Sâmbătă,
04.05.2024
Partial Noros
Acum
20°C

Dosar penal in cazul copilului de 3 ani, mort in urma unei operatii de polipi

Moartea lui Alexandru Bogdan, un băiețel de doar 3 ani și 5 luni, care s-a sfârșit în urma unei banale operații pentru îndepărtarea polipilor, scoate la iveală neajunsuri grave ale sistemului medical sibian. Deși multe voci i-au acuzat pe părinți că și-au dus micuțul într-un spital de adulți, adevărul este că, de fapt, nici nu aveau altă opțiune. Spitalul de Pediatrie nu face operații pe secția ORL, pentru că singurul medic de aici este prea obosit, iar celălat post este blocat de un doctor care și-a luat concediu fără plată, de aproape un an.

După ce a anunțat că deschide o anchetă privitor la moartea copilului de doar 3 ani, care a făcut un stop cardio-respirator după o operație simplă de polipi, conducerea Spitalului Clinic Județean a amânat răspunsurile, de pe o zi pe alta. Duminică, presa a aflat că va fi informată luni cu privire la detaliile anchetei, însă comunicarea s-a amânat pentru miercuri. Deși moartea micuțului a survenit la sfârșitul săptămânii trecute, nici astăzi nu au fost oferite detalii despre caz. Directorul unității spitalicești, dr. Liviu Cotârlă, a declarat astăzi, în urma insistențelor jurnaliștilor, că primele concluzii vor fi oferite abia vineri – și nu de către domnia sa, nici de medicul care a efectuat intervenția chirurgicală, ci de către președintele Consiliului Etic al Spitalului, dr. Ioan Manițiu, alături de dr. Mihai Sava, membru în Comisia de Etică și Deontologie Medicală și de consilierul juridic al Spitalului, Daniela Crăciun.

Prima măsură dispusă după tragedie a fost interzicerea intervențiilor chirurgicale pe copii, la Spitalul Clinic Județean. Măsura a fost anunțată public, în conferință de presă, de președintele Consiliului Județean, Ioan Cindrea, care a uitat, însă, să anunțe, anterior, și conducerea Spitalului de Pediatrie. Însă problemele de ORL nu pot fi rezolvate nici la Pediatrie, acolo unde există un singur medic pe toată secția.

„Momentan, avem doar un singur medic care acoperă toate urgențele ORL, consultațiile în ambulatoriu, consultațiile inter-clinice și activitatea curentă pe secție, motiv pentru care este foarte obosit. Această stare de suprasolicitare și oboseală a medicului nu-i permite a intra în operație”, spune purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie, Alina Cozac.

Spitalul nu poate scoate încă un post la concurs, pentru că acesta este blocat de un medic care se află în concediu fără plată, de aproape un an. Cele două unități spitalicești au semnat însă un protocol pentru ca medicii de adulți să vină să-i opereze și pe copii, la Spitalul de Pediatrie. A fost însă nevoie ca un copil să moară, pentru ca autoritățile să găsească această soluție.

„Am formulat o cauză penală, având ca obiect împrejurările în care a avut loc acest deces. Tatăl minorului nu a formulat o plângere în scris, însă a precizat, în fața procurorului, că dorește să se facă cercetări pentru infracțiunea de ucidere din culpă. În acest moment există această cauză penală și se fac cercetări”, confirmă prim procurorul de pe lângă Tribunalul Sibiu, Adriana Șandru.

Alexandru Bogdan a murit la sfârșitul săptămânii trecute, după o comă de 9 zile. Băiețelul și-a pierdut cunoștința în urma unui stop cardio-respirator survenit la un sfert de oră după operația de polipi, iar resuscitarea sa a fost întârziată cu câteva minute vitale, pentru că secția ORL pe care fusese operat nu avea un defibrilator.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

19 comentarii

am vazut

Acum 10 ani

la spital pediatri 2 stau la poarta , si trei in biroul de la mijloc , iar pentru asta cer 5 milioane ( cinci sute lei ) pe zi ( 24 ore ) spitalizare , din bani asiguratilor , am acte . TREBUIE IMEDIAT APLICAT - CARDUL DE SANATATE - . EI vrea harababura ( ghertoi ) si le convine . Am gasit medici onorabili mi-au dat si bani inapoi , plus o mina de medicamente gratis . Am vazut o doamna medic anestezist frumoasa foc , inainte de operatie . Dupa ce a iesit din operatie m-am ingrozit . Va inchipuiti ce daruire , abnegatie , a putut sa daruiasca medicinei si pacientului . SARUT MINA DOAMNA DOCTOR SI MULTUMESC PENTRU CORECTITUDINE .
Raspunde

Alex

Acum 10 ani

La cultura suntem primii. dar ce folos daca ne mor copiii in spitale
Raspunde

subculturalul

Acum 10 ani

halal cultura. kitch. vai de noi
Raspunde

procuroru

Acum 10 ani

demisia lui Cindrea care vopseste gardu si a reyolvat toate problemele din spitale!!! RUSINE
Raspunde

Pantelie

Acum 10 ani

La Luther este un anestezist care a omorit copii la Galati! Mai bine plecam sa ne operam copii in alta parte!
Raspunde

Nikolai Ostrovski

Acum 10 ani

La Sibiu traiesc doar cei puternici, aici se aplica regula selectiei naturale.
Raspunde

sistem bolnav

Acum 10 ani

va dati singuri raspuns asta se vede cit de sabotat a fost sistemu sanitar din SIBIU care trebuie s-a fie vocali si sa bata cu pumnu in masa nu s-a doarma aparatura performanta avem facultate de medicina spitale din secolu 18 normal JOHANNIS A VRUT SPITAL MODERN SI NOU si ce primeste numai cotite cu transferurui de terenuri oare cine este in spate la acest vesnic sabotaj si aia cu chiciurile din cultura esti atins tare de invidie ar vrea toate metropele din tara in ghilimele spus metropole s-a aiba un asemenea eveniment cum este festivalu de teatru cred ca in perioada festivalului ai stat cu plapuma in cap si tiai rontait unghile de invidie
Raspunde

v

Acum 10 ani

cindrea se lauda ca rezolva problema schimbului de teren cu m.a.p.n. Se pare ca totul a ramas la stadiul de vorbe lucru de altfel la care se pricepe cel mai bine.
Raspunde

de kkt

Acum 10 ani

Pentru prima data, pacientii celui mai mare spital public din judetul Sibiu, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din municipiul resedinta de judet, au ocazia sa se uite la televizor, in saloanele celor doua sectii Medicala 1 si 2, contra cost, o ora de privit la orice post TV costa un leu, a declarat, joi, pentru Agerpres, Decebal Todarita, purtatorul de cuvant al unitatii spitalicesti. Firma din Cluj-Napoca care a inceput montarea celor 50 de plasme pentru cei 88 de pacienti din cele doua sectii a avut grija sa aduca si automate care schimba bancnotele in fise de 50 de bani. Pentru a se uita la TV, pacientii trebuie sa introduca doua monede de 50 de bani intr-un automat de taxare, care arata ca o cutie metalica, montata chiar sub ecranul televizorului, in salon.
Raspunde

Georg

Acum 10 ani

Ati uitat vremurile din aii 80 sec. icks-icks,cand la Luther SE OPERA, directorul era un chirurg politruc TOTAL incapabil si agresiv(numele imi scapa: Moager?), dar TOTI veneau pentru chirurgie pediatra la DOCTORUL VITALYOS, MODEST si LA lOCUL LUI, cu MAINI de AUR) care era atat de vestit incat veneau multi din alte judete; insa DIRECTORUL tinea sa aiba el prioritate si facea DEZASTRE in chirurgia lui macelareasca... Si pe Doctorul LULAY l-ati uitat....
Raspunde

oficial

Acum 10 ani

nu doctorul este de vina ca sectiile nu sunt dotate cu aparatura necesara...vitala in unele cazuri ca acesta
Raspunde

ani

Acum 10 ani

problema medicului orl-ist la spit Luther putea fi rezolvata usor prin angajarea pe perioada determinata a unui medic extern..sunt cazuri nenumarate.Cert este faptul ca minorii,mai ales copii pana la 7-8 ani,can pot comunica ,nu au ce cauta intr-un spital de adulti.Oricum nu orice copil este operat in spit jud. !asta a fost regula intotdeauna....acum se revine ..
Raspunde

socialistul

Acum 10 ani

Interesanta conceptia Primarului. Spitalul judetean Sibiu a avut o constructie noua care de circa 3 ani a fost transformata in locuinte sociale. Oare nu putea fi terminata si folosita ca spital. Acum umblam dupa cai verzi pe pereti. Construirea unui nou spital pe un teren al armatei etc.
Raspunde

112

Acum 10 ani

Ce legatura are stopul cardio-respirator cu defibrilatorul doamna jurnalist , ca daca e un medic care spune acest lucru atunci e cam nasol ;
Raspunde

007

Acum 10 ani

\"Stimabile\" 112, vrei sa scrii putin mai clar? Ca nu intelegem nimic din ce vrei sa ne transmiti! Poti folosi cu incredere semnele de punctuatie, daca cumva ai auzit de ele...
Raspunde

113

Acum 10 ani

ia de aici semne de puncuatie: :;\"\'\'\" ?! - , ,(}){ (_!_)
Raspunde

dinut

Acum 10 ani

Bine ca la judetean s-au montat \"tembelizoare\" si nu aparate de aer conditionat. Canicula bate deja la usa. Atat pt pacienti, cat si pt personalul medical din anumite locuri de munca caldura incepe sa devina insuportabila. Ar fi bine, precum s-au lansat initiative si-n alti ani sa fie extinsa dotarea cu aparate de aer conditionat. Din cate stiu Dl. Presedinte Cindrea a fost intotdeauna deschis la aceste actiuni si sper sa ia masuri daca i ce transmite acest comentariu. In rest tragedia familiei respective este una incomensurabila. Nimeni nu ar vrea sa fie in situatia medicului, care a avut acest insucces.
Raspunde

CINE E DR CARE L-A OMORAT?

Acum 10 ani

Spuneti-ne cine e animalul cu titlul de dr. care a omorat acest ingeras? sa ne ferim de el ca de Scaraotzky!
Raspunde

Corneliu

Acum 10 ani

Gabriel Rusu il cheama pe doctorul care l-a operat pe baiat. Dar de vina sunt mai multi, acel doctor, conducerea spitalului si sistemul sanitar romanesc de stat. In prezent, cele mai multe cazuri dificile sunt transferate la spitalele din Brasov.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus