Duminică,
19.05.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Dan Sova: Autostrada Saliste – Cunta nu va fi terminata in noiembrie...

Ministrul Transporturilor, Dan Șova, a declarat astăzi că nu se poate da drumul circulației pe lotul 3 din Autostrada Sibiu - Orăștie în luna noiembrie, așa cum s-a promis ultima dată. ”Constructorul Impregilio a cerut în plus 365 de milioane de lei, dar tribunalul arbitral le-a acordat doar 27 de milioane de lei. Au pierdut ca bani, dar au câştigat ca timp. Nu vor mai termina în noiembrie. Ţinta noastră nu e să calculăm penalităţi, ci să avem autostrada. Suma suplimentară este sub 10% din valoarea contractului, altfel Comisia Europeană trebuia să dea un nou acord”, a spus Șova în cadrul unui interviu acordat ziarului Adevărul.
Carlo Alberto Scopel,  directorul de șantier pentru lotul III al autostrăzii Orăștie – Sibiu, susținea pentru Turnul Sfatului, în urmă cu o lună că data de 15 noiembrie poate fi realistă pentru finalizarea lucrărilor. ”În baza programului de lucrări și a resurselor pe care le avem la dispoziție, mașini și echipamente, suntem în situația – și o spun cu sinceritate - să deschidem traficul pe autostradă la data prevăzută, dacă nu avem în continuare probleme. La partea de drum suntem la cotele prevăzute în proiect. Mai trebuie să executăm doar partea de suprastructură, iar cantitățile nu sunt foarte mari. Dacă apar unele întârzieri mărim numărul de mașini și de personal și de resurse. Cele mai mari lucrări sunt excavațiile. Trebuie să excavăm circa 2,8 milioane de metri cubi de pământ. Noi avem deja în șantier zece excavatoare care lucrează. Putem să respectăm programul de lucrări”, spunea reprezentantul societății Impregilo SpA.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

27 comentarii

popa

Acum 9 ani

Ca a luat spaga. Lotul asta trebuia dat in folosinta din aprilie anul trecut. Nu a fost mama lui vitrega consilierul pe partea juridica la Impreglio?
Raspunde

...

Acum 9 ani

pe porcil asta trebuie sa-l agatam undeva in piata mare si sa-l schinjuim toti pana nu mai minte in viata lui
Raspunde

...

Acum 9 ani

rectific: PORCUL
Raspunde

Bla

Acum 9 ani

Mama lui a fost cu Bechtel :) -> 30 mil euro rezilierea
Raspunde

pt Dan Sova

Acum 9 ani

Dute-n p**da m*tii de handicapat ce esti. F***ti mortii m*tii de bou incompetent! JEGULE! NU TII RUSINE BAI P*LA! DA-TI DEMISIA ACUM! AUZI CA: \"Ministrul Transporturilor, Dan Șova, a declarat astăzi că nu se poate da drumul circulației pe lotul 3 din Autostrada Sibiu - Orăștie în luna noiembrie, așa cum \'S-A\' promis ultima dată.\" ASA CUM \"S-A\" PROMIS?????? ASA CUM \"A\" PROMIS!! RETARDATUL NU STIE CE ZICE? EL A PROMIS ASTA, SI ACUMA VINE SI ZICE CA NU SE POATE TERMINA ASA CUM \"S-A\" PROMIS? INCOMPETENTUL DRACULUI NU POATE SA-SI ASUME RASPUNDEREA! ESTI UN CACAT! EXTERMINATI-L!!!!!
Raspunde

[email protected], [email protected], [email protected]

Acum 9 ani

Nu prea-s șpăgi pe autostrăzile cu fonduri europene. Și atunci funcționarul de la CNADNR/MT precum și ministrul nu se omoară cu graba. Pentru ce să-și asume el responsabilități, să se grăbească, să-i mai vină și DNA-ul sau Curtea de Conturi pe cap, pentru țară?! Dacă ați fost prin Ministerul Transporturilor și ați văzut ce faună și ce competențe sunt pe acolo și pe la CNADNR... nu v-ar mai mira de ce se mișcă extrem de încet și prost. Dacă e posibil așa ceva, ca 2 mld €/an să fie gestionați de niște tanti semi-incompetente, de tot felul de pile și de unsuroși numiți de la partid și de camarila acestui dezastru ambulant care se numește Șova! Oricum, dragi cititori și conducători auto, petițiile dumneavoastră sunt așteptate la cele trei adrese mai sus menționate.
Raspunde

tir

Acum 9 ani

gura matii de nenorocit . solutia e separare de regat rapid
Raspunde

adiarc

Acum 9 ani

cine mai poate crede un cuvant din ce spune cretinu asta , care se contrazice de la o saptamana la alta ?Dupa ce a fost Dobre la Min.Transp.,am crezut ca nu va mai fii prost mai mare , dar Sova asta e cretinu , cretinilor , prostu , prostilor , incompetentul , incompetentilor...pfui...ce imbecil !!!!!
Raspunde

germanicus

Acum 9 ani

Duca-se pe pustii acest ,,ministru\" impreuna cu toata banda de mafioti italieni. Incompetenti de ambele parti...!!! Italienii mint si trag de timp (si bani daca este posibil) iar ,,ai nostri\" freaca menta pe bani publici. Camarila politic de RAHAT....... brrrrrrr, ma trec fiorii de scirba....
Raspunde

germanicus

Acum 9 ani

Duca-se pe pustii acest ,,ministru\" impreuna cu toata banda de mafioti italieni. Incompetenti de ambele parti...!!! Italienii mint si trag de timp (si bani daca este posibil) iar ,,ai nostri\" freaca menta pe bani publici. Camarila politica de RAHAT....... brrrrrrr, ma trec fiorii de scirba....
Raspunde

***voxpublica.realitatea.net/politica-societat

Acum 9 ani

Bechetel si RosiaMontanaGoldCorporation este reprezentată în România de firma de avocatură Nestor Nestor Diculescu Petersen (NNDKP). Firmă la care mama adoptivă a lui Dan Şova, Ana Diculescu-Şova, este senior partener.
Raspunde

Citat de pe www.skyscrapercity.com

Acum 9 ani

”Am ascultat interviul de azi dimineata. Nu-i iau apararea marelui om de stat dar n-a zis ce spune articolul ... A spus ca nu se pricepe si ca lui nu i se pare ca e mobilizare (dar asta a zis acum cateva saptamani cand a fost pe santier) dar ca specialistii i-au confirmat ca Imbecilio e in grafic si ca (citez din memorie) \"nu trebuie sa vedem puhoi de utilaje ca pe vremea lu Ceausescu ca sa tragem concluzia ca se lucreaza ...\" I-a mai amenintat apoi pe Imbecilio cu penalitati. Atat. Nimic nou...” Articolul de mai sus este foarte slab. De aceea nici nu a fost semnat.
Raspunde

damago de pe skyscrapercity.com

Acum 9 ani

Umplutura de articol. Un constructor nu poate fi tras la raspundere pt intarzierile provocate de alte institutii, cum ar obtinerea unor avize sau autorizatii pt care se astepata mai mult decat era prevazut (legal), hotarari judecatoresti, lipsa unor expropieri (la ca nodul Sibiu Vest sau Aciliu), suspendarea unor lucrari solicitate de beneficiar pt analize sau solicitarea unor rapoarte suplimentare, pt mutarea unor utilitati (cum au fost cablurile electrice de pe lotul Strabag sau Impregilo), a unor avize privind lucrari speciale, precum tunelul de pe calea ferata pe lotul Straco, etc. Termenele de predare se devanseaza continuu, in functie de cum se misca autoritatile, iar pe Sibiu-Orastie si pe lotul Tirrena intarzierile au fost de vreo 8 luni pe fiecare lot in parte, fara sa se puna problema penalitatilor sau daca ele au existat atunci au fost din alte motive, altele decat enumarate mai sus. Autostrazile pe celelate loturi trebuiau deschise traficului in luna august, apoi in septembrie, in octombrie, in noiembrie, in decembrie la 1, apoi pe 15 si parca s-au deschis pe 19. Pe lotul Impregilo sunt niste cabluri de inalta/medie tensiune sau de ce culoare or fi ele, mai jos de viaduct, care trebuiesc inaltate pt a permite continuarea lucrarilor in zona, asa ca ele daca tot acolo vor fi si la 15 noiembrie, constructorul nu poate raspunde si pt aceasta intarziere, nu poate fi tras la raspundere si nu i se poate imputa penalizari. De-asemnea termenul de 15 noiembrie e un termen asumat de constructor pt finalizarea lucrarilor si nu unul impus. Si pe celelalte loturi termenele de finalizare au fost asumate de constructori si nu impuse, chiar daca ele se devansau un mod continuu. In plus, legea spune ca in cazul suspendarii lucrarilor, perioada de finalizare a lucrarilor este egala cu cea a suspendarii, ceea ce inseamna ca daca la Aciliu lucrarile au fost oprite pt 1 an sau 1 an si jumatate, constructorul are la dispozitie tot atat timp pt finalizare de la reinceperea lucrarilor.
Raspunde

jim

Acum 9 ani

si eu cred ca articolul e scris cu partile moi ale jurnalistului cu care il suspectez ca si gandeste. oricum daca a facut facultatea de jurnalism din sibiu e de inteles. imi retrag in acest caz cuvintele, nu e vina lui...
Raspunde

hop sasa

Acum 9 ani

La 21:30 casele sasalaului, alea multe cumparate din meditatii, pe Antena 3. :)))))))))))
Raspunde

btw

Acum 9 ani

Numai maimutele asa ca tine se uita la a3.
Raspunde

@15

Acum 9 ani

....Și io care credeam că sasul nostru brav le-a achiziționat prin retrocedări ilegale și în complicitate cu mafia imobiliară din Herrmannshit,se pare însă căm-am înșelat,săracul sas a dat meditații 25 de ore din 24 până a strâns atâta ”mălai” pt cele 6 case:))))))))
Raspunde

@ btw

Acum 9 ani

Tu, cap de phorc, te uiti la be 1! :)))))))))))) ca labagii...
Raspunde

@ btw

Acum 9 ani

Cap de phorc, vezi ca si la be 1 au spus de casele furate prin falsuri de idolul tau gaozar.
Raspunde

Impregilio mincinoșii

Acum 9 ani

rușine, astia nu merita niciun contract, sa plece in Italia! Sunt si firme serioase care pot lucra in 3 schimburi cu utilaje si personal numeros. Astia ne tot duc cu zaharelul si statul ar trebui sa ii le puna penalități de întârziere.
Raspunde

bipolar

Acum 9 ani

traiasca baiazid si cu toata sleahta de votaci USL care ne-a scapat pre noi de \'ncompetentu si marioneta boc. au umplut astia rosii tara de autostrazi! sper ca cei care mai aveti ceva creier in tartacuta..da\' ati votat USL..sa mergeti in baie acu sa va luati la palme..rostii racului! ciuma socialista nu va dezvolta niciodata tara.
Raspunde

antene

Acum 9 ani

bai sifon vezi ca zilele astea la antenele turnatorului ,cum sunt asa echidistante dupa multele episoade cu casele lui ,johannis ,urmeaza acum dezvaluiri cum si -au dobindit acrsile nu cum are ,johannis in declaratie 15 000 de euroi care este o suma modesta si este acesibila la orce cetatean chibzuit cu doua venitiri in casa +inchrieri de spatiu ,acum urmatoarele dezvaluiri se va da pe post de catre sifonari si slugile lui ponta de la antena 3 averiloe potentialilor candidati la presidentie ,tariceanu ,oprescu ,isarescu ,etc s-a vezi la astia averi de cred ca va cade paru din nas ,ba sifonarilor sunteti penibili si comici nici nu si-a depus candidatura si dati cu dezvaluiri incredibile ,acum am aflat ca incomparatie cu tot ce este functionar public in tara ,johannis este cel mai sartac si fraier ca are o asa suma modica in conturi fata de tot ce este primari si consili judetene in tara ,ba tufa daca asta [johannis ] fura cit a furat ai tai acum primea cel putin vreo 100 de ani de pripon nu cum a luat mentoru vostru de il plingeti pe toate antenele de la 1 la 5 ,ala de i-se mai spune si bombonel***de fier ,ala cu marile tepe trase la toti romanii ,ba trezitiva ati devenit de o penibilitate ridicolo ce face cna si johannis fa si tu cum a procedat carabulea da antenele si implicit pe pupincuristu sef [gidea ]in judecata si iai daune morale pentru denigrarea ta permanenta s-au obligal pe pupincurist s-a cheme in studio oameni care stiu cu ce se maninca problemele tale de propietate s-au nu vezi ca invita tot de aia care se gata in coada ce escu ,trimite oameni precum ,ludovic ,orban la aia de i-se mai spune si cretulescu ,i-a facut emisiunea de intoxicare varza-a facut biata fatuca rosie ca simbolurile pcr ,mai avea un pic si supenda emisiunea noroc ca a venit momentu de publicitate si a fugit la toaleta sa-si spele de pe obraz lacrimile ,ba rusine penibililor bai adevarati sibieni s-a fiti mindri cu primaru nostru inseamna ca ciocoi rosi sunt speriati de moarte de venirea lui johannis la butoane ,acum vati convins cine a rupt usl ,antenele si ghita tv [ramania tv ,a nanasului] ,stam cu ochi pe voi fupa defunctul ,otv ala cu elodile fara sfirsit ramase la episodu 1000 ,acum senzational nu plecati din fata televizoarelor apare dezvaluiri cu averile lui ,ponta ,tariceanu ,oprescu ,isarescu si alti mari bisnes de ,vilcea si gorj +teleorman ,ba saraci astia de la televiziunile de dat cu *** au ramas in trei invitati penibili pe care si imprumuta de la unu la altu ba ciuvica tu nu ai alt servici numai s-a pupi in***propaganda rosie ,parca inaite s-a te bage la bulau erai contra .penibillilor
Raspunde

vai

Acum 9 ani

vai ardeal....asta e soarta fraierilor care stau infratziti cu miticii.....
Raspunde

me

Acum 9 ani

Oare cine credea contrariul?
Raspunde

...

Acum 9 ani

sova, ai o gura atat de mare ca sa ne incapa la toti? sau iti dam pe rand?
Raspunde

bra-sova

Acum 9 ani

Va asteptati la altceva de la rosii ? Toata istoria lor asta au facut, au mintit, de ce acuma ar fi altfel ? Iar sova, pe langa faptul ca e un mare mincinos suplimenteaza si cu prostie din plin, deci e firesc ce se intampla la transporturi. Oare de ce nu ma mira si mi se pare chiar firesc ?
Raspunde

Atentul

Acum 9 ani

1Nu sova e de vina, ala e un terchea-berchea si atat, de vina sunt miticii de la tara ca aleg ca prostii pe aia care i-au mintit practic de 60 de ani(45 de ani de comunism stalinist romanesc plus comunismul lui iliescu, nastase si ponta) Desteapta-i Doamne, ca-s gramada!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus