Marţi,
29.04.2025
Cer Senin
Acum
12°C

M-am înghesuit cu puștanii să prind un „sandwich la juma' de kil”, în cel mai la modă restaurant din Sibiu

M-am înghesuit cu puștanii să prind un „sandwich la juma' de kil”, în cel mai la modă restaurant din Sibiu

Deschis de câteva zile restaurantul „Sandwich La Juma' de Kil” este, de departe, cel mai la modă fast-food din Sibiu. Zilnic aici a fost coadă până în parcare, sute de oameni stând și câte o oră la rând ca să primească un sandvici despre care au văzut pe tik tok. Merită?

Am fost să testăm restaurantul cu „Sandwich La Juma' de Kil”, practic în a treia zi de funcționare, sperând că s-a mai dus hype-ul. Da' de unde, am găsit parcarea plină – apropo, se află fix în giratoriul de la intersecția Căii Cisnădiei cu Dima și Rahovei, deci practic cel mai aglomerat punct al orașului -, iar coada era până în curte. Am stat vreo 25 de minute să-mi vină rândul să comand și alte 20 de minute să-mi fie gata comanda.

Media de vârstă este undeva în jurul de 19 - 20 de ani și toți au aflat după ce restaurantul s-a promovat intens în ultimele săptămâni pe tik tok. Principalul produs pe care se bazează este, după cum îi spune numele, sandviciul de mari dimensiuni. Unii spun că nu cântărește chiar o jumătate de kilogram, iar eu nu l-am cântărit să pot confirma, ori infirma. Ei bine, acest sandvici mare vine în diverse variante: cu pui crispy, ciolan de porc, pulled pork, carne de vită, șnițel de pui, pui rotisat și altele.Practic, este o jumătate de chiflă mare (coaptă de ei, deci proaspătă), umplută cu ceapă, varză, ardei și alte legume, pe urmă sortimentul de carne selectat, cartofi prăjiți și totul scăldat din belșug în sosuri care te fac să te lingi pe degete.

Înăuntru spațiul nu este foarte mare, are pereți desenați cu spray-ul de ceea ce pare a fi un adolescent puțin talentat, iar atmosfera este dominată de muzica de club dată foarte tare. Practic, arată și se simte ca într-o discotecă de la sat de la începutul anilor 2000. Din punctul meu de vedere, imposibil să stai să mănânci acolo. Cei 50 de tineri din jurul meu clar aveau altă părere…

Un astfel de sandvici costă, în medie, 28 de lei, adică mai puțin decât un meniu al zilei în oraș, fiind suficient cât să te saturi. Eu am testat, să fiu sigur că nu-mi scapă ceva, un sandvici cu pui rotisat, unul cu pui crispy și unul cu ciolan de porc. Sincer vă spun, nu-s rele deloc, e genul de mâncare după care te lingi pe degete și regreți că ai îngurgitat peste o mie de calorii. I-am înțeles perfect de toți puștanii care au stat la coadă, e o mâncare de mari dimensiuni, bună și ieftină. Aș compara acest sandvici cu cel de la Dabo Donner, 90% e la fel.

În schimb, dacă este să continui comparația cu ce avem deja în oraș, aș zice că nu se poate compara cu Marietto, sandvișeria care rezistă pe piața sibiană de mai bine de zece ani. La Marietto sandviciurile au caracter, fiecare are specificul lui, și este gătit într-adevăr unic.

Concluzie? Dacă vrei vreodată un prânz gras, mare și ietin, sau dacă ești mahmur după o noapte agitată, clar „sandwich-ul la juma' de kil” este o opțiune bună. Ideal ar fi să-l poți comanda acasă, evitând astfel înghesuiala.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

10 comentarii

Retarzi din ticky-tocky

Acum 1 lună

Trăiască shaormeriile, gym-urile, farmaciile, manelele și păcănelele. Până la urmă se va duce și trend-ul ăsta cretinoid pentru ăia cu clase cât trenul. Mai promovează și presa, se presupune că aveți ceva coloana vertebrala și oarece educație, sincer rușine!

Raspunde

Claudiu

Acum 1 lună

Mvaaaai..... Discotecă, anii 2000 Ce-a ajuns restaurantul

Raspunde

Ovidiu oanta

Acum 1 lună

Sincer nu arată nimic wow. Văd ca aduci in discuție Marieto..da, sunt buni, de aia au rezistat. Prețul este un pic mare, făcând comparație cu un meniu zilei, la Supporter sau Grand Plaza.

Raspunde

Pofticiosul

Acum 1 lună

Dar unde se afla vestitele sandviciuri Marietto?

Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

Fara nicio legatura cu tema de azi.. Am trecut intr-o zi prin mall si acei comercianti nu mai aveeau borcannul pentru bacsis. Azi am trecut din nou si borcanul era la locul lui. L-or fi dat la dezinfectat. Cum sa renunte la bacsis? Era prea frumos ca sa fie adevarat. Alta... o locanta in care se vand 3 linguri de orez fiert cu 10 lei a intrat in renovare, dar nimeni nu misca nimic, nu-i activitate. De ce or fi inchis-o?

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bartelo

Acum 1 lună

Chiar că fără nici un fel de legătură cu subiectul. Ai scris cuvinte ca să nu rămână nescrise

Raspunde

@Bartelo

Acum 1 lună

Prietene, eu am scris ca am un of. N-am scris doar sa ramana scris. Dar la cati marfioti sunt in alimentatia publica sibiana cred ca ai dreptate - am scris ca sa ramana scris, nu se va schimba nimic. P.S. Apropo... domisoara aia de la mezelaria din zona Calea Dumbravii a scapat de matreata? Ca asa i-am urat cad am vazut ce amabila a fost cu clientii...
Raspunde

Sparrow

Acum 1 lună

Multā pâine! Mitocanilor le place pâinea! Āsta este simbolul supremei abundente! Sā umfli stomacu' pânā pleznesc nasturii pe pântec! O juma' de varzā intr-o franzelā ! Āsta da meniu frate!
Raspunde

Marius

Acum 1 lună

Eu intai l-as trimite pe Piedone acolo sa inspecteze conditiile... si daca te fura la cantar ;)
Raspunde

@Marius

Acum 1 lună

Piedone sa mearga si la o locanta unde se vand 3 linguri de rez fiert c 10 lei... Cantarul unde e?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus