Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Primarul Sibiului: "unda verde" e imposibil de creat

De săptămâna viitoare, șoferii sibieni vor putea vira fie ”la dreapta”, către bulevardul Andrei Șaguna, fie ”la stânga” prin noua ieșire ce va fi creată din parcarea hotelului Continental Forum. Această modificare va duce la reconfigurarea traficului din cea mai aglomerată zonă de trafic din Sibiu, respectiv zona Pieței Unirii, unde va mai fi amplasat un semafor.
Ieșirea din parcarea hotelului Continental Forum către Andrei Șaguna a fost închisă înaintea anului 2007, odată cu reconfigurarea circulației în zona centrului istoric. Atunci, între parcare și bulevard a fost creată o insulă, care, de săptămâna viitoare va dispărea. ”Insula va fi dezafectată și vor fi amenajate două benzi de ieșire: o bandă de viraj dreapta către strada Andrei Șaguna și o bandă de viraj stânga, către Piața Unirii. Ieșirea pe ambele direcții va fi semaforizată”, informează reprezentanții administrației locale.
Practic, șoferii care vor parca pe Cazarma 90 au posibilitatea să iasă, prin fața hotelului Continental Forum, fie către Andrei Șaguna, fie către Victoriei, fie către bulevardul Vasile Milea.
„Dat fiind faptul că traficul de pe DN1 nu mai este la fel de intens după darea în folosinţă a centurii ocolitoare, am dispus să se execute aceste modificări pentru a fluidiza traficul pe străzile Tribunei şi Bastionului”, spune primarul Sibiului, Klaus Johannis.
Pentru zona străzii Tribunei, la intersecţia cu Cetăţii şi Nicolae Bălcescu, Primăria a lansat o procedură de achiziţie publică, pentru proiectarea unui sistem de semafoare care să dirijeze atât traficul auto, cât şi cel pietonal.

Intersecţii prea complicate pentru „unda verde”

Traficul din Sibiu a fost monitorizat perioade lungi de timp, mai ales în perioada oraşul nu beneficia de o variantă ocolitoare, una din discuţiile purtate vreme îndelungată fiind aceea de a studia posibilitatea sincronizării semafoarelor pentru a crea aşa-numita „undă verde”. Chiar dacă traficul auto din Sibiu a fost serios rărit de deschiderea centurii, „unda verde” rămâne tot un proiect imposibil, spune primarul Johannis. „În Sibiu intersecţiile nu sunt simple. Am încercat diferite modele şi nu s-a reuşit aşa ceva. Unda verde, cel mult, se poate încadra într-o singură direcţie. Prin urmare, încercăm o temporizare care să permită un trafic fluid în toate direcţiile”, spune Johannis.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Picu

Acum 12 ani

Sa se faca un sens giratoriu in intersectia SCOAL,A DE INOT,LOMONOSOV ,JUSTITIEI,unde sunt frecvente blocaje de circulatie si din cauza autocarelor dela Golden Tulip care nu parcheaza la locurile stabilite pentru aceste tipuri de vehicule.
Raspunde

sibian

Acum 12 ani

JOHANNIS! JOHANNIS! JOHANNIS! JOHANNIS! JOHANNIS! JOHANNIS! JOHANNIS! JOHANNIS! JOHANNIS! JOHANNIS! JOHANNIS! JOHANNIS! JOHANNIS! JOHANNIS! JOHANNIS! JOHANNIS! JOHANNIS !JOHANNIS! JOHANNIS! JOHANNIS! JOHANNIS! JOHANNIS! JOHANNIS! JOHANNIS! JOHANNIS! JOHANNIS! JOHANNIS! JOHANNIS! JOHANNIS! JOHANNIS! JOHANNIS! JOHANNIS! JOHANNIS! JOHANNIS !
Raspunde

@85.8.28.11

Acum 12 ani

vezi, nu mai sta pe buda ca uite ce iese
Raspunde

Ioan

Acum 12 ani

Strada Gheorghe Dima acum ar putea fi cu dublu sens...sa fie alternativa la Matei Milo.
Raspunde

Dani

Acum 12 ani

De acord cu Ioan. Si un mic giratoriu la Dima cu Cisnadiei cred ca nu ar strica.
Raspunde

siby

Acum 12 ani

MARE PROSTIE CU DREPTUL DE A VIRA LA STANGA DE PE SAGUNA CATRE MITROPOLIEI. SE BLOCHEAZA BANDA A II-A COMPLET.
Raspunde

Silly

Acum 12 ani

Sunt de acord cu ce zice siby, are dreptate ca daca virezi la stanga de pe Shaguna si gagica de langa tine iti face o felatie de control, risti sa-i iasa pu!a din gura din cauza inertiei si e mare pacat de timpul pierdut.
Raspunde

lol

Acum 12 ani

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus