Marţi,
30.04.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Lectie despre comportamentul in caz de cutremur pentru elevii din Rosia, Racovita si Talmaciu

Reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, împreună cu voluntari E.ON au susţinut, în perioada 19-23 martie lecții despre comportamentul corect în caz de cutremur în şcoli din localităţile Roşia, Racoviţă şi Tălmaciu. Aceştia le-au împărtăşit copiilor riscurile la care sunt expuşi în momentul declanșării unui cutremur, modalitățile de protecție individuală și colectivă în timpul cutremurului, necesitatea pregătirii și importanța educației anti-cutremur. Specialiștii ISU Sibiu au pus accent pe informarea elevilor cu privire la comportamentul ce trebuie adoptat înaintea, în timpul și după producerea unui cutremur.

Totodată, copiii au învăţat lucruri noi şi utile despre energia electrică şi gazele naturale, cum se produc, ce măsuri trebuie luate şi ce reguli trebuie respectate pentru a le utiliza în siguranţă acasă sau la şcoală.

“Este important ca elevii să cunoască de la vârste fragede, măsurile principale de prevenirea a unor situații de urgență sau de risc. Elevii clasei a III-a de la Școala Gimnazială Racovița au fost încântați, receptivi și au răspuns cu promptitudine întrebărilor adresate la finalul activității tematice și au înțeles faptul că: ”e mai bine să previi, decât să intervii”, cum a spus unul dintre elevi. Mulțumim Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu și E.ON pentru simplul fapt că au ales ca această activitate să se desfășoare în școala noastră!”, a declarat Iuliana Mihaela Floare, directorul Şcolii Gimnaziale din Racoviţă.

Acţiunile desfăşurate fac parte din campaniile de informare „Nu tremur la cutremur” şi „R.I.S.C. Siguranţa nu e un joc de noroc”.

În acest an, circa 60 de şcoli din cele 20 de judeţe din zona de acoperire operaţională a E.ON România vor fi beneficiare ale lecţiilor susţinute de E.ON România şi Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă.

Foto: activenews.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus