Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Ultima moda: bolizii imbalsamati in crom

Vânzările de maşini, noi, vechi, de oricare, au căzut în cap la Sibiu. De la începutul anului, scăderea nu dă semne de slăbiciune. Prin urmare, trecem peste "necazul" local şi vă prezentăm cum îşi aruncă ceilalţi banii pe maşini. "Ceilalţi" adică locuitorii altor ţări decât România.
Ultimul răcnet în materie a fost remarcat de presa londoneză: pe străzile capitalei Marii Britanii circulă un Lamborghini Murcielago ce întoarce toate privirile. Şi nu datorită zgomotului produs de motor, ci a finisajului cu aspect cromat. "Nu e vorba chiar de finisaj cromat, ci, mai rău, maşina a fost îmbrăcată într-o folie adezivă cu aspect cromat", comentează jurnaliştii de la worldcarfans. Cu alte cuvinte, cam ceea ce fac taximetriştii sibieni: în loc să îşi vopsească Dacia Logan în galben acoperă culoarea roşie sau care o fi cu folie galbenă.
Improvizaţia bănosului din Londra are, însă, antecedente de marcă. Astfel, producătorii de la Audi au considerat că preţul de 100.000 de euro pentru un Audi R8 5.2 FSI nu este îndeajuns. Cum nu sunt atractivi nici cei 525 de cai putere, care duc maşina de pe loc la 100 de km/h în 3.9 secunde. Astfel, nemţii îmbrăcat întregul bolid în crom şi l-au expus la Frankfurt.
Dacă nuanţele cromate nu mai sunt îndeajuns pentru jante, nici cromul-crom nu mai e suficient dacă nu are şi o patină aurie. Astfel, pe străzile din Dubai circulă un Mercedes Benz C63 AMG, cromat în nuanţa aurului. Modelul lansat în 2007 este oferit de producători în zece culori, dintre care şapte sunt metalice. În nicio oferă nu apare, însă, şi cromul.
Şi pentru că nu doar România are "cocalari", iar virusul este unul cu acoperire internaţională, australienii au primit o ofertă de nerefuzat de la producătorul de lux Lexus. Încă din 2007, deci când în Europa nu mirosea nimeni noul trend, Lexus a pus în vânzare în Australia un sedan cu un nume codat în combinaţia LS460. Nu au fost îndeajuns sofisticăriile electronice ale maşinii, ci a fost nevoie şi de un crom atent studiat. "În căutarea acestui concept am pornit de la Lamborghiniul cromat deţinut de rapperul american 50 Cent", au anunţat reprezentanţii Lexus la prezentarea sclipitoarei tăblării.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus