X
image1

Tabără de romi, înființată peste noapte la marginea Sibiului

Aproximativ 25 de romi și-au pus corturile în fața blocului de la magazinul LIDL din Șelimbăr și timp de mai multe zile au terorizat locuitorii din zonă, povestește o cititoare. Potrivit acesteia, cei mari îi trimiteau ziua pe copii la cerșit, iar pe timpul nopții dădeau petreceri și urlau. Chiar dacă au fost evacuați, aceștia se întorc pe timpul zilei și pleacă seara. 

A fost nevoie de intervenția comună a mai multor echipaje pentru ca cei peste 20 de romi să fie convinși să plece din fața blocului de la magazinul Lidl din Șelimbăr, acolo unde își instalaseră corturile în urmă cu câteva zile. Disperați de gălăgia pe care o făceau și de faptul că micuții de la corturi cerșeau și înjurau în timpul zilei, localnicii au sunat la poliție.

„S-au mutat pe câmp vreo 25 de oameni de etnie rromă, cu copilași, în corturi! Noaptea pun radio-ul la maxim, consumă băuturi alcoolice și urlă, iar ziua copiii înjură și cerșesc. Zona va deveni infectată deoarece folosesc zona verde pe post de toaletă”, povestea o tânără sibiancă acum câteva zile, pentru Turnul Sfatului.

WhatsApp Image 2019-06-19 at 12.48.46 PM

La solicitarea locuitorilor din zonă, mai multe echipaje de poliție s-au deplasat la fața locului și au legitimat persoanele care provocau disconfortul.

„În urma colaborării dintre polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr și cei ai Poliției Locale Șelimbăr, vineri dimineața persoanele în cauză au fost verificate și identificate, acestea părăsind locul și deplasându-se la domiciliile din județ. Zona a fost igienizată de reprezentanții Primăriei Șelimbăr”, a transmis Elena Welter, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, pentru Turnul Sfatului.

Chiar și așa, s-au întors

Potrivit sibiencei care ne-a transmis sesizarea, chiar dacă romii au fost nevoiți să își mute corturile în altă parte, se pare că aceștia se întorc pe timpul zilei.

„Mai vin la cerșit”, povestește tânăra. „Stau sub un pom la umbră, dar nu mai sunt așa mulți și nu mai dorm aici…vin dimineața și pleacă seara!”

WhatsApp Image 2019-06-19 at 12.48.46 PM (2)

 

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

9 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mihai

  Tot oamenii i-au invatat cerșetori! Ia sa nu mai dea nimeni nimic sa vedeti cum dispar singuri. Pana primesc bani mâna va sta întinsă.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Republica Teleormăneană România

  Probabil că și rromi ăștia au fost beneficiari ai unor programe de educare și sprijin finanțate la greu prin fonduri europene și concretizate în Mertzane pentru bulibasă și ceva funcționari publici!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cris

  Primăria cred ca are destul buget sa le pună niște toalete unde pot sa- si facă nevoile .
  Fiecare face ce vrea cu banii lui, fiecare este liber sa facă ce vrea cu banii lui.
  Grupa de ieri au cântat minunat , apropos ca au venit la FITS . Foarte talentati.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un sas

  Un tablou obijnuit in toata tara…Este doar inceputul …Sa vedeti cand or sta la iesirea din magazine cei cu ceafa LATA si va trebuii sa le dai din cosul de cumparaturi …ca de nu te incing…si Pplitia sta si se uita MIRATA …mult succes…

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cris

  Înțelept ar fi ca energia mintala sa se folosească pentru gândiri sau fapte pozitive, rasismul nu a fost si nu va fi niciodată de folos nimănui, războaie , omoruri si dezastruri au început si vor continua sa existe din cauza rasismului.
  Nu avem nevoie sa fim asprii, răutăcioși , nu ne ajuta la nimic.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Republica Teleormăneană România

   Scutește-ne cu hipstăreala, nimeni nu are nimic cu ei că sunt rromi, negri, verzi sau mai știu eu cum! Ci cu faptul că nu respectă normele de conduită socială, comit infracțiuni, ocupă abuziv un teren privat și în general refuză activ să se integreze în societatea pe spatele căreia trăiesc (cerșesc, fură sau în cel mai bun caz muncesc zilieri) – asta poartă și un nume specific, se numește existență parazită!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact