Vineri,
26.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Berea sporeste riscul de cancer

E bună rece, cu guler de spumă, când afară e foarte cald. E atât de hrănitoare încât se discută introducerea ei printre alimente. însă, potrivit unor cercetători canadieni, berea consumată zilnic sporeşte riscul de a dezvolta diverse forme de cancer. Cercetătorii de la Universitatea McGill din Montreal au monitorizat efectele consumului de alcool la 3.600 de bărbaţi canadieni, cu vârste cuprinse între 35 şi 70 de ani. Astfel, ei au constatat că persoanele care beau zilnic cel puţin un pahar de alcool sunt expuse unui risc mai mare de a dezvolta cancer , comparativ cu cele care beau ocazional sau deloc.
Cele mai frecvente tipuri de cancer înregistrate în rândul persoanelor care consumă zilnic alcool sunt cele la esofag, stomac, colon, pancreas, plămâni, ficat şi prostată. Cercetătorii au luat în considerare şi de tipul de alcool consumat şi au constatat că numai berea şi băuturile spirtoase, nu şi vinul, pot spori riscul de a dezvolta aceste forme de cancer. Ei au descoperit că bărbaţii care consumă alcool de până la şase ori pe săptămână prezintă cu 83% mai multe riscuri să dezvolte cancer la esofag decât abstinenţii şi persoanele care consumă alcool ocazional , în timp ce cei care consumă alcool zilnic riscă de trei ori mai mult să se îmbolnăvească. în plus, în cazul bărbaţilor care consumă alcool zilnic, riscul creşte direct proporţional cu numărul de ani în care au băut alcool zi de zi.
"Rezultatele pe care le-am obţinut arată că cei care au consumat alcool cel mai frecvent de-a lungul vieţii au fost expuşi şi celei mai mari creşteri a riscurilor de a avea mai multe forme de cancer", a spus profesorul Andrea Benedetti. Pe de altă parte, potrivit mai multor studii anterioare, consumul moderat de alcool - maximum două pahare pe zi - ar fi un obicei sănătos, mai ales în ceea ce priveşte prevenirea bolilor de inimă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2023

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus