Duminică,
05.05.2024
Parțial Noros
Acum
12°C

Spectacol caritabil de magie în beneficiul copiilor instituționalizați

Spectacol caritabil de magie în beneficiul copiilor instituționalizați

Sibienii sunt invitați, cu mic, cu mare, joi, 21 aprilie, la spectacolul caritabil de magie “Împreună schimbăm viitorul copiilor instituționalizați”, care va avea loc la Teatrul mic, începând cu ora 18.00. Inițiativa aparține programului Ajungem Mari și este dedicat copiilor din centrele de plasament din județul Sibiu, în colaborare cu Hocus Pocus Preparatus.

Fondurile colectate în urma spectacolului vor asigura un total de 15 ședințe de dezvoltare personală pentru 30 de copii din centrele de plasament din județul Sibiu, timp de trei luni, cu un consilier în dezvoltare personală cu experiență considerabilă în lucrul cu copiii.

„Invităm sibienii la spectacolul de magie organizat alături de prietenii noștri de la Hocus Pocus Preparatus pentru a pune, fiecare dintre noi, o cărămidă la temelia unei vieți mai bune pentru copiii din centrele de plasament. Ne-am bucura mult de tot să ne fiți alături în număr cât mai mare pe 21 aprilie”, spune Iulia Pataki, coordonator Ajungem Mari Sibiu.

Copiii instituționalizați au nevoie de sprijin pentru a evolua, pentru a se pregăti pentru viața de adult, pentru a depăși problemele cu care se confruntă: trauma abandonului; dificultăți de relaționare; încredere de sine scăzută; număr restrâns de modele și experiențe la care să se raporteze. Ședințele de dezvoltare personală le oferă stimulii de care au nevoie pentru a se lupta cu greutățile și pentru a găsi soluții, pentru a-și fructifica oportunitățile, pentru a-și asuma responsabilități și pentru a-și gestiona resursele.

„Am învățat să fac magie de la bunicul meu, care la rândul său a învățat de la tatăl lui. Am moștenit din generație în generație o datorie. Datoria de a dărui zâmbete. Vă invităm joi la o explozie de zâmbete. Zâmbete care se transformă într-un mare ajutor pentru copiii din centrele de plasament”, a spus magicianul Constantin Podu, de la Hocus Pocus Preparatus.

Programul educațional Ajungem Mari, dezvoltat de Asociaţia Lindenfeld , susţine educaţia copiilor din centre de plasament şi medii defavorizate în 26 de județe din România. Prin proiecte de voluntariat şi orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative şi activităţi socio-recreative, programul îşi propune să le dea copiilor încredere în ei şi să le formeze abilităţi pentru a deveni adulţi responsabili şi independenţi. În județul Sibiu, proiectul se derulează în prezent în patru centre de plasament (Sibiu, Orlat, Cisnădie, Agârbiciu) și două afterschool-uri sociale, venind în sprijinul a circa 200 de copii și implicând 100 de voluntari. Alte centre se vor alătura programului pe măsura ce proiectul se dezvoltă la nivel local. Prețul unui bilet este de 10 lei/persoană (adult sau copil), spectacolul de magie fiind recomandat tuturor categoriilor de vârstă. Biletele se pot achiziționa online, de pe www.tomtix.ro, sau de la casieria Teatrului Mic, în limita locurilor disponibile.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus