Duminică,
05.05.2024
Partial Noros
Acum
21°C

Știrile zilei - 25 aprilie: Noua Casă a Artelor * Toți văd probleme la Aeroport, mai puțin Cîmpean * Fodor versus Bibu * Români apolitici la Sibiu

Știrile zilei - 25 aprilie: Noua Casă a Artelor * Toți văd probleme la Aeroport, mai puțin Cîmpean * Fodor versus Bibu * Români apolitici la Sibiu

Cele mai importante știri ale zilei vin de la CJ, dela Primărie, de la Aeroport, din Cisnădie și  de pe stadion.

Policlinică nouă în Cisnădie

La Cisnădie a fost inaugurat Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Orășenesc din Cisnădie. Este vorba despre un proiect început în urmă cu 13 ani și care a fost finalizat după o investiție de 11,2 milioane de lei, din fonduri europene nerambursabile. Proiectul a atras și un alai de politicieni și funcționari locali, până la ministrul Culturii.

Tinerii așteaptă locuințele ANL

Noile blocuri de pe strada Viitorului, destinate tinerelor familii din Sibiu, ar putea fi recepționate de ANL pe data de 20 mai. Primarul Astrid Fodor a anunțat acest lucru în ședința Consiliului local de joi, 25 aprilie. Acest lucru nu este însă sigur.

Schimbarea la față a Casei Artelor 

Casa Artelor - Centrul de Activități și Resurse Regionale își va deschide oficial porțile în data de 7 mai. Ciprian Ștefan, directorului Muzeului Astra, alături de echipa cu care a implementat proiectul a prezentat noua față pe care a luat-o clădirea, dar și activitățile care vor putea fi făcute aici începând cu prima săptămână a lunii mai.

Noi suntem români apolitici

Consilierul local USR Ionuț Ghișe a cerut ca protocoalele Primăriei cu Junii Sibiului să interzică politicienilor să urce pe scenă. Fodor i-a răspuns că este imposibil.

Fodor versus Bibu

Intervenția unui părinte care a cerut rezolvarea aglomerației în care se îngrămădesc elevii Școlii gimnaziale nr. 18 din Sibiu a declanșat o serie de replici între primarul Astrid Fodor și Adrian Bibu despre cum trebuie rezolvată chestiunea claselor insuficiente din școlile municipiului.

Duelul s-a extins și asupra regulamentului privind Baza sportivă Obor. Consilierii locali PNL s-au abținut de la a vota regulamentul de utilizare a noii baze sportive de la Obor, sub motivul că dezavantajează grupele de juniori.

Probleme la Aeroport: toți le văd, în afară de Cîmpean...

Întrebată de situația scanerelor care lipsesc de la Aeroportul internațional Sibiu și dacă lipsa acestora ar putea duce la corecții aplicate proiectului din fonduri europene, Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, a spus că nu este nicio problemă. A îndemnat la solicitarea de relații de la conducerea Aeroportului, conducere care arată că, într-adevăr, scanerele lipsesc. Iar Ministerul Fondurilor Europene arată că lipsa scanerelor poate duce la situația în care toți banii accesați nerambursabil să trebuiască returnați.

Ne facem că plouă?

În zona de plecări a terminalului Aeroportului de la Sibiu, apa se prelinge pe uși și ziduri și se scurge în interior. Situația va fi remediată, anunță conducerea Aeroportului, în timp ce președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, spune că tocmai a fost în terminal cu o televiziune, dar nu a văzut o astfel de deficiență.

Epavă-reclamă abandonată pe Transfăgărășan

De ce în fiecare an, imediat după deschiderea circulației pe Transfăgărășan, pe marginea drumului apar numeroase autovehicule, cele mai multe foarte vechi și fără valoare, parcate intenționat pentru o lungă perioadă de timp?

Previziuni pentru piața muncii din Sibiu

Numărul angajaților va crește cu 10% în acest an în industria serviciilor pentru afaceri, iar automatizarea va face 42% din orele de muncă.

În altă ordine de idei:

A nins pe Transalpina

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

FC Hermannstadt trecepe primul loc în faza Play-out a campionatului național de fotbal

Iar cum poate arăta cenzura unei cărți - vedeți aici un exemplu (care nu e demn de urmat).

 

Vă mulțumim că ne citiți!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 870

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus