Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

CJAS Sibiu are datorii de peste 81 de milioane de lei catre farmaciile din judet

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CAS) Sibiu are de achitat facturi de peste 81 de milioane de lei către cele 127 de farmacii din judeţ cu care se află în relaţii contractuale, cele mai vechi facturi care trebuie decontate datând din august 2010, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor CJAS Sibiu, suma totală pe care instituţia o are de decontat farmaciilor din judeţ este de 81.090.752 lei.
"Conform dispoziţiilor Ordinului nr.265/408/2010 «decontarea contravalorii medicamentelor care se eliberează prin farmaciile cu circuit deschis, în cadrul unor programe naţionale de sănătate cu scop curativ, se face în termen de până la 90 de zile calendaristice de la data validării facturilor, iar decontarea pentru activitatea curentă se efectuează în ordine cronologică până la 180 de zile calendaristice de la data validării facturilor». Suma totală pe care CAS Sibiu urmează să o deconteze farmaciilor cu care se află în relaţie contractuală este de 81.090.752 lei. Cea mai veche sumă pe care CAS Sibiu o va deconta farmaciilor reprezintă contravaloarea unor medicamente validate în luna august 2010", a declarat, luni, corespondentului Mediafax, Lăcrămioara Bogdan, purtătorul de cuvânt al CAS Sibiu.
Potrivit sursei citate, cea mai mare sumă care urmează a fi decontată unei singure farmacii este de 8.587.200 lei, iar media lunară a decontărilor către farmacii este de 7.981.640 lei.
Potrivit statisticilor CAS Sibiu, 60 la sută dintre medicamentele pentru care instituţia trebuie să plătească farmaciilor au fost eliberate pensionarilor din judeţ.
În judeţul Sibiu, 127 de farmacii se află în relaţie contractuală cu CAS pentru eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate.
Potrivit reprezentanţilor CAS Sibiu, contractele încheiate cu farmaciile din judeţ expiră în 31 mai, iar farmaciile interesate trebuie să încheie noi contracte.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 257

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus