Luni,
06.05.2024
Cer Senin
Acum
13°C

”Scoala de auz” din Parcul Astra a fost reabilitata partial

Aproape jumătate de milion de lei, fără TVA, este valoarea totală investițiilor realizate din fonduri europene la Centrul şcolar de educaţie incluzivă nr. 2 Sibiu. Lucrările au fost finalizate acum câteva zile, fiind executate într-un timp scurt, având în vedere complexitatea redusă a acestora. ”Lucrările au constat în înlocuirea tâmplăriei existente din lemn şi geam simplu cu tâmplărie lemn stratificat culoare alb şi geam termoizolant în dublu strat, reparaţii ale tocurilor de lemn în care s-au fixat ferestrele noi și reparaţii la uşile exterioare de acces în clădire. Lucrările au presupus şi modernizarea sălii de mese (montare covor PVC, tapet, zugrăveli, schimbare corpuri iluminat), dotarea bucătăriei cu echipamente la standarde actuale de funcţionare (robot profesional, maşină de gătit, cuptor digital cu convecţie şi umidificare, masă congelare cu două uşi, maşină de curăţat cartofi), 72 scaune din lemn şi 80 dulapuri
din lemn”, enumeră reprezentanții Consiliului Județean Sibiu, în subordinea căruia funcționează școala specială.
Centrul şcolar respectiv este frecventat de 137 de copii cu nevoi speciale, împărțiți în 17 clase. Acestora le sunt oferite servicii servicii psiho-pedagogice, psihologice şi de consiliere în domeniul educaţiei speciale pentru preşcolari și şcolari cu deficienţe de auz, dar și pentru părinţi și cadre didactice din municipiul şi judeţul Sibiu şi din ţară.
”Este un proiect din seria preocupărilor permanente pe care le avem la Consiliul Județean pentru atragerea cât mai multor fonduri europene și pentru dezvoltarea tuturor domeniilor. Este un proiect de suflet prin care elevii au acum condiții mult mai bune de studiu, iar cei care stau la internat au condiții mult mai bune de servire a mesei” declară Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu, într-un comunicat de presă.

Foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus