Joi,
02.02.2023
Parțial Noros
Acum
3°C

Restaurant: Fellini nu e mort. E bine-mersi in Piata Mica

 

Deși regizorul italian e declarat mort din 1993, restaurantul cu același nume, ce funcționa în spatele Tribunalului Sibiu încă funcționează. Cu toate că i se semnase deja un certificat de deces în plină criză economică. Adică anul trecut. 
Restaurantul funcționează cu aproximativ același personal, dar în Piața Mică. Doar că s-a așezat în partea moartă a pieței, ca să nu ne depărtăm foarte mult de lumea criptelor. E cunoscută situația din Piața Mică, mai ales de către comercianți: cei care au prins partea dreaptă a Podului Minciunilor, cea cu Primăria, sunt fericiți, pentru că vadul este bun. Cei din partea opusă își cam duc traiul de pe-o zi pe alta. Na că tot de moarte vorbim.
Am mers la restaurantul cu pricina și am căutat în meniu colivă. N-aveau, așa că m-am orientat rapid către rețete italienești. Și italienește am mâncat. Adică într-o fugă nebună. Am cerut meniul la 14.05 și la 14.20 deja plătisem. Scurt și la obiect. Aspecte generale: ca-n Felinni-ul vechi, doar locația e schimbată. Mult mai strâmtă și plină de concurență. S-au mutat scaunele, mesele, ospătarul, șervețelele, floarea de plastic de pe masă, brazii cu tot cu ghiveci, tot.  Partea centrală are beneficii, dar și dezavantaje. În sfertul de oră cât am stat, s-au întâmplat o grămadă de lucruri: o mașină de marfă a intrat într-ul stâlp de protecție, pe care l-a și doborât. Au venit muncitorii să-l pună la loc, au ciocănit de au sculat toți pruncii de dormeau de-amiaz. S-a stricat o umbrelă, a venit un meseriaș și a început să “rașcheteze“ o bucată de fier, de s-a înmiresmat toată Piața Mică de o splendoare de iz de fier ars. Măcar nu te plictisești. Și ce-i drept, nici n-am avut timpi morți. Ptiu drace! O servire ca la impinge-tava de rapidă.
Fellini, să revenim la restaurant (restaurant pe terasă, pentru că în interior arată a club-cafenea), te întâmpină cu meniuri ieftine. Nu mâncarea neapărat, ci hârtiile pe care scria ce oferă restaurantul cu pricina. Niște hârtii mai groase legate, ce-i drept, cu fundă vișinie. Am cerut o salată Fellini (salată verde, varză, roșii castraveți, morcovi, porumb, șuncă, ou, sos tartar); Penne all Forno (pene gratinate cu sos de roșii, smântână, șuncă, ciuperci, mazăre) și o porție de clătite cu dulceață. De băut, am cerut o cola, în amintirea celor 150 de ani de când firma cu pricina bagă chimicale în populație. 
Dintr-un foc, ospătarul le-a rezolvat pe toate: și a adus cola, salata și pastele în același timp. Până am ros la morcovi și salată s-au răcit pastele. În clipa în care s-a auzit clinchetul furculiței ce a fost așezată pe farfurie cu mesaj “gata!”, din spatele meu au apărut clătitele. Până m-am dus la toaletă, era făcută nota. Până m-am căutat în buzunare, masa era strânsă. Păcat că n-avea pentru cine, locul era destul de pustiu.
Ce mi-a plăcut: țac-pac, foarte rapid; mîncarea: nici prea-prea, nici foarte-foarte. Sosul de roșii a fost preparat, nu au turnat o conservă, așa cum se mai obișnuiește. În schimb, clătitele au fost sub orice critică. Fără gust.
Ce nu mi-a plăcut: aspectul cu iz prăfuit. Nu erau șervețele pe masă. Pastele nu aveau suficient cașcaval sau ce brânzeturi mai pun ei acolo. Baia: ajungi foarte greu, nu e luminat culoarul, iar ușa e spartă. 
Total: 4 5 de lei, plus un bacșiș de 5 lei ospătarului-sprinter. Concluzia: decât să stau la coadă, la Doris, la o mini-pizza, mai bine niște paste la Fellini. Doar dacă mă primesc cu o roată de cașcaval, cumpărată de la colț, din Billa.
 
La Vita E Bela Lugosi

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

9 comentarii

CipSB

Acum 11 ani

Ai intrat si tu intr-un restaurant?E primul?Stai acasa si mananca de la mama ca-i mai buna mancarea!!
Raspunde

profu\' de romana

Acum 11 ani

\"Deși regizorul italian e declarat mort din 1993, restaurantul cu același nume, ce funcționa în spatele Tribunalului Sibiu încă funcționează.\" La inceputul articolului m-am enervat, dupa ce am vazut si semnatura m-am mai linistit. Dar chiar daca te cheama Bela si prestezi la ziar , tot trebuie sa mai lucrezi la exprimare...
Raspunde

SB

Acum 11 ani

ba zdreanta de ce ai mancat tot din farfurie daca nu ti-a placut? \"de ce ai lins blidele\"? du-te la munca si produ ceva pentru tara asta, nu iti mai da cu parerea despre ceva de care nu ai habar ! Si tu mai esti critic culinar? mergeti ma la munca si nu va mai dati cu parerea despre ce nu aveti habar !
Raspunde

bulibasha

Acum 11 ani

Bela Lugosi a fost primul actor care l-a interpretat pe Dracula!Originar din Lugoj!
Raspunde

un client

Acum 11 ani

Se poate observa foarte usor faptul ca acest reportaj \"a fost comandat\", probabil din invidie. Am mancat si eu acolo de multe ori (in Piata Mica, pe partea stanga) si am fost multumit atat de mancare cat si de serviciile oferite. Nu vad care e problema daca oamenii au adus de la vechiul Fellini braduletii si florile, poate ca dupa mintea ta ar fi trebuit sa le arunce. Faci presa dar esti departe de ceea ce inseamna acest lucru, ar trebui sa mai studiezi cum se concepe un reportaj. Tampit cum esti ai cam amestecat lucrurile: imtamplarile petrecute in piata, cu descrierea localului si a serviciilor. Astaptam si alte reportaje de la tine, poate scrise cu profesionalism, lucru greu realizabil in cazul tau.
Raspunde

Oana

Acum 11 ani

Brylule te cam fac astia cu ou si cu otet pe aici. Mai bine inchizi comentariile.
Raspunde

SB

Acum 11 ani

fa Oana nu poa` sa zica lumea ce gandeste ca gata \"inchizi comentariile\" ! Ce deontologi sunteti, nu mai aveti loc printre muritorii ca noi! In primul rand un editorialist isi semneaza \"munca\" (desi fie vorba intre noi, tare m-as bucura ca idiotul care se crede critic culinar sa si produca ceva pentru tara asta) ! Toti suntem critici, toti avem ceva de comentat .... e foarte simplu nu iti place ceva nu repeti istoria! Cine \"comanda\" asemenea reportaje nu e tocmai un concurent loial ! Apucati-va ma de munca ca incepeti sa inventati idei !!! Aaa, by the way, coca-cola implineste 125 de ani (prietene prima data te documentezi din 3 surse si abia apoi iti poti permite sa faci comentarii)
Raspunde

SB

Acum 11 ani

Aaa, si inca ceva: inca nu s-a inventat restaurantul in care sa te duci si totul sa dureze 15 minute (nici macar fast-food, nici macar impinge-tava) ! Oameni buni ganditi-va logic , nu ai cum ca in 15 minute sa te asezi, sa vina ospatarul cu meniul, timp in care te hotarasti ce sa comanzi, vine si iti ia comanda, se duce scoate bon pentru bucatarie si bar, duce bautura, duce tacamurile,astepti sa se faca mancarea, aduce mancarea, mananci 2 feluri, ti se debaraseaza masa, ti se pun alte tacamuri(de desert), ti se aduce desertul, ti se scoate nota ... platesti ... TOATE IN 15 MINUTEEEEE Povestea asta e demna de Guinnes Book fratilor ! Se vede ca e poveste \"infrumusetata\" constient de catre CEL MAI MARE CRITIC CULINAR DIN SIBIU ! Aveti grija cu el ca dati de dracu`.... NO SHIT
Raspunde

Afro

Acum 11 ani

iti multumim pentru reclama chiar ne-ai facut un bine si te mai asteptam si cu alte articole..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus