Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
22°C

”Credem foarte mult în femei”: 448 de femei, învățate să îngrijească bătrâni

”Credem foarte mult în femei”: 448 de femei, învățate să îngrijească bătrâni

448 de femei din mai multe zone ale țării, inclusiv din Sibiu, au fost calificate în meseria de ”îngrijitoare bătrâni la domiciliu”, anunță reprezentanții Asociației React, din Capitală. Aceștia au organizat cursurile de calificare în meseria respectivă în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene, botezat SAFIR – ”Școala de antreprenoriat pentru femei cu inițiative responsabile”. Din cele peste 400 de femei școlarizate în proiect, 25 ”au dovedit un interes deosebit pentru demararea unor afaceri”, susține reprezentanții React. Proiectul a fost gândit să acționeze în trei direcții majore. Pe de o parte a oferit pregătire și calificare profesională pentru o categorie vulnerabilă, într-un domeniu tot mai căutat, cel al îngrijirii la domiciliu. Pe de altă parte, a oferit o soluție pentru nevoia tot mai mare de specialiști în acest domeniu și, în același timp a pregătit un nucleu de promotori la nivel local a șanselor egale pe piața muncii. „Credem foarte mult în femei și în ceea ce pot face ele ca membri ai comunității, fie că e vorba de mediul rural, fie că e mediul urban. Forța, puterea de muncă și entuziasmul sunt calități pe care femeia le aduce în comunitate, pe care le folosește pentru a genera un plus de venit pentru familia ei și pentru a contribui la dezvoltarea comunității din care face parte”, spune Anca Ștefan, președinte Asociația React. Astfel, în urma proiectului, 448 de femei din orașele București, Băilești, Sibiu și Slatina s-au calificat în meseria de îngrijitoare bătrâni la domiciliu.

Tot pentru femei: bucătării comunitare

Un alt proiect menit să încurajeze femeile din mediul rural este implementat de aceeași asociație. „Prin «Anotimpuri la borcan» încercăm să le încurajăm pe femeile din mediul rural să facă ce știu ele cel mai bine: dulceață, zacuscă și multe altele. Apoi, noi trebuie să le dăm mai departe, iar pe lângă demersurile pe care le facem pe lângă marii distribuitori, avem inclusiv magazinele noastre din Constanța, București, Ploiești și Craiova”, a spus Andreea Rotaru, manager comunicare în cadrul asociației. „Dacă știți producători locali care încearcă să intre cu produsele lor în magazine ne puteți contacta, pentru că noi vrem să le comercializăm în magazinele noastre sociale. Pentru aceste persoane care vor să fie certificate și să vândă în regulă, avem aceste bucătării comunitare care vor fi perfect funcționale, iar cele care doresc să facă mâncare pot veni acolo. Noi le punem la dispoziție acest spațiu gratuit”, a mai adăugat președinta asociației, Anca Ștefan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus