Vineri,
03.05.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

Chestiunea mutarii Colegiului Agricol, varianta actualizata a Primariei: sa nu se mute. Deocamdata

Primarul interimar Astrid Fodor s-a întâlnit în cursul zilei de marți cu Kilian Dörr, prim-preotul Parohiei Evanghelice, instituția care deține clădirea Colegiului Agricol, al cărei contract de închiriere urma să nu mai fie prelungit din vara acestui an. În urma discuției cu reprezentanții Parohiei este foarte posibil să fie luată decizia prelungirii acestui contract, astfel încât Colegiul Agricol să nu mai fie nevoit să își mute activitatea în alt sediu din următorul an școlar, lasă de înțeles Astrid Fodor. Dar, permutarea Colegiul Brukenthal în locul Artelor, a Artelor în locul Agricolului, iar acesta din urmă într-un alt spațiu tot va trebui să se facă la un moment dat. Iar acest moment va fi negociat cu mai mulți factori de decizie, printre care atât reprezentanții școlilor, cât și ai Inspectoratului Școlar, ai Primăriei și ai proprietarilor clădirilor.
”Cred că modul de abordare este greșit. Ar fi necesar o reorganizare a învățământului în anumite școli. Nu mi se pare normal ca unele clădiri să fie folosite la jumătate din capacitate sau chiar la un sfert și să stea goale, iar altele să fie supra-încărcate. Să luăm cazul Colegiului «Samuel von Brukenthal». Să uităm că se numește Brukenthal și toată lumea face legătură cu etnia germană. La Liceul Brukenthal, 95% dintre elevi sunt de etnie română.  Sunt două schimburi înghesuite în clase, deci este absolut normal ca acest liceu să se extindă. Să se desfășoare procesul de învățământ civilizat, ca la Colegiul Lazăr sau la Goga, de exemplu. Dar nu așa peste noapte. Dacă hotărăști destinul unei școli nu o faci peste noapte”, a declarat Astrid Fodor în cadrul emisiunii Raluca și Răzvan.

”Rocada” poate fi una dintre variante. Dar nu acum

Astrid Fodor spune că nu poate da, deocamdată, un rezultat final al discuțiilor cu reprezentanții Parohiei Evanghelice, care deține în proprietate atât clădirea Colegiului Agricol, cât și cele în care funcționează Colegiul Brukenthal și Liceul de Arte.
”Am început discuții cu conducerea Parohiei Evanghelice, cu proprietarul. Nu sunt finalizate, se încearcă găsirea unor soluții. Discuțiile au fost clare și tranșante, nu vă pot da încă un rezultat, dar există deschidere. (Despre rocada Brukenthal – Arte – Agricol – n.r.) Poate fi una dintre variante, dar nu acum. Este foarte scurt termenul pentru a rezolva o astfel de rocadă. Noi nu mutăm aici piese de mobilier, ci mutăm elevi. Așa repede nu se poate rezolva. Se va ajunge probabil acolo. Eu nu m-aș pronunța până nu am un feed-back clar din partea proprietarului. Nu e bine să faci declarații fără acest feed-back… Eu am văzut deschidere din partea lor și am speranța că vor lua decizia corectă, cu toată responsabilitatea care îi caracterizează”, a mai declarat Fodor în cadrul aceleiași emisiuni.

  • Aici sunt implicați Primăria, Inspectoratul, proprietarul, conducerea școlilor, pentru că sunt mai multe implicate. Astfel de rezolvare necesită timp, bunăvoință, înțelegere, să nu vedem numai ce e în propria noastră ogradă, să vedem și mai departe. Acesta e și rolul Inspectoratului, să reorganizeze rețeaua de învățământ. Să vadă: e normal cum funcționează? Dacă așa funcționează învățământul în secolul XXI eu nu cred că este normal”, Astrid Fodor


Colegiul Agricol protestează

Între timp, reprezentanții Colegiului Agricol anunță organizarea unui marș de protest în cursul zilei de joi, 7 aprilie. Marșul va porni de la ora 14:00 din Piața Teatrului și va avea trei opriri: sediul Inspectoratului Școlar, cel al Primăriei și cel al Parohiei Evanghelice.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

cetateanu europeanu

Acum 9 ani

Problema scolilor este o problema a comunitatii, trebuie rezolvata in interesul elevilor si nu al proprietarului, oricine ar fi acesta.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

1, Zău, măi? În fond ce e proprietarul, un ciurli burli care a supt sângele poporului iar proprietatea nu e decât un moft!
Raspunde

Filozoful

Acum 9 ani

Nu stiu de ce, dar aceasta \"femeie\" Primar, nu inspira incredere. Pare o persoana care-si iese usor din fire, putin tembela, putin plina de ea, atotstiutoare, greu de-nduplecat. Primarul are responsabilitatea prioritatiilor pentru cheltuirea banului public; n-o vad pe Astrid stiind acest deziderat, ce-a facut in viata ei? ce-o recomanda?
Raspunde

@3

Acum 9 ani

Un frate mai mare ( joahannis ) care este mandatar!
Raspunde

Mama prostilor e mereu gravida

Acum 9 ani

Draga autorule ...corect..este D-na viceprimar...dar pupi..rismul ....
Raspunde

Liberiu

Acum 9 ani

Daca in locul liceului s-ar construi un cinema multiplex, care sa satisfaca doleantele tuturor sibienilor, nu cred ca s-ar supara nimeni. Dna primar, se aude??
Raspunde

pentru mama prostilor e mereu gravida

Acum 8 ani

Mi se pare suspect ca nu se fac cercetari cu privire la aceste asa numite ”retrocedari”. SE ascunde ”lucrul bine facut” de functionari din primarie(mai ales secretarul) in comlicitate cu Inspectorul sef de la Inspectoratul Școlar Jud Sibiu, cu functionari de la Cartea funciara, cu cei de la ANRP ( Bica la primarie, Bica la ANRP)...!!!!
Raspunde

LAURA

Acum 8 ani

Când ajungi să recunoşti în tine însuţi omul care eşti cu adevărat, îţi dai seama şi că \"mediul\" nu te va mai condiţiona niciodată, ba, dimpotrivă, că tu vei fi de acum înainte cel care va determina ce se întâmplă în jurul tău. Nici măcar nu e nevoie să părăseşti locul unde te afli, fiindcă forţa care s-a deşteptat în tine şi care se degajă din tine va transforma totul în preajma ta, astfel încât vei crea condiţii noi în contextul vechi. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”.***part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, *** la *** luaracenter yahoo.com
Raspunde

Lu

Acum 8 ani

Orice schimbare produce un șoc, pentru început! Dar la fel de repede se uită. Un alt liceu sibian care chiar avea o istorie lungă în spate, Liceul Pedagogic, a fost transplantat din buricul târgului în Hipodrom II, în mijlocul fortăreței de blocuri socialiste. Și pentru ce, până la urmă? Doar ca să lase ditamai spațiul nefolosit, victimă sigură a degradării. Nu sunt un fan al vreunui cult, biserici, etc. dar chiar nu mi se pare că toată degringolada asta se poate pune în cârca Bisericii Evanghelice, în condițiile în care ei chiar își doresc ca în spațiile (retrocedate) lor să continue activitatea școlară. Nu știu cât de la modă mai e să fii \"patriot-local\", dar numai comparând grija pentru starea și destinația imobilelor din patrimoniu, \"managementul\" B. Ev. pare mai apropiat de Sibiu decât Streza sau frații romano-catolici. De catolici am amintit deja, cât despre mândra \"uninațională\" Mitropolia Ardealului S.R.L a aflat tot orașul că nu are bani să renoveze reședința de vară a lui Șaguna de pe Victoriei, în schimb a găsit în fundul cutiei milei niște bănuți pentru un hotel bisericesc! Oare o fi având și spa?
Raspunde

veterinarul

Acum 8 ani

In locul colegiului agricol ar trebui facut un cinema multiplex!
Raspunde

@10

Acum 8 ani

Hopaaa....a aparut marele cinefil rupt in fund doritor de multiplex,ca tot urlati pe aici ca unde-i!?!?:))))
Raspunde

@11

Acum 8 ani

Acesta este rezultatul privatizarilor fara noima si fara a se construi ceva in locul celor retrocedate. Nu este cineva vinovat ca s-a retrocedat, daca cu adevarat sunt proprietari, dar sunt vinovati cei care nu au construit nimic in loc.
Raspunde

pampalaul

Acum 8 ani

dar la copiii care fac cursuri din clasa a 5a pana in clasa a 8-a dupa amiaza, pana la ore tarzii s-a gandit cineva? Se mai asteapta si rezultate bune!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus