Duminică,
05.05.2024
Parțial Noros
Acum
12°C

Scandia Sibiu se extinde. A cumpărat o fabrică de conserve din Spania

Scandia Sibiu se extinde. A cumpărat o fabrică de conserve din Spania

Scandia Sibiu, cel mai important producător de conserve din România, a achiziționat fabrica Thenaisie Provote, specializată în producția și distribuția de produse din pește și fructe de mare, pentru suma de 2,8 milioane de euro, scrie Atlantico.net, citat de magazinulprogresiv.ro. „În România, Scandia are o cotă importantă de piață pe segmentul conservelor pe bază de carne și este un furnizor fundamental de etichetă albă. Achiziționarea Thenaisie Provote ne va ajuta să ne întărim poziția pe piața românească de conserve de pește și să fim prezenți pe alte piețe, exportul fiind unul dintre pilonii principali ai creșterii grupului”, a spus Andrei Ursulescu, Director General Scandia.

Fabrica este localizată în Mos y O Grove, din Galicia, a doua cea mai importantă piață pentru producția de pește conservat la nivel global, după Thailanda. Compania spaniolă are o capacitate de producție de aproximativ 5.500 tone și 220 de angajați. Producția este exportată în țări precum Portugalia, Franța, Germania, Italia, Japonia, Suedia, Norvegia, Croația, Luxemburg, Venezuela, Columbia, Statele Unite, Costa Rica și Puerto Rico.

Anul trecut, Thenaisie Provote a raportat o cifră de afaceri de 29,8 milioane de euro.

Scandia va acționa în calitate de acționar principal și va participa la deciziile și procesul de gestionare al companiei, „permițând Thenaisie Provote să-și păstreze identitatea, mărcile stabilite și organizația sa actuală", a declarat compania într-o declarație.

Scandia a intrat pe piața conservelor de pește în urmă cu doi ani prin brandul Lotka, poziționat pe segmentul premium.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alzara 1918

Acum 6 ani

Excelent ! Pe când extinderea sa in Rep Moldova ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus