Joi,
02.05.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Investitii de zece milioane de lei pentru strazile din Paltinis

Consiliul Local Sibiu va avea în dezbatere aprobarea unui studiu de fezabilitate ce prevede investiții de aproape zece milioane de lei, cu tot cu TVA, în reabilitarea străzii principale din Păltiniș, care face legătura între DJ106A și clădirea telescaunului. Alături de cei trei km ai acestei străzi, SF-ul supus votului consilierilor locali prevede și reabilitarea zidului de sprijin din zona hotelului Hohe Rinne (345 de metri), a trotuarelor și a iluminatului public.
”Având în vedere că până în prezent zidul de sprijin nu a fost consolidat și starea drumului este nesatisfăcătoare, stratul de asfalt fiind degradat în totalitate, precum și aspectul foarte rău al trotuarelor, s-a luat hotărârea reabilitării acestora și asigurarea iluminatului public corespunzător în zonă”, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre.
Indicatorii tehnici ai lucrării mai prevăd și amplasarea de coșuri de gunoi, jardiniere și bănci. Valoarea exactă a lucrărilor va fi stabilită după scoaterea acestora la licitație.

Foto: Google Street View

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Dragos

Acum 9 ani

Partia...partia trebuie facuta prima data (nocturna, tunuri, bla bla) si apoi poti sa faci drumul. E bun drumul...dar daca nu ai partie, de ce sa mergi pe drum (fie el si reabilitat) ? Doar nu duce nicaieri, e dead end Paltinisul. Singurul lucru de acolo e partia, care e deplorabila.
Raspunde

PR

Acum 9 ani

Eu cred ca drumurile au prioritate. Investitiile in infrastructura, atrag, de regula, alte investitii gen partie de schi, cabane, hoteluri.
Raspunde

mihai

Acum 9 ani

@Dragos: De ce sa investeasca autoritatile in partia de la Paltinis? E proprietate privata. Daca obositii aia nu au interes, atunci sa nu mai urce nimeni pana acolo. S-a dezvoltat foarte mult zona Platos, deci exista o optiune muuuult mai buna.
Raspunde

statiune

Acum 9 ani

bai a ramas cea mai veche statiune montana ,cum au lasato sasi acum 150 de ani ,au venit comunisti si au sabotato din rasputeri in detrimentu statiuni poanei iasov care nici nu era pe harta statiunilor montane ,si s-a procedat precum sabotarea statiei de cale ferata din statie principala si nod de cale ferata am ajuns prin grija partidului unic o amarita de halta asai cind pui la judeteana oameni habarnisti si necunoscatori a istoriei sibiului de unde s-a stie ala din localitati de nici nu sti daca sunt pe harta s-a mai si conduca ,dezastru ,toate brandurile unice in tara s-au volatizat in localitati mediocre care acum vine si ne da si note cit tupeu la comunisti astia resapati in capitalisti
Raspunde

Vicent

Acum 9 ani

Partia nu este private. Este proprietatea Consiliului Judetean. Doar instalatiile apartin de firma lui Copos Telefericul SA, care a concesionat instalatia de cablui lui Bota (Libertatea). Nu se poate compara o partie care pleaca de la 1400 m si urca pana la 1850 cu partiile de sanius de la Platos. Mai ales ca acestea au ajuns la preturi de Austria . Oricum Johan zicea ceva de un domeniu schiabil de zeci de km, dar vad ca are alti fluturi in cap, gen pasaje subterane, sali de teatru si aspiratii prezidentiale.
Raspunde

Dani

Acum 9 ani

Nu cred ca Palti poate deveni o super statiune fara o infrastructura adevarata. Plus de asta un factor foarte important este curba pluviometrica care din pacate in ultimii ani in zona Sibiu-Brasov-Straja-Parang nu a fost grozava. Noroc au avut cei de la Voineasa care se pare ca au acolo un climat mai bun pentru zapada. Dezavantajul este o altitudine mai mica, comparata de exemplu cu altitudini din statiuni austriece, franceze. Oricum si asa ar putea sa faca acolo un bike-parc, un roller-coaster prin padure cu carucir de 2x pers-m-am dat pe asa ceva in Austria si va spun ca este nebunie :)) pe langa faptul ca era coada de numanuma- poate ceva bazin acoperit, si desigur partiile prevazute cu instalatii de zapada artificiala. Dar na pana atunci personal cred ca drumuri si parcari sunt prioritare dupa aceea restul vine de la sine.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus