Luni,
06.05.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Examene de licență devenite spectacole în cadrul microstagiunii „Studenții sibieni cuceresc orașul”

Examene de licență devenite spectacole în cadrul microstagiunii „Studenții sibieni cuceresc orașul”

În cea de-a patra zi a microstagiunii „Studenții sibieni cuceresc orașul” sibienii pot vedea alte două producții ale școlii de teatru din Sibiu, pregătite inițial ca spectacole de licență: ”Jubileul” (2015) și ”Zbang – A Musical Abba Fantasy(2014).

De la ora 17:00, pe scena Teatrului Gong vine ”Jubileul”, examenul de licență al promoției 2015, care vine cu o înlănțuire de situații comice ce se produc într-o instituție bancară, în momentul aniversării a 15 ani de la înființare. Personajele intră în scenă și vin să pună diverse probleme directorului băncii, care trece prin situații-limită, pe care reușește, mai mult sau mai puțin, să le rezolve. Amanta, angajatele băncii, soția, „creierul băncii”, femeia care vine să-i ceară bani pentru că bărbatul i-a fost dat afară din serviciu, vin să distrugă cea mai frumoasă zi din viața personajului – ziua în care „Comisia” va acorda un titlu important băncii și directorului. Finalul este o răsturnare de situație: sărbătoarea băncii se transformă într-un eșec. Distribuția: Claudiu Urse, Alexandru Udrea, Alexandra Mihalache, Andreea Moșoiu, Ioana Cosma, Fabiola Petri, Raluca Ivan, Alina Fabri, Ștefan Tunsoiu și Oana Marin.

De la ora 19:00, pe scena Teatrului Național „Radu Stanca”, este prezentat spectacolul ”Zbang – A Musical Abba Fantasy”, primul musical montat la Sibiu, ca spectacol de licență al promoției 2014 care, datorită succesului, se joacă pe scena mare a teatrului sibian. Este o adaptare originală a celebrului musical „Mamma mia”, iar concepția regizorală semnată de Șerban Puiu sugerează atmosfera de Broadway și propune tinerilor de azi o perspectivă a culturii pop și flower power a anilor ‘70. În spectacol se cântă live, iar numerelor de musical ale show-ului original li se adaugă crearea unor momente noi, având ca bază muzicală alte melodii celebre ale epocii, care au fost asimilate scenariului original. Decorul spectacolului este realizat exclusiv din proiecții gândite de scenograful Mihai Păcurar. Din distribuție fac parte: Maria Soilică, Alexandra Șerban, Alexandru Dobrița, Cristian Timbuș, Anton Balint, Vlad Bacalu, Cristina Blaga, Rada Constantinov, Iulia Popa și Tudor Răileanu.

Proiectul ”Studenții sibieni cuceresc orașul” se desfășoară între 5 și 11 octombrie 2015 și este realizat de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Departamentul de Artă Teatrală și CAVAS (Centrul de Cercetări Avansate în Artele Spectacolului). Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

 

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus