Vineri,
28.01.2022
Innorat
Acum
-2°C

Romgaz: Pretul gazelor va creste. Din primavara

Preţul la gazele naturale este posibil să crească din primăvara lui 2011, a precizat Mircea Hodârnău, director de comunicare al companiei. "Aşa cum s-a declarat public în data de 18 septembrie 2010, Romgaz nu intenţionează anul acesta să solicite ANRE o creştere a tarifului. Am solicitat o creştere a tarifului de înmagazinare cu doi la sută din primăvara lui 2011", a declarat pentru Agerpres Mircea Hodârnău.
Specialiştii în gaze estimau la începutul anului un preţ maxim pentru 2010 de 406 dolari pentru mia de metri cubi de gaze, însă preţurile nu vor urca atât de mult.
"După informaţiile pe care le avem, preţul gazului nu va creşte în semestrul IV, aşa cum s-a preconizat. Nu va fi o creştere majoră. Se discută că vom ajunge la 406 dolari pe mia de metri cubi de gaze. Acum, preţul este de 384 dolari pe mia de metri cubi", a declarat, în septembrie 2010, Francisc Toth, directorul general adjunct Romgaz.
În prezent, din producţia internă a Romgaz plus cantităţile de gaze importate şi înmagazinate se asigură anual peste 40 la sută din consumul estimat în ţară. Anual, în România se consumă aproximativ 14 miliarde de metri cubi de gaze. Conducerea Romgaz a dat asigurări recent, că producţia pe acest an, până la 15 septembrie, este mai mare cu 35 de milioane de metri cubi faţă de cea de anul trecut. Pentru acest an, Romgaz estimează o producţie totală de 5,8 miliarde de metri cubi, cifră pe care speră să o atingă şi în 2011. În 2009, în timpul crizei gazului, Romgaz a asigurat 75 la sută din necesarul de gaze din România.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus