Miercuri,
28.09.2022
Parțial Noros
Acum
13°C

Tinerii invata sa salveze vieti in cadrul campaniei "O viata poate depinde de tine"

În prima luna de la lansarea campaniei „O viaţă poate depinde de tine”., peste 400 de persoane au învăţat să acorde primul ajutor la cursurile organizate în Sibiu, Bucureşti, Cluj, Piatra – Neamtţ şi Târgovişte.

Cursurile de prim ajutor sunt oferite gratuit de către Asociaţia React şi Vodafone România în cadrul campaniei, iar cei care doresc să înveţe se pot înscrie pe www.salvez.ro.

„Cunoaşterea manevrelor de prim ajutor reprezinta o responsabilitate a fiecăruia dintre noi. Ne bucurăm că, într-un timp atât de scurt, campania a avut asemenea ecouri: mai mult de 1.000 de de persoane înscrise la cursuri, peste 20 de solicitări de colaborare primite din partea instituţiilor de învăţământ, iniţiative de replicare a campaniei. Le mulţumim tuturor celor care ne sunt alături şi transmit mai departe importanţa primului ajutor” a declarat Anca Ştefan, preşedinte Asociaţia React.

Campania „O viaţă poate depinde tine!” atrage atenţia asupra efectelor negative ale folosirii abuzive a numarului 112 sşi îşi propune să responsabilizeze publicul larg privind acordarea primului ajutor în situaţii de urgenţă. Cursurile de prim ajutor sunt gratuite şi sunt susţinute de către paramedici SMURD.

„O viaţă poate depinde de tine!” este unul dintre proiectele noastre cele mai importante pentru că el contribuie la salvarea de vieţi omeneşti. Conform statisticilor, accidentele sunt principala cauză a mortalităţii la tinerii cu vârsta mai mică de 35 de ani, astfel încât este vitală cunoaşterea manevrelor de prim ajutor pentru fiecare dintre noi„ a declarat Angela Galeta, senior project manager responsabilitate corporativa Vodafone Romania.

Începand cu luna noiembrie, companiile care doresc să participe la proiect, se pot înscrie pe www.salvez.ro şi echipa mobilă „O viaţă poate depinde de tine!” se va deplasa la sediul organizaţiei pentru a oferi gratuit cursuri de prim ajutor angajaţilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus