Joi,
29.09.2022
Parțial Noros
Acum
11°C

Capital a bagat averile milionarilor sibieni la apa

Între averile milionarilor în euro sibieni publicate de Top 500 Forbes şi Top 300 Capital sunt diferenţe care ar îmbogăţi pe viaţă orice muritor de rând. Mai mult decât atât, sibieni cotaţi averi cât toate investiţiile făcute în Sibiu în ultimii zece ani nici nu apar Topul Capital. Poate la anul!

Nici milionarii sibieni care şi-au văzut numele în Capital nu pot spune că sunt liniştiţi, pentru că între Forbes şi Capital s-au pierdut câteva milioane bune de euro. Locul I din toate punctele de vedere când vine vorba de bani în Sibiu, Ilie Carabulea, ocupă locul 22 în Top 500 Forbes România, la egalitate cu Gigi Becali, având o avere estimată la 200 de milioane de euro. Interesant este că şi Capital estimează averea omului de afaceri sibian tot în jurul aceleiaşi valori, aproximativ 190 – 200 de milioane de euro.

Diferenţe mult mai mari există însă în cazul ocupantului locului 2 între sibieni, respectiv Aurel Muntean. Acesta are 180 de milioane de euro în Forbes şi doar 65 în Capital. Proprietarul Magazinului Victoria din Bucureşti sau al Hotelului Împăratul Romanilor din Sibiu are o avere de aproape trei ori mai mică în Capital decât în Forbes. Mai puţin ştiut este faptul că Aurel Muntean este dublat în mojoritatea firmelor în care este implicat de sibianul Bogdan Avram Luca, un tânăr jurist de doar 35 de ani.

Nici ocupantul locului trei în rândul sibienilor bogaţi, Gheorghe Călburean, nu apare cu aceaşi cifră în dreptul averii în cele două topuri. Dacă în Forbes are 80 de milioane de euro, în Capital proprietarul Dafora are doar 45 – 50 de milione de euro. De lăudat în cazul lui este faptul că în ultimul an aproape că şi-a dublat averea.

Într-un singur caz Topul Capital a ţinut cu un milionar din Sibiu: Ilie Vonica. În Forbes familia Vonica are o avere estimată la 60 – 65 de milioane de euro, în vreme ce Topul Capital estimează aceaşi avere la aproape 90 de milioane de euro. Din păcate, în ambele cazuri se menţionează că averea este în scădere faţă de anul trecut.

Patronul companiei Ambient, serios afectată de criza economică din ultimii doi ani, a simţit şi el efectele crizei. Lui Ioan Ciolan aproape că i s-a înjumătăţit averea în ultimii ani, ajungând în Forbes la 48 – 50 de milioane de euro şi în Capital la 35 – 40 de milioane de euro.

Cel mai tânăr mare milionar sibian rămâne Horaţiu Cercel. Atât Top 500 Forbes cât şi Top 300 Capital îi evaluează averea sibianului de 38 de ani la aproximativ 25 de milioane de euro, bani proveniţi în mare parte din firmele Concefa şi Tunele Braşov. Cu averi asemănătoare ca valoare sunt citaţi de cele două publicaţii de business şi milionarii Dumitru Pavel Ghişe şi Corneliu Tănase, amândoi cu afaceri în zona Sibiului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus