Duminică,
05.05.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

A început montarea noului brad de Crăciun. Cel de anul trecut va fi amplasat în Piața Mică

A început montarea noului brad de Crăciun. Cel de anul trecut va fi amplasat în Piața Mică

Un brad artificial de peste 11 tone și o înălțime de 24 de metri va fi amplasat în următoarele zile în Piața Mare. Construcția a costat 530.500 de lei și va fi unul din punctele centrale ale Târgului de Crăciun din acest an.

Citește și Sibiul are deja brad de Crăciun. Costă mai bine de jumătate de milion de lei

În această dimineață au fost aduse în centrul orașului primele componente ale bradului care va fi amplasat anul acesta în Piața Mare, la Târgul de Crăciun. Muncitorii au montat deja baza bradului și în câteva zile va fi ridicat și ornat. Tot azi au ajuns și primele căbănuțe, din cele peste 100 care vor face înconjurul pieței.

targul de craciun brad cabane4

„Bradul artificial măsoară 24 de metri înălțime și 9-10 metri lățime la bază, are un aspect natural și culoarea verde. Acesta este alcătuit din peste 2400 de crenguțe și a fost livrat împreună cu ornamentele specifice: peste 5000 de globuri argintii, aurii și roșii, ghirlande luminoase cu lumină albă și rece și o stea tridimensională în vârf. Montarea acestuia în Piața Mare se va efectua în această săptămână pentru a fi pregătit pentru deschiderea Târgului de Crăciun în 15 noiembrie”, transmite Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Sibiu, pentru Turnul Sfatului.

Bradul de Crăciun donat anul trecut orașului de firma sibiană SC Scandia SA va fi amplasat în Piața Mică, în zona sediului Primăriei Sibiu din Piața Mică nr. 22.

Anul trecut a fost prima dată când administrația locală a amplasat un brad artificial în centru. Bradul de anul trecut a reprezentat o donație Anul trecut a fost prima dată când administrația locală a amplasat un brad artificial în centru. Bradul de anul trecut a reprezentat o donație

Târgul din Sibiu va fi inaugurat vineri, 15 noiembrie, cu un concert de Crăciun. Pe lângă bradul artificial de 23 de metri vor fi montate 110 căsuțe și un patinoar. Amenajarea Târgului de Crăciun va dura două săptămâni.

targul de craciun brad cabane2

targul de craciun brad cabane5 targul de craciun brad cabane3 targul de craciun brad cabane6 targul de craciun brad cabane1

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

o alta hidosenie maxima , marca fodor

Acum 4 ani

Un brad adevarat era de 1000x mai frumos, si mai ieftin de vreo 10x decat kitchul asta grotesc. Dar de ce sa fie un brad frumos cum a avut Brasovul anul trecut, cum au orasele cu traditie in targuri de Craciun, sau cum a avut Sibiul pana a venit fodor, cand poti pompa jumate de milion de lei in diverse firme pt un plastic care e si poluant prin fabricatie si durata de viata ?
Raspunde

Netz

Acum 4 ani

Da, alti bani aruncati pe apa sambetei si noi circulam pe strada de pamant (Gazelei) pe care doamna primar se lauda ca nici macar nu a contractat-o pentru modernizare!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Calin

Acum 4 ani

De ce suntem carcotasi ? Hai sa vedem prima data despre ce e vorba si pe urma sa comentam ...
Raspunde

Alzara 1918

Acum 4 ani

La noi in Sahara ( ca de altfel și in Cisnădie -Heltau sau Tg Jiu ) avem nevoie de brazi artificiali in piețe ; 100 000 € îi donau mai bine secției neonatologie a dr Ognean și Ocolul Silvic dona la schimb un brad natural .
Raspunde

lili

Acum 4 ani

Astia vor sa dea exemplu ca in Sibiu nu se taie(fura) padurile. Un brad natural sa ajunga la maturitate ii trebuie cel putin 30 de ani. Acum ca e din artificial de ce e artificial , daca era natural de ce l-a taiat. Nimic nu va convine. NIMIC E BUN?????
Raspunde

wut

Acum 4 ani

Cam are dreptate Iili :)) Nimic nu e ok, la bradul asta ECO au sarit in cap "traditionalistii", daca nu era brad ECO, sareau in cap ecologistii si erau multumiti "Traditionalistii". Mai terminati cu kkturile astea de "craciun", zici ca sunteti niste copii cu retard mintal
Raspunde

@lili

Acum 4 ani

Adica nu se taie un brad pt. Craciun, dar tovarasii austrieci taie pe unde vor muschii lor. ASTA E BINE?????
Raspunde

@lili

Acum 4 ani

De 530. 000 de lei se tăia un singur brad din județ și se plantau cel puțin 1000 de alți brazi din banii aceia ca și compensare pt bradul tăiat.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 4 ani

Lili , Care este amprenta CO2 a acestui “ brad “ ?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dracu

Acum 4 ani

Cristina, cand iesi cu mine la o cafea? Fac cinste :)
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

anonim

Acum 4 ani

Un brad artificial cu jumatete de milion de lei va tine ani buni decat sa taie un brad natural in fiecare ani . Oameni buni lasati in pace pe brazi natural datorita brazi, noi respiram aer curat. Nu fi rai cu brazi o zi buna.
Raspunde

sibianca

Acum 4 ani

Sarbatoarea Craciunului trebuie sa o simtim cu un brad natural in Piata Mare. Acesta este Craciunul adevarat romanesc. Totul are alt farmec . O data in an meritam si noi sa ne bucuram de frumusetea bradului natural.
Raspunde

Gheo Felinaru

Acum 4 ani

Craciunul adevarat , daca n-ui romanesc n-ui tot craciun adevarat ?
Raspunde

Dreptate socială!

Acum 4 ani

Suntem un popor de extremiști. Cu 10 Brazi/Molizi tăiați pentru Târgul de Crăciun în următorii 10 ani, am fi reușit să folosim BANII NOȘTRI pentru UN PROGRAM LOCAL DE acțiuni voluntare de reconstrucție ecologică(platare de arbori) a zonelor care au fost exploatate sau a celor degradate din oraș. La un calcul simplu ai așa: 530.500 de lei / 5 lei/puiet= 106 100 puieți (la o medie de 5 lei, deși în general îi găsești și la 2-3 lei în funcție de specie). Concluzie: Mă doare sufletul să o spun, dar poate cineva să spună că nu suntem o nație de leneși, nepăsători și proști pe deasupra care nu gândim sustenabil? DEZVOLTAREA DURABILĂ NU ÎNSEAMNĂ EXTREMISM ÎN GÂNDIRE!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus