Luni,
29.04.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Furt din banii din amenzi. Autoarea: o fostă polițistă, acum la ISU

Furt din banii din amenzi. Autoarea: o fostă polițistă, acum la ISU

O tânără de 27 de ani a furat ani de-a rândul din banii plătiți de șoferi pentru amenzile rutiere. Șefii ei au fost primii care au descoperit că ceva nu e în regulă. Au dat-o pe mâna procurorilor, iar imediat după aceea, tânăra s-a transferat la ISU. Acum, autoritățile au nevoie de un expert contabil și de un grafolog, ca să afle exact cu cât s-a îmbogățit tânăra, în tot acest timp.

Sibianca a intrat în Poliție chiar de pe băncile liceului, în anul 2007. A fost încadrată la Serviciul Rutier. Toți agenții din Sibiu îi predau ei procesele verbale și sumele colectate peste zi, iar polițista avea sarcina să depună banii în Trezorerie. Conducerea Inspectoratului de Poliție a început un control financiar, în luna august. “A fost numită o comisie de inventariere a chitanțelor amenzilor aplicate de către polițiștii Serviciului Rutier în perioada 2010-2015 și, în urma acestei inventarieri, s-a constatat că există suspiciunea rezonabilă de săvârșire a infracțiunilor de fals și uz de fals”, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter. Metoda pe care o folosea tânăra era destul de simplă: modifica de mână sumele obținute din amenzi și raporta cu totul altceva. La Trezorerie depunea întotdeauna mai puțini bani. Cu cât anume mai puțini, asta trebuie să afle și anchetatorii, care sunt nevoiți să ia acum fiecare proces verbal și fiecare borderou din ultimii cinci ani, în parte și să calculeze diferențele. Este nevoie și de analiza scrisului tinerei.

A plecat la ISU

Scandalul în instituție a izbucnit în luna august. Conducerea Inspectoratului și-a dat seama de înșelătorie și a trimis dosarul la Parchetul de pe lângă tribunalul Sibiu. În luna imediat următoare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a organizat concurs pentru ocuparea unui post. “Ea a îndeplinit toate condițiile prevăzute în selecție și, în acest moment, începând cu 1 octombrie, este încadrată la structurile de suport ale Inspectoratului”, spune purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Bianca Sabău.

Agenții trag ponoasele

Agenții rutieri care merg pe teren spun că dosarul fostei lor colege îi afectează, indirect, pe ei. “Ea nici măcar nu ieșea pe teren, nu dădea amenzi. Lucra în birou, noi îi predam procesele verbale, nu știam ce face ea. Acum, lumea spune că noi luăm din banii de amenzi. Nu e corect, imaginea noastră are de suferit”, spune unul dintre agenții de la Serviciul Rutier, care a preferat să își păstreze anonimatul. Fosta polițistă este cercetată acum, în stare de libertate, pentru fals, uz de fals și abuz în serviciu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

10 comentarii

Gigi

Acum 8 ani

Amanta lui pahontu.
Raspunde

Alin

Acum 8 ani

Trebuie văzut și cine sta în spatele ei. Duduia sare din instituție în instituție cu o usurinta neobișnuită pentru România. Sa fie oare hoția adânc înfiptă în ADN-ul românilor? Se pare ca da....
Raspunde

cititor 13

Acum 8 ani

cum o cheama pe duduie? de ce nu ii publica numele ?
Raspunde

gelu

Acum 8 ani

SRI ce a pazit PENTRU CE ll PLATIM, DE SA AJUNS IN ACEASTA SITUATIE. Lipsa crasa de profesionalism sau incompetenti.Vreau demisia lor, pentru ca in situati mai deosebite tot asa vor actiona.
Raspunde

Gheorghe de Gheorghe

Acum 8 ani

sigur nene, CIAeiu trebuie să-l aducă, să-i vină de cap 'oțomancei!
Raspunde

Hans

Acum 8 ani

Gelu lasa SRI-ul in pace. In fiecare articol scrii de SRI. Aia te pazesc de teroristi. Precis individa ii din Valcea. Mai bine schimbati numele articolului in "O valceanca fura din banii de amenzi ale sibienilor". Sunt curios cati soferi de VL au fost amendati de politista. Acum va dati seama de ce oltenii care vin la noi vor toti posturi in politie si in conducere pe la stat.
Raspunde

balans

Acum 8 ani

Mai Hans,e sibianca get-beget si a fost numai la birou,nu a dat o amenda in viata ei,din birou fura direct din hartii.Stai jos!4
Raspunde

ciprian

Acum 8 ani

Tanara nu are doar 27 de ani, nu avea cum sa lucreze in politie din 2007 de la varsta de doar 19 ani.
Raspunde

Gheorghe de Gheorghe

Acum 8 ani

hai nu zău! știi tu că nu putea? ai controlat-o?
Raspunde

Ciprian

Acum 8 ani

da
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus