Sâmbătă,
04.05.2024
Parțial Noros
Acum
21°C

Minibaschetul sibian face cunostinta cu performanta

Micuţii baschetbalişti de la CSU Sibiu s-au întors acasă cu una dintre cele mai mari performanţe din ultimii ani, cu care se poate lăuda Sibiul la nivel juvenil: clasarea pe locul şase din 90 de echipe participante la Campionatul Naţional.
 “Fe-li-ci-tă-ri”, “Fe-li-ci-tă-ri” ! Cei doi antrenori ai echipei se uită încântaţi spre copiii cărora le-au şlefuit talentul, de atâţia şi atâţia ani, şi le transmit micuţilor vorbe de laudă. Nu sunt amabili doar pentru că tinerii sunt alături de părinţi. Felicitările sunt meritate de micuţii baschetbalişti în tricouri galbene. Au pasat, au marcat, au alergat non-stop şi au desenat cea mai frumoasă filă din istoria ultimilor 20-30 de ani de minibaschet a Sibiului.
“Am făcut acţiunea aceasta  pentru copii, împreună cu părinții ne-am adunat ca să celebrăm performanţa acestor minunate mici talente, aceea de a câștiga un loc şase la competiţia naţională de minibaschet (10-12 ani) de la Craiova. Reușita este incredibilă, pentru că au fost 90 de echipe participante. Am mai obținut și alte clasări în primele 20 de cluburi din ţară, la minibaschet şi baby-baschet (sub 10 ani). Sibiul din nou este la nivel înalt, este cea mai bună performanţă din ultimii 30 de ani la minibaschet, fără urmă de îndoială”, spun Alexandru Kovacs şi Sandu Rubint, cei doi antrenori ai echipei.

“Nu contează dacă eşti scund sau înalt”

Chiar dacă au fost cu două capete mai mici ca mulţi dintre adversari, puştii au impresionat pe toată lumea. Lecţia de viaţă pe care micuţii au predat-o este sintetizată perfect, prin vorbele pline de emoţie ale lui Robert Samuilă, de numai 11 ani.  “Baschetul e un joc frumos, în care nu contează daca eşti scund sau înalt, poţi juca extraordinar de bine oricum. Noi asta am reuşit să facem”.
Când ești mic nu te interesează banii, vrei să fii cel mai bun de pe teren, să fii aplaudat de cei din jur, să le arăți tuturor cât de bun ești, părinților, prietenilor sau colegilor. Doar frumusețea baschetului contează. "Când intru pe teren și marchez mă simt foarte mândru că i-am făcut pe oamenii aceia fericiți, să aplaude. Simt că pot să fac orice pe terenul de baschet, simt că plutesc", mărturisește baschetbalistul de 8 ani, Horațiu Boda.

Familia, o sursă de inspirație

Mulți dintre aceștia  s-au îndrăgostit instantaneu de baschet, alții au jucat mai întâi fotbal, însă au găsit cu toții o sursă de inspirație în diferiți baschetbaliști importanți, care le-au bucurat copilăria, dar și în părinții lor. "Practic baschetul de trei ani, unchiul meu m-a inspirat, m-a dus de mic la baschet. Mi-a plăcut cum juca, cum dădea pasele, mi-a plăcut totul. Tehnica de joc îmi plăcea foarte mult. Când vedeam cum făcea fentele voiam să pot să fac și eu", a mai spus Horațiu Boda.
Atunci când între părinți, antrenori și jucători există o relație atât de apropiată, succesul este garantat. "Copiii noștri chiar merită aceste rezultate, pentru că au muncit mult. Ca părinte, este un pic dificil să-l duci în fiecare zi la antrenament și să-l ajuți financiar, însă, aceste lucruri contează mai puțin, important este că face mișcare", spune Răzvan Axinte, tatăl tânărului Dragoș Axinte.

Trei micuți, selectați în lotul național

Trei minibaschetbaliști și-au primit răsplata, au fost selecționați de naționala României și vor participa la  un campus, unde vor fi prezenți cei mai buni 27 de copii din ţară.  "Alex, Cristian și cu Pascu Patrick sunt cei convocați. Acolo vor participa doi antrenori americani, plus 10-12 antrenori din țară, însă voi merge și eu cu ei", a declarat antrenorul Alexandru Kovacs. La aflarea veștii, tânărul Alex Oltean s-a lăsat copleșit de emoții. "Nu pot să descriu în cuvinte faptul că am fost selectat printre cei mai buni din România. Sunt mândru că fac parte din acest colectiv minunat", mărturiseşte acesta.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus