S-a nimerit să rămân singur acasă cu odrasla-mi chiar în săptămâna în care era rândul meu să scriu cronica de restaurant: prin urmare am zis că e cel mai nimerit moment să încerc Foodie.
Pentru cei care nu urmăresc „influencerii” care n-ar marca nici ținuți la fum de ardei iute postările plătite, Foodie e o franciză vândută celor care au restaurante cu o vechime de minim un an și funcționează în mai multe orașe din România (din fiecare oraș câte un restaurant, care ție, ca și client, nu îți este prezentat). Comenzile pe care le faci prin intermediul site-ului Foodie sunt de mâncare pentru una, cinci sau zece zile: comanzi cu minim o zi înainte și dimineața (la șapte cel mai devreme și la 10:30, cel mai târziu) primești la adresa indicată micul dejun, prânzul și cina. Mai poți alege și varianta în care să-ți fie livrat doar prânzul sau diferite platouri pentru petreceri.
De cum intri pe site și alegi Sibiul, apoi tipul de meniu (adulți sau copii), trebuie să alegi ziua sau zilele de livrare. Eu am ales o zi de vineri, că așa s-a nimerit, iar cum odrasla-mi e la vârsta adolescenței, mi-am dat seama că tot la categoria adulți se încadrează (meniurile pentru copii includ aceleași preparate, doar că la jumătate de gramaj).
Când vine vorba de ales mâncarea, variantele se simplifică prin indicațiile din dreptul fiecărei preparat: adică atât la mic dejun, cât și la prânz și cină, ai de ales între preparatul tradițional, cel vegetarian și cel fitness. Iar acesta din urmă este de patru feluri: de slăbit sau pentru „masă musculară”, fiecare în varianta pentru femei sau pentru bărbați. Din ce am observat pe site, meniul se modifică în funcție de ziua din săptămână pentru care alegi livrarea, iar prețul este aproape același, indiferent care preparat alegi. Scriu „aproape”, deoarece în dreptul unora dintre preparate mai apar niște plusuri prin care ești anunțat că de le alegi vei mai avea ceva de plătit extra, cam până la zece lei, pe lângă prețul fix de 88,99 de lei.
A doua zi dimineața, la jumătatea intervalului ales de mine, comanda făcută cu o zi înainte a fost livrată. În două pungi de hârtie, așezată în caserole de plastic negru, cu folie transparentă lipită peste, mi-a venit mâncarea pentru toate cele trei mese ale zilei. Mâncarea este livrată rece, așa că în lipsa unui cuptor cu microunde, poate ar fi bine să aveți pregătite oale și cratițe și-o plită.
Mâncarea pe o zi, pentru două persoane, de la Foodie
Eu am ales ca micul dejun să îmi fie „tradițional”. Sub folia de peste caserola neagră aveam „omletă cu bacon și ceapă verde”, în timp ce copilului i-am ales un iaurt cu musli și kiwi, care era încadrat la „fitness de slăbit pentru femei”.
Cu două felii de pâine lângă și alte două felii de ridichi peste ceapa tăiată bucățele, omleta a fost cum e orice omletă, în definitiv. Doar cam seacă. Fiind grăbit, n-am mai făcut nimic pe lângă. La iaurt cu musli și kiwi ce să comentezi? Asta am cerut, asta am primit.
Omleta (sus) și iaurtul (jos)
La prânz, puteam să aleg sau nu supă ori „tradiționalul” gulaș. Am mers pe o supă de salată verde pentru mine și una cremă de dovlecel pentru adolescent. Supa-mi a fost surprinzătoare mai ales după ce am turnat-o în farfurie: avea o nuanță roșie, ușor dulce, ușor picantă. Delicioasă, cu salata încă ușor crocantă. În mod previzibil, oarecum, copilul a zis că n-are poftă de supă-cremă.
La felul doi am avut amândoi aceeași alegere: „crispy de pui la cuptor cu orez”, pentru că n-aveam chef de sarmale sau de paste cu ton ori legume gratinate la cuptor, ceea ce reprezenta alternative.
Crispy de pui la cuptor cu orez
La fel ca și la micul dejun, felul principal era iarăși „cam uscat”. Orezul cu bob lung era sec, așa că noroc cu sosul picant avut prin frigider, sos cu care am mai întins seceta din caserola neagră. Iarăși previzibil, orezul a rămas nemâncat în cantități apreciabile.
La cină eu iarăși am mers pe preparatul prezentat drept „tradițional”, adică o tocăniță haiducească de porc, alături de care erau câteva bucăți de cartofi țărănești. Din nou, noroc că în frigider mai aveam ceva verdețuri, astfel încât am putut încropi o salată care să facă mult mai digerabil preparatul, cu un gust foarte bun, de altfel: carnea fragedă și cartofii îmbălsămați delicios. Sos să întinzi cu pită (nu mi-a mai rămas nimic din cele două felii de dimineață), deoarece porția nu era una tocmai foarte generoasă.
Tocănița haiducească (sus) și pieptul de pui (jos) de la Foodie
De cealaltă parte a mesei, cina era încadrată la categoria „fitness masă musculară”, fiind vorba de două bucăți de piept de pui umplut cu cheddar, alături de orez cu ceva legume mexicane. Pieptul de pui a primit aprobări, în timp ce pentru orezul cu legume copilul evident că a găsit ceva de comentat (porție prea mare, miros de farmacie).
La desert am avut fiecare câte o budincă de griș, peste care au fost tăiate câteva feliuțe de mango. Bun pentru mine, fără sens pentru progenitură.
Experiența cu „bucătarul personal” m-a costat 207,47 de lei, fără bacșișul dat celui care a livrat mâncarea. 102,99 au fost preparatele mele, 97,99 - cele ale copilului, livrarea fiind taxată cu 6,49 de lei.
Plastic-fantastic
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: luat bucatar personal avut ver , franciza foodie , site foodie , restaurant foodie , cronica de restaurant
Vizualizari: 4962
Ultimele comentarii
Acum 14 ore
Kokos
Acum 14 ore
Emil
Acum 14 ore
Suseanu Porumb
Acum 15 ore
Vivi Dragan
Acum 15 ore
Leonard (Leo)