardelor internaționale. Detalii AICI.
Sibiul rămâne în continuare fără arhitect șef: ultimul candidat, respins la al doilea concurs
Cel de-al doilea candidat care a rămas în concursul pentru ocuparea funcției de arhitect șef al municipiului Sibiu nu a reușit să treacă de proba scrisă. Detalii AICI.
Președintele Asociației Comunelor, la Sibiu: Nu avem nevoie de o reformă administrativ-teritorială, ci de una a sistemului de finanțare
Principalele probleme ale administrației locale nu țin de numărul mare de comune, ci de lipsa unei reforme eficiente a finanțelor publice. Asociația Comunelor din România (ACoR) și Asociația Stabilitate, Armonie, Tradiții (SAT) au adus la Sibiu un manifest, pe care l-au transmis conducerii țării, în care subliniază că majoritatea unităților administrativ-teritoriale din România, fie că sunt comune, orașe sau municipii, nu reușesc să-și acopere cheltuielile de funcționare din venituri proprii, dar că acest fapt nu este un argument valid pentru desființarea acestora. Detalii AICI.
Tradiția Balului Bobocilor la Sibiu: Aproape jumătate dintre licee au renunțat la eveniment după pandemie
Balul Bobocilor, un eveniment emblematic pentru mulți dintre elevii de liceu, în special pentru cei de clasa a IX-a, continuă să fie organizat în mai multe unități de învățământ din Sibiu. Nu în toate, însă. Pentru prima dată tradiția acestor baluri a fost întreruptă în perioada pandemiei, atunci când astfel de întâlniri erau interzise. După, cel puțin șapte licee și colegii nu au mai reluat organizarea acestui bal. Printre motivele menționate de directori s-au numărat costurile ridicate sau dificultățile de organizare sau lipsa inițiativei elevilor. Detalii AICI.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 799
Ultimele comentarii
Acum 6 ore
Emil
Acum 6 ore
Till Eulenspiegel
Acum 6 ore
Sibian
Acum 6 ore
Radu
Acum 6 ore
Buna masura !