X
sibiu targ craciun (6)

Foto video. Deschiderea oficială a Târgului de Crăciun

Cea de-a 11-a ediție a Târgului de Crăciun a fost deschisă în această seară la ora 19:00, cu pornirea iluminatului festiv din Piața Mare. 

Startul festiv s-a dat în Piața Mare cu o exactitate nemțească anul acesta. La ora 19 fix, iluminatul din centrul orașului a fost aprins, în prezența unei piețe plină de vizitatori. Urmează un concert susținut de naistul Radu Nechifor, alături de Ozana Barabancea.

Ca în fiecare an, în prima seară de târg Piața Mare a fost împânzită de vizitatori de toate vârstele. Prin tot centrul s-au văzut numai cartofi prăjiți în stil mexican și micuți cu vata pe băț mai mare decât ei. Vinul fiert a fost un „must” iar comercianții au venit cu produse care mai de care mai inventive și cu tematica de sezon.

„Avem o afacere de familie, pregătim obiecte decorative create după metoda origami. Fiul nostru a început în școala generală să facă astfel de obiecte, dar mai mici – o floare, o lebădă. Apoi am prins și noi pasiunea și am dezvoltat ceva de durată și pregătit pentru sezon. Avem moși, oameni de zăpadă și brăduți, dar și mici obiecte decorative pentru pomul de Crăciun”, arată Lavinia Dăncău.

WhatsApp Image 2017-11-17 at 22.17.38 WhatsApp Image 2017-11-17 at 22.17.38 (1)

Oamenii au venit pregătiți pentru atmosfera de sărbători și au știut exact unde să meargă. Fiecare după gust – unii la mâncare, alții la dulciurile specifice perioadei.

„Am venit cu o oră înainte să înceapă nebunia. Am luat un vin fiert, o porție de cartofi prăjiți și un hot dog și ne-am așezat cuminți în fața scenei. E frumos. Venim în fiecare an cu drag pentru că e minunat că putem să simțim venirea sărbătorilor sub o pătură de lumini”, a spus o tânără.

„Dulciurile sunt clar pe primul loc. Am mâncat bine acasă și am venit pregătiți de alune prăjite, ciocolățele, vată pe băț…orice e dulce la târgul acesta noi am gustat deja. Câte puțin din toate, să nu ni se facă rău, și dregem totul cu un vin fiert, iar micuțul cu atâta energie după atâta zahăr clar se va da în toate caruselele”, a spus un tătic.

Târgul de Crăciun cuprinde anul acesta peste 90 de căsuțe amplasate în centrul orașului, Atelierul lui Moș Crăciun și numeroase alte spații de joacă pentru copii. Evenimentul se va încheia pe 3 ianuarie 2018.

foto Silvana Armat / Bogdan Brylynski

targ craciun sibiu (11)

sibiu targ craciun (5)

targ craciun sibiu (17)

targ craciun sibiu (7)

sibiu targ craciun (4)

targ craciun sibiu (8)

sibiu targ craciun (3)

targ craciun sibiu (15)

sibiu targ craciun (2)

targ craciun sibiu (12)

sibiu targ craciun (1)

targ craciun sibiu (3) targ craciun sibiu (1) targ craciun sibiu (18) targ craciun sibiu (16) targ craciun sibiu (14) targ craciun sibiu (12) targ craciun sibiu (11) targ craciun sibiu (9)

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

29 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Neînțeles

  acest târg se deschide prea …..repede și închide la fel de …..repede….pe 3 ….cand mai sunt sărbători….boboteaza și sf. Ioan….?!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nu pot intelege de ce acest targ se deschide atat de devreme, personal consider ca o data mult mai potrivita pentru deschiderea lui ar fi data de 1 decembrie, si inchiderea in preajma 5/6 ianuarie.

  Oricum, mi se pare mai slab organizat decat anul trecut… inclusiv pozele din acest articol, am o puternica impresie ca sunt de anii trecuti.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   ...

   Pozele nu sunt de anul trecut. Dacă priviti cu atentie se observa cele 2 rulote Bătrânul Sas – anul trecut a fost doar 1 iar căsuțele sunt așezate diferit.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  McD

  Daca este targ de CRACIUN, atunci perioada de desfasurare optima ar fi 01.12-24.12….restul e inafara datinilor…pai hai sa facem targul de Pasti de la sf. Ion pana la Pasti si targul de Craciun de la Rusalii pana la Craciun….ce sa mai vorbim…

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Free-ag

  Cea mai seacă deschidere a târgului de Crăciun ever. Fără nici un comentariu înaintea deschiderii , nu a fost prezenta la deschidere nicio oficialitate locală , nemaivorbind de herr Fritza primărița că nu a catadicsit sa apară , poate în opinia dânsei suntem prea nesemnificativi noi sau miile de turiști care s-au rupt din timpul lor ( și din buget) spre a fi prezenți la deschiderea târgului . Rușine primăria Sibiu în special a doamnei Fritza primărița , Doamna dacă nu mai aveți chef e o vorba : Lăsate Lasă- ne .

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ...

  Târgul de Crăciun din Sibiu se deschide in aceeasi zi cu Târgul de Crăciun din Viena. Probabil ca este prea devreme pentru a simti farmecul sărbătorilor de iarnă dar asa il pot vizita cat mai multi oameni.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  pofticiosul

  Ciolanul cat mai costa? Asteptam o cronica despre cat de bine e pregatit ciolanul, ca pt. cartofi prajiti nu-ti trebuie calificare de bucatar…

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Maria

  Prea devreme, lumea este in postul craciunului, fara carne si distractii. Toata manarea este proasta, grasa sau dulciuri cu margarina si mult zahar. Nu stii ce mananci! Se pot face lucruri mai bune dar nu sunt idei in capul organizatorilor.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   e-manuela

   Buna! Nenea, care postul Crăciunului ,ca ciracii PSD-ului o tin tot intr-o rugăciune de la începutul anului sa le mărească Partidul leafa, si oricum ăștia “postesc” in permanenta decat cu pâine si vin din pastile?…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   sabat

   Ai libertatea de a nu merge daca e o ispita ptr. cel ce tine post si ai libertatea de a nu cumpara daca nu ai incredere in produs. Fiecare dupa intelepciunea sa….

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   vizitator

   In general e bine sa fie cumparatorul prudent la ce cumpara, nu se stie exact modul in care sunt preparate bunatatile care se vand, in ce conditii, la fel cu cosmeticele hand-made care nu au certificat ca au fost controlate sa nu fie toxice….depinde de fiecare sa fie atent la calitatea marfii si nu la vorbele comerciantilor.

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Vecina

  In caz ca nu se știe saptamina aceasta se deschid cam toate târgurile de Crăciun din Europa apropo celor care habar nu au ca sint si ei in Europa

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   europeanul de serviciu

   Mai du-te , mai femeie! ce le stii pe toate… Crezi ca toti suntem in aburii alcoolului ca barbatul tau sa nu stim unde ne aflam? Oamenii si-au spus o parere, nu sunt toti asa informati ca matale…

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  xyz

  PT.toti timpitii cu comentariile proaste in primul rind traiti in EU.mai sunt foarte Multi care traiesc cu conceptia ca pe timpul lui Ceausescu atuncia nu aveai ce sa vezi acuma este pacat aveti televizoare si programe de peste tot ari fi bine sa va mai schimbati parerea.

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un sas

  @Vecina ..Are dreptate cu deschiderea Targurilor in Europa …Dar cinste SIBIENILOR asa targ nu prea vezi in ROMANICA si chiar in srainatate sunt putine care pot cncura…In europa crestina de vest perioada postului craciunului este mai smnificativ ca si cracinul propriu zis…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   europeanul de serviciu

   Inseamna ca nu esti umblat! In afara de lumini ;i casutele de lemn nu vad nimic frumos la acest targ… doar kitsch-uri, mancare scumpa si proasta…

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Militaru Petre

  A mai fost unul de profesie puscarias condamnat cocotat in varful piramidei cu pretenti sa conduca Romania care la o vizita in Sibiu aspus ca nu vrea ca Romania sa arate ca Sibiul. Corect era sa ia ce-i bun, iar eu spun …..fereasca Dumnezeu sa aratam ca Teleormanul

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Militaru Petre

  Pentru ,, europeanul ,,vrei lucruri superioare si de calitate , vrei mancare buna cu o servire pe masura daca iti permiti si ai uitat ca tara a fost furata cu ajutorul nostru care i-am votat si am devenit complici cu acesti hoti gasesti in Sibiu si astfel de locuri. Targul e pentru cei multi fapt comfirmat de multimea prezenta la deschidere.-

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Militaru Petre

  Pentru toti cei care Mama Natura i-a inzestrat cu creer dar nu striu sa-l foloseasca sa apeleze la P.S.D.eaua, ca are usa deschisa si pentru ei. Grabiti-va sa puteti face vechime asa se ajunge sim parlementar

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  baba

  Dar Ieslea nasterii Donmului Isus unde este anul acesta?Sau nu am vazut-o eu?
  Scena cea mica din fata bradului este groaznica, de prost gust si toate alea…in fiecare an… Cosurile de gunoi pline doldora si foarte imbacsite, parca incepe sa-si mai piarda din farmec targul asta.Mult KITSCH… Tot speram la mai bine in zadar… Doamna primar este o dezamagire!

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Al 2-lea European

  Asa este,, un balci pentru mitici ! Nimic interesant, nu stiu de ce vin atatia turisti, sa vada ce ? Casute inghesuite si urite ? Un mic oras aglomerat si sufocat de trafic auto ? Preturile piperate si serviciile execrabile din Centru ? Sibiul nu mai exista de mult…….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact