Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
10°C

Constantin Oprean despre noul an universitar: avem ca obiectiv strategic crearea unor noi laboratoare de cercetare

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu deschide luni noul an universitar cu inaugurarea oficială a Centrului Cultural Latino-American. În plus, universitatea are 18 programe noi de licenţă acreditate şi 20 de programe noi de master. “Ne-am stabilit ca obiectiv strategic crearea unor laboratoare de cercetare cu un înalt nivel de dotare”, explică rectorul ULBS.

Centrului Cultural Latino-American reprezintă rezultatul unei colaborări între un consorţiu de universităţi din America Latina şi ULBS. Acordul pentru înfiinţarea Centrului se va semna între rectorul ULBS, Constantin Oprean, şi Excelenţa Sa, Ambasadorul Republicii Peru în România, Ernesto Pinto Bazurco-Rittler.

“Înfiinţarea Centrului Cultural Latino-american se doreşte a fi o reînnodare a bunelor relaţii de colaborare pe care România le-a avut cu ţările din America Latină în anii 70 – 80” explică conf. univ. dr. Rodica Miclea, prorector al ULBS.

Pe de altă parte, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, începe anul universitar ca unitate de învăţământ centrată pe educaţie şi cercetare, ocupând locul 18 în ierarhizarea universităţilor din România, o poziţie onorantă, dat fiind faptul că ULBS este o universitate de tip comprehensiv, cu foarte multe domenii de studiu.

 

În plan didactic, anul universitar 2011-2012 debutează la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu cu 18 programe de licenţă nou acreditate/autorizate să funcţioneze şi 20 de programe de master nou acreditate. Acestora li se adaugă, potrivit Prorectorului cu probleme de învățământ și asigurarea calității, prof. univ. dr. ing. Dan Maniu Duşe, utilizarea unor metode noi de predare centrate pe student, în urma participării cadrelor didactice ale ULBS la programe de perfecţionare academică.

Cercetarea ştiinţifică s-a concretizat în anul 2011 printr-un număr important de teze de doctorat susţinute şi un număr semnificativ de lucrări ştiinţifice publicate, inclusiv în reviste cotate ISI, ceea ce ne face încrezători în faptul că, în viitorul apropiat, încurajând cercetarea ştiinţifică şi practicând un management universitar centrat pe calitate ULBS va accede în rândul unităţilor de educaţie şi cercetare avansată.

„Ca obiectiv strategic pentru anul universitar 2011-2012 ne-am stabilit crearea unor laboratoare de cercetare cu un înalt nivel de dotare, şi perfecţionarea cercetării ştiinţifice astfel încât Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu să acceadă în viitorul apropiat în zona de cercetare avansată a învăţământului superior românesc.” a declarat prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus