X
hospice carl wolff 3

Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul centrului Carl Wolff din Sibiu

Avocatul Poporului (AP) s-a autosesizat în legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public privind posibila încetare a activităţii centrului de îngrijiri paliative Carl Wolff din Sibiu. 

În comunicat se arată că în spațiul public și dau drept exemplu postul de televiziune Digi24 au ajuns informații conform cărora singurul centru din ţară pentru copii aflaţi în fază terminală este în pericol să nu mai poată funcţiona în condiţiile în care acestuia i se cer 12.000 de euro pentru reacreditare.

„Banii sunt facturaţi chiar de statul român, prin Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate. Practic, statul cere aceşti bani pentru o semnătură de aprobare, se susţine în respectivul material de presă. Centrul Carl Wolff din Sibiu a fost printre primele 20 din ţară care s-au acreditat în anul 2012, după înfiinţarea Autorităţii la nivel naţional. Potrivit legii, reacreditarea se face după 5 ani, aşadar, din 1 ianuarie 2018 Centrul ar trebui să funcţioneze după o nouă aprobare. În acest moment, Centrul are întocmită toată documentaţia necesară şi a primit confirmarea că actele sunt în regulă, însă statul a schimbat regulile şi cere o taxă de peste 12 ori mai mare decât în trecut. Odată cu reacreditarea, Centrul a primit şi o factură de aproape 55.000 lei. (…) Centrul Carl Wolff a primit o aprobare de amânare pentru reacreditare, până în martie 2018. Are la dispoziţie patru luni pentru a strânge, din donaţii, banii pe care statul îi cere pentru aprobarea acestui dosar”, se arată în comunicatul Avocatul Poporului, citat de Agerpres.

Subiectul, prezentat pe larg, la sfârșitul lunii noiembrie, poate fi citit aici și aici. 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

13 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   un sibian

   si pentru ca erau sponsorizati de ministerul de interne german sa platesca 12K euro??? ei fac ceva ce statul roman oricum nu este in stare sa ofere!!!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Zexe

  Faină este afacerea imobiliară a ăstora. Bătrânii care vor să-și petreacă apusul vieții în azilul de bătrâni „Karl Wolff” sunt obligați să-și doneze casele așa-zisului Centru, după care se îmbolnăvesc subit de deces, fără să facă prea multă vechime în căminul german. Lucrat curat, din medicamentație, că doar nu se deranjează nimeni să facă autopsia la niște bătrâni ai nimănui. Ca fapt divers, dr. Karl Wolff nu era vreun medic, ci un bancher sas sibian care ura românii la maximum, îi considera animale, rasă inferioară, el fiind și inițiatorul „Bodensehutzuerein” care interzicea sașilor vânzarea de pământuri către români… Cred că tefeleii au obosit citind, unicul neron devenind trist și apatic, hai revigorați-l dând dislike la acest comentariu.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   NZ

   Stai liniștit Zexe! Tu nu ai nici o şansă să ajungi acolo vreodată. O să mori într-una din haznalele numite spitale județene ca un adevărat “patriote” ce ești.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibian100%

  Hoţi ordinari,dai casa asa zisilor binefacatori iar dupa 2 ani mori subit iar proprietatea ramane a lor.Una dintre cele mai mari excrocherii sibiene cu numele unui nazist notoriu.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dan

  Deci in articol se vorbeste despre centru de ingrijire. Nu are nici o legatura cu azilul de langa. In centru acesta de ingrijire paleativa sunt ingrijite persoanele in faza terminale, bolnave de cancer. Nu se cere nici o casa…nici un ban pentru a beneficia de ingrijire. Si vb in cunostinta de cauza pt ca am avut si eu pe cineva internat acolo.
  Cu azilul este o alta poveste…acolo nu cunosc situatia asa ca nu comentez nimic.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   No mercy

   Nu ti cere nimeni bani dar cumva afli ca trebuie sa faci donatii. Decesele sunt programate, iti cer sa aduci hainele si in 2-3 zile e rezolvata problema. Patul trebuie eliberat pt urmatorul. La tine a fost altfel?

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Bica Maria

  Sa stiti ca nici un cuvant din acest articol nu este adevarat !
  Mama mai este si acuma in camin si nu a cerut nimeni casa sau
  alte averi – doar pensia se cedeaza mai putin 200 lei care raman
  persoanei respective !! Articolul este foarte tendentios !!

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Oniga

  Ce face acest centru se practica peste tot in lume. Cunosc persoane care aveau putine rude si nu erau intr-o relatie buna cu ele. Ajunsi bolnavi, chiar intr-o stare avansata, au cedat locuinta in schimbul ingrijirii. Perfect legal si uman.

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Vorbiti in cunostinta de cauza si nu din ce auziti la piata!

  Inca odata sunt socata cat de rai sunt unii si ce comentarii fara nici o legatura cu realitatea posteaza!… Urati oameni… :(((
  Centrul de ingrijiri paleative Karl Wolf este cel la care se refera articolul si acesta este destinat acordarii de ingrijire umana si demna unor oameni aflati in faze terminale. Am avut mama internata la Centrul de ingrijiri palestive Karl Wolf, si pot sa va spun ca a fost ca o raza de umanitate in acele ultime zile sinistre si dupa ce o transferasem acolo dintr-un salon cu 6 paturi de la Judetean. Alternativa era sa o ducem acasa si sa ne uitam cum se chinuie si nu ii putem usura chinul. Personalul este incredibil de amabil si ingrijirea pe care o acorda este calda si profesionista. Chiar le pasa.
  Azilul Karl Wolf este un azil de batrani unde moare fiecare cand ii vine vremea si nu din lipsa de ingrijire. Am 2 cunostinte acolo, dintre care una cu Alzheimer si sunt internate de 8-10 ani si duc o viata decenta si mult mai buna decat sa stea acasa incuiati intr-o camera, sa nu dea foc casei cat copiii sunt la serviciu. Deci chestia cu internatul si muritul in cateva saptamani este o aberatie. Ar mai fi multe de spus, dar e greu sa te lupti cu rautatea si ignoranta unora care comenteaza numai ca sa nu taca!!! :(((

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact