Joi,
02.05.2024
Cer Senin
Acum
15°C

PSD Sibiu a furat startul in alianta

Conform înţelegerii dintre PSD şi PNL la nivel central, candidaturile la alegerile locale ar urma să se facă prin sondaje de opinie. Fiecare partid din cadrul alianţei ar urma să-şi stabilească proprii candidaţi, urmând ca acest sondaj să le evalueze şansele fiecăruia. Asta în cazul alegerilor pentru Consiliile Judeţene şi pentru primăriile reşedinţă de judeţ. În restul cazurilor, urmând ca aceste candidaturi să se negocieze.
Regulile jocului au fost înţelese cel mai bine de către social-democraţi. Decizia de la centru nu i-a luat pe nepregătite pe social-democraţii sibieni, care au găsit un mijloc prin care să-şi promoveze proprii candidaţi. PSD Sibiu a convocat rapid Conferinţa Judeţeană a partidului, care a stabilit candidaţii pentru Primăria Municipiului Sibiu şi pentru Consiliul judeţean. Horaţiu Marin, Bogdan Trif şi Ovidiu Sitterli vor fi departajaţi printr-un sondaj de opinie, urmând ca unul dintre ei să reprezinte PSD într-o finală cu PNL şi PC pentru a stabili candidatul unic al alanţei. Pentru Consiliul Judeţean, social-democraţii îl trimit în luptă pe Ioan Cindrea.
Liberalii au văzut şi ei ştirile, însă aşteaptă. “Cindrea este candidatul lor. Asta nu înseamnă deocamdată că va reprezenta alianţa. Este prea devreme să spunem acum. Se va face un sondaj de opinie şi cel mai bine clasat candidat va reprezenta alianţa noastră în alegeri”, a declarat preşedintele PNL Sibiu, Mircea Cazan. Legat de posibila sa candidatură: “Este prea devreme, nu s-a discutat încă”. Este în avantajul social-democraţilor, care au discutat, au stabilit şi au plecat deja în campanie.
Ioan Cindrea a continuat în acest an vizitele în teritoriu, a strâns nemulţumirile oamenilor şi le-a transformat în subiecte pentru presă, interpelări şi motive de a ieşi în faţă cu figura unui politician care se preocupă, chiar şi din opoziţie. Aceste acţiuni îi vor conferi un avantaj unui candidat propus de PNL. Există şi posibilitatea ca cele două organizaţii să-şi împartă candidaturile: PSD să propună candidat la CJ, iar PNL la primărie, doar că o astfel de înţelegere ar găsi nemulţumiri într-o tabără sau alta, pentru că nu toate posturile scoase “la concurs” în 2012 sunt la fel de accesibile. "Vom stabili candidaţi în funcţie de sondaje, pe Consilii Judeţene, primării reşedinţe de judeţ restul candidaturilor fiind discutate şi negociate la nivel local între cele trei partide. Vă asigur că nu va exista în protocol o împărţire secretă pe zone de influenţă aşa cum s-a scris în presa ci, candidaturile vor fi stabilite în urma sondajelor. Vor exista două documente ale alianţei: o agendă care va cuprinde obiectivele şi şintele propuse şi un protocol care va stabilii condiţiile alianţei", a explicat regulile jocului preşedintele PSD, Victor Ponta.
Alianţa PSD - ACD ar urma să se numească Uniunea Social-Liberală, iar activitatea sa va fi gestionată de doi co-preşedinţi, Victor Ponta din partea PSD şi Crin Antonescu din partea PNL, susţine hotnews.ro. În sigla Alianţei PSD-ACD se vor regăsi atât simbolul social-democraţiilor, cei trei trandafiri, cât şi cel al liberalilor - săgeata. În urma negocierilor, s-a stabilit că nu vor exista structuri de conducere comună, Uniunea Social-Liberală urmând a fi coordonată de liderii PSD şi PNL, Victor Ponta şi Crin Antonescu. Noua alianţă nu va avea o structură de conducere, un consiliu coordinator, ci preşedinţii PSD şi PNL vor gestiona activitatea şi problemele acesteia.  În cazul în care  intervin blocaje şi neînţelegeri între liderii de la judeţe ale celor două partide se vor purta negocieri coordonate de cei doi co-preşedinţi. Dacă cei doi co-preşedinţi nu vor reuşi să rezolve problemele vor fi nominalizaţi către trei membrii din conducerea centrală a PSD şi PNL, pentru  a media conflictul.
În ceea ce priveşte candidaturile la alegerile parlamentare, PSD şi PNL îşi vor păstra candidaturile proprii pentru colegiile câştigate deja, restul urmând a fi stabilite prin sondaje.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Lucretiu

Acum 13 ani

Cindrea, imbatat de \"marile\" victorii a la Pirus obtinute de-a lungul timpului, intra din nou in lupta, sarman Don Quijote, caraghios si penibil!!!! Nu mai convingi pe nimeni, tovarase Cindrea!!!
Raspunde

sb

Acum 13 ani

cindrea numai cu murdarii din astea se tine, era normal sa io traga lui cazan, asta le-a tras-o la proprii colegi de partid dar la un liberal, pe care numai pana ieri il injura de mama...........
Raspunde

@ 1 ,2

Acum 13 ani

\'\'Frumoase\'\' comentarii sub umbrela anonimatului.
Raspunde

ioio

Acum 13 ani

@ #3 Lasa-i sa comenteze, asta insemna ca le pasa, le este frica !
Raspunde

Sima

Acum 13 ani

Alianta nociva PNL-PSD-PC, s-a mai pricopsit cu un aliat, via PSD, PRM-ul lui Vaccin Tudor. Strasnica gandire, tovarase Cindrea!!! Vei ajunge astfel presedintele CJ, cand va castiga Vaccin Tudor Presedentia Romaniei!!! Spune-mi cu cine te insotesti, ca sa-ti spun cine esti!....zice o vorba romaneasca. Ioio, nu ne este frica....ne este scarba!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus