Sâmbătă,
04.05.2024
Partial Noros
Acum
20°C

Noile promisiuni de pe centura: pe la finele lui iulie

După o primăvară care a înglodat mersul lucrărilor la centura ocolitoare a Sibiului răsar noi promisiuni dinspre oficialităţi, via constructori şi consultanţi: până la sfârşitul lunii iulie, toate podurile vor fi finalizate. Iar ca primă lucrare ce va fi dată în folosinţă, sibienii vor putea traversa peste viitoarea centură pe podurile înspre Agnita şi Bungard.
Promisiunile au fost făcute în cadrul vizitei prefectului Constantin Trihenea pe şantierul centurii. Stadiul lucrărilor la secţiunea a doua a centurii, de 2,4 km cu profil de autostradă, l-a mulţumit pe prefect, care, pe tot parcursul vizitei a avut numai cuvinte de laudă pentru ceea ce i-a fost prezentat.
Pe prefect l-a întâmpinat la secţiunea a doua unul dintre proprietarii firmei Geiger, care, cu mândrie, l-a condus la podul de la Guşteriţa şi la cel cu numărul 2, din apropierea DN1, către Veştem. Pentru stadiul lucrărilor în aceste două puncte, acum două luni, Trihenea a lansat o serie de critici. Acum, însă, tonul a fost presărat cu lapte şi miere. „Dacă vă respectaţi promisiunea că terminaţi podul până la finele lui iulie, ne reîntâlnim cu felicitări”, le-a spus Trihenea constructorilor, la podul de la Guşteriţa.
Promisiunile prevăd darea în folosinţă a asfaltului centurii în noiembrie anul acesta. Deocamdată, însă, termenul asumat prin contract pentru secţiunea a doua a centurii de către cei de la Vectra Service este aprilie 2011, iar, potrivit consultanţei lucrărilor, „nimic nu e bătut în cuie”. Speranţe ca centura să fie dată în folosinţă mai sunt, însă, cu toate că în cazul secţiunii întâi nu a fost, încă, semnat actul adiţional pentru lucrările care trebuie efectuate pe porţiunile de centură afectate de intemperii după plecarea celor de la Todini. Iar lucrările suplimentare înseamnă, în bani, peste trei milioane de euro. În timp, e vorba de câteva luni.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 307

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

zzzz

Acum 13 ani

am citit si a doua oara si tot nu am inteles nimic
Raspunde

eu jan

Acum 13 ani

Ma bagat in ceata articolul asta.....Traiane ce ai vrut sa zici defapt ???
Raspunde

Ilie Miclea

Acum 13 ani

Eu ma uitam de la reprezentanta Emilian la cum decurg lucrarile: - muncitori care lucreaza la nivel de lopata si cangioc - crapaturi in terenul de sustinere al drumului care face trecerea spre podul de traversare peste soseaua existenta - din 25 de muncitori lucrau 2 Spor la treaba. Poate ar trebui TS sa faca niste foto "spontane" la cum se lucreaza la centura mult asteptata ...
Raspunde

Sami

Acum 13 ani

Mda... mi se pare copilaresc sa evaluezi o intreaga lucrare dupa ce vezi pe geamul casei sau al reprezentantei.<br><br>Lucrarile la centura, din cate am vazut eu, sunt intr-o stare avansata pe toata lungimea ei. Am vazut ca se lucreaza cu spor la podul peste calea ferata de la Vestem, sensul giratoriu de la Medias fiind finalizat. Fara prea mult optimism, cred ca putem sa ne asteptam ca centura sa fie gata pana prin septembrie - octombrie, poate chiar mai repede daca podurile vor fi gata pana la sfarsitul lui iunie.
Raspunde

Ela

Acum 13 ani

sensul giratoriu de iesirea pre medias e facut de cei cu magazinul obi , nu de cei cu centura.
Raspunde

RR

Acum 13 ani

Sa speram ca finisajele si decorul centurii nu vor fi neglijate. De obicei, in Romania, marginea drumurilor nationale si a cailor ferate ofera un peisaj dezolant.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus