Miercuri,
30.04.2025
Partial Noros
Acum
9°C

A apărut mielul în Piața Cibin. Producător: În ciuda greutăților din cauza secetei, prețul e mai mic anul acesta - 50 de lei

A apărut mielul în Piața Cibin. Producător: În ciuda greutăților din cauza secetei, prețul e mai mic anul acesta - 50 de lei

În Piața Cibin a apărut mielul. Carnea pe care sibienii o vor pe masa de Paști costă în acest an mai puțin decât anul trecut - 50 de lei pentru un kilogram. Cel puțin acesta este prețul pe care l-a afișat unul dintre producători.

Elena Topolog este din comuna Roșia și vinde în hala de lactate și carne de mai mulți ani. Se prezintă drept „producător cu adevărat” și spune că vinde oi, vaci și capre, „ce doriți avem”.

Luni dimineața, familia ei era singura care a pus miei și iezi în vânzare.

„Ne așteptăm la bine, să fie vânzare. Astăzi am început, om vedea de azi încolo”, spune femeia.

Vitrina afișează prețul din acest an pentru kilogramul unui miel - 50 de lei. E cu 5 lei mai puțin decât anul trecut.

„Anul acesta față de anul trecut a fost mai greu de crescut, că a fost secetă și a fost iarna mai grea. A fost mai rău cu toate proviziile din cauza secetei. Anul trecut prețul a fost 55 de lei. Am ieftinit din cauza vânzărilor. Nici oamenii nu au aceeiași putere de cumpărare”, explică Elena Topolog.

Foto: Turnul Sfatului

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

15 comentarii

Eu

Acum 2 săptămâni

Domnia si prostia se platesc. La 40 lei iei muschiulet de porc fara oase, piei. Traditia vine din faptul ca primavara ciobanii trebuiau sa scape de mieii masculi inainte de transhumanta. Restul sunt povesti.
Raspunde

@Eu

Acum 2 săptămâni

Nu tocmai. Mielul reprezintă și un simbol al sacrificiului.
Raspunde

Gazetarul amator

Acum 1 săptămână

Sacrifitati-va dvs si ceilalti si cumparati. Sunt multi care nu isi permit. Oare in afara de lapte supt de la oaie si nitica iarba pascut, din subventii pt baietii cu jeepuri ,ce investitii si cata munca e pt miei. Mno, nu vreau sa fiu rau chiar daca hastagistii imi vor da dislike, dar asta e adevarul. Scumpesc tot. Nu -i prost cine cere, prost e cine da. Cam 25 % dintre romani isi permit sa traiasca luxos. Nu se uita la bani. 25%nu isi permit si vreo 50% fac sa rificii de miel, cum ari zis. Adica "rup" din bugetul alocat pt altceva pt nitica mancare buna pe masa. Astia cu bani, patronii, care se plang tot timpul ca nu au bani de salarii dar investesc in masini scumpe pe firma si alte "investitii" pe firma, la care deduc tva ul ...isi permit sa cumpere la orice pret. Pai nu? S-a ieftinit carburantul, ati vazut scaderi de preturi? Ah, la miel, ca nu il mai pot da la export, da. Lasa ca sunt bune si pulpele de pui la cuptor cu 15 lei kilu'...cat or mai fi si ele. Si nu uitati sa puneti pe masa ciocolata Dubai sau Duba-i ,ca o prepara toti acum. Mielul de sacrificiu, mi-e mila de cei care se sacrifica sa puna pe masa familiei.
Raspunde

Popa

Acum 2 săptămâni

In loc de un miel de 15 kile mai bine iei un porc de 70 de kile, si mananci carne nu zgarciuri si piei care put ca naiba de trebuie sa bagi o roaba de condimente sa schimbi gustul. Dar deh, traditia. Am ajuns sa ne prosteasca si niste ciobani.
Raspunde

Pastor marginas

Acum 2 săptămâni

Ce poze macabre :)))))))))) atata poate romanu' :))))
Raspunde

Silviu

Acum 2 săptămâni

Hai ca v-ati gasit sa scrieti un articol cu un singur producator/ vanzator de miei. S,i ca de obicei, in Sighii, pretul al mai mare. La TV, ii plina tara de miei cu 40-45 lei/kg.
Raspunde

Tudor

Acum 2 săptămâni

50 de lei kg.Jumatate din greutatea lui e os.Dar asta e.Cerere și ofertă.
Raspunde

Gazetarul amator

Acum 1 săptămână

Foarte pertinenta observatie! PS era o vorba...cine poate, oase roade.
Raspunde

Lv

Acum 2 săptămâni

Cine vrea cumpără miel, cine vrea cumpără porc, cine vrea cumpără curcan sau pui sau cumpără ied, e libertatea fiecăruia! Este bine că avem de unde alege, că sunt oameni care muncesc încă și cresc animale. Și că putem să ne bucurăm în pace de Sfintele sărbători ale Domnului, să fim recunoscători! În alte părți e suferință și necaz...
Raspunde

Pastor marginas

Acum 1 săptămână

Bucura-te tu de asa numitele sarbatori :))))))))
Raspunde

Dege Aba

Acum 2 săptămâni

evident că pe cetăteanul surdu nu l-a interesat si pretul la ied. Că doar nu era să se prefacă a fi ziarist adevarat, sa dea informatia intreaga, dacș tot a batut drumul la piată
Raspunde

Alchimist

Acum 2 săptămâni

o sugestie pentru specialistii din chimia alimentara ar fi sa creeze o esență cu aromă de miel. Din moment ce există esentă cu aroma de fistic, de pruna, de nucă, etc, etc, de ce nu s-ar putea face si aroma de miel? pui o fiola peste friptura de pui si ai rezolvat problema. Astept cu mare interes
Raspunde

Mariana Deacu

Acum 2 săptămâni

Anul trecut am luat cu 41, cu ștampilă de veterinar. Surdule, rămâneți avrigenii cu ei, dacă cereți 50
Raspunde

Carcotasul de serviciu

Acum 2 săptămâni

Celor care nu mănâncă miel și, mai ales, celor care stramba din nas când văd prețul pe kg (ce-i drept, cam piperat) le dedic melodia lui Mircea Vintila " Un' te duci tu, mielule? ' pe versuri de Adrian Păunescu (cred). Auditie plăcută!
Raspunde

Ipse

Acum 2 săptămâni

Am văzut anunțul privind lucrările de rahat de pe Șos Alba Iulia , primăria asta nu a auzit deDIRIGINTE DE ȘANTIER ? ROLUL polițistului local nu este specialist în construcții. HALAL PRIMARIȚĂ. PUBLICATI SAU VA ESTE FRICA DE DESTITUIRE ,AȘA CA NU SUNTEȚI LINGĂI
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus