Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
1°C

Mesaj de la un coleg de închisoare pentru criminalul din Mediaș: ”Te-am văzut înfigând cuțitul în bietul om căzut. Ești mândru?”

Mesaj de la un coleg de închisoare pentru criminalul din Mediaș: ”Te-am văzut înfigând cuțitul în bietul om căzut. Ești mândru?”

Gheorghe Ignat este fost luptător MMA și a stat în închisoare alături de Marian Rusu, cel care este acuzat de crimă în urma conflictului de la sfârșitul săptămânii trecute din Mediaș. Ignat a postat pe blogul său un mesaj pentru bărbatul din Alba Iulia care a lovit de 11 ori cu cuțitul în corpul unui tânăr de 25 de ani.  ” Îți scriu deși nu cred că vei apuca să citești aceste rânduri… totuși îți scriu cu speranța că adresându-mă ție vor citi alții, alții care sunt pe cale să săvârșească aceeași faptă mișelească, pe care ai săvârșit-o tu. Alții care se văd smârdoi, alții care nu mai pot de mușchi, alții care cred că a da cu brișca e o mare șmecherie și învârt cuțitul pe degete ori de câte ori au ocazia, mândrindu-se cu acest lucru. Și, nu în ultimul rând, scriu pentru acei „alții”, care în mintea lor bolnavă văd în ceea ce ai făcut tu o faptă „vitejească”. Hai să-ți spun ce am văzut eu că ai făcut sâmbătă seară. Ce am văzut de fapt pe acele înregistrări: am văzut un tânăr care a alunecat și, fiind căzut la pământ, a fost pus în imposibilitatea de a se apăra. Apoi am văzut doi „dulapi de bărbați” care s-au apropiat și au început să-l lovească mișelește, apoi te-am văzut pe tine înfigând cuțitul în bietul om căzut la pământ de multe, multe ori… acum te întreb: ești mândru de fapta ta? Sau mai sunt unii care încă ar mai putea considera ceea ce ai făcut drept „o mare șmecherie”, pentru că știu că merg mai departe, să vedem și alte rezultate”, a scris fostul luptător MMA pe blogul său.

ghita_ignat

În opinia lui Ignat, chiar și cu cele 408 de zile, câte mai avea de ispășit în închisoare, Rusu nu și-ar fi schimbat caracterul și mai devreme sau mai târziu s-ar fi ajuns din nou la crimă. ”Cineva zicea că dacă ai fi stat încă 400 de zile în pușcărie, cât mai aveai de drept, nu ai fi săvârșit această crimă. Știi ce cred eu? Cred că dacă 8 ani, cât ai executat, nu au reușit să te schimbe, atunci nici cele 400 de zile pe care le mai aveai, nu ar fi făcut acest lucru și că până la urmă, tot ai fi comis-o.

Întrebarea mea este următoarea: cum ar putea acest gen de oameni, care vin din pușcărie să poată să se reintegreze în societate, când sunt respinși din primul moment când au pășit afară pe poarta pușcăriei.

Ești fost deținut și vrei să te angajezi? Nu poți pentru că ai cazier. Ești fost deținut și vrei să-ți faci o afacere? Nu poți pentru că ai un trecut dubios. Ești fost deținut și vrei să-ți iei o casă? Nu poți pentru că banca te consideră persoană de risc sau cu risc și nu vezi un șfanț de nicăieri. Atunci ce îți rămâne de făcut, când „mațele chiorăie de foame” sau când vine frigul și nu ai unde dormi? Din păcate, dragă societate, cei mai mulți aleg să comită infracțiuni, din dorința de a se întoarce acolo unde, deși e greu, sunt acceptați așa cum sunt… mai mult, li se dă o pâine în fiecare zi, indiferent ce s-ar întâmpla”, a scris Ignat pe blog.

În încheiere, el a transmis un mesaj familiei tânărului decedat. ” În încheiere vreau să ma rog ca Dumnezeu să mângâie familia îndurerată, să dea putere părinților, fraților și apropiaților acelui tânăr de 25 de ani care a murit, să vindece această rană grozavă. Din păcate, mai mult nu pot face, însă știu că Dumnezeu poate! El poate înțelege o astfel de tragedie! Fiul Său a fost omorât pe nedrept. Dumnezeu să vă întărească inimile frânte!”.

Lupătorul sucevean a stat doi ani și jumătate în închisoare, la Penitenciarul Botoşani, unde a executat o pedeapsă de patru ani de închisoare pentru fraude cu carduri bancare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Raoul Spirescu

Acum 5 ani

Offf, atata durere... De ce, Doamne, ai luat la tine un suflet neprihanit, sfios si plapand? Si ai retezat sansele altuia la o viata normala, alaturi de familie si prieteni? Ce au gresit acesti tineri frumosi de au ajuns in situatia asta?!
Raspunde

S

Acum 5 ani

O fi crezut ca nu se moare de la cuțit în picior... Din păcate suntem mai fragili decât în filme.
Raspunde

tudorel tuader

Acum 5 ani

Dar cine este acest justitiar de dupa gratii si ce-a facut de a ajuns dupa gratii?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus