Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Fiscul isi face scoala pe timpul saptamanii si hotel in week-end

Unul din planurile demult anunțate de actualul director al Fiscului sibian, Grigore Popescu, va prinde culoare și tencuială proaspătă din acest an: este vorba de Școala de finanțe pe care Popescu a insistat să o înființeze la Sibiu, în fostul sediu al Direcției Generale a Finanțelor Publice (foto), de pe Calea Dumbrăvii.
De la bugetul de stat a fost alocat, pentru acest an, un milion de lei pentru demararea proiectului, sumă care reprezintă aproximativ 40% din necesarul investițiilor în clădirea rămasă acum goală.
Școala de finanțe de la Sibiu ar urma să fie o instituție unică în România, în sensul că reprezentanții ANAF sau ai altor structuri din cadrul Ministerului Finanțelor nu au, în prezent, o clădire special destinată cursurilor de perfecționare. ”Orice modificare legislativă, cel puțin, impune o serie de întâlniri în care reprezentanții noștri să fie instruiți în legătură cu aceste noutăți. Numai la Sibiu, anul trecut, am organizat o serie de 15 astfel de întâlniri”, arată Popescu.
Școala de finanțe de la Sibiu ar urma să ofere pe lângă facilitățile necesare derulării unor reuniuni tehnice de instruire și 82 de locuri de cazare, precum și o cantină. ”Aș dori, totodată, ca sâmbăta și duminica, aceste spații de cazare să funcționeze în regim hotelier, la categoria două stele”, mai spune Popescu.
Planurile inițiale ale acestuia prevedeau pe lângă reabilitarea clădirii și mansardarea acesteia, fapt ce ar fi creat spații suplimentare de cazare, dar ar fi impus și construirea unui lift exterior. Din lipsă de fonduri, aceste planuri nu vor mai fi puse, însă, în aplicare.
Potriviti directorului executiv al DGFP Sibiu, în cursul acestui an ar urma să fie lansată licitația pentru angajarea unui constructor care, în cursul lui 2013, să finalizeze lucrările.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

contribuabilul

Acum 12 ani

Pardon? Daca tin cursurile intr-o sala de conf. la un hotel sau la universitatea de stat care-i problema? Cantina? Adica sa manance pe gratis? Asta cu scolile este cea mai mare furaciune, mai ales cand cotizeaza statul. A se vedea mai sus, si ROGER face bani gramada de pe urma prostilor. Doar ca aici prostii suntem noi, contribuabilii.
Raspunde

Taietorul de lemne

Acum 12 ani

Sibiul are destule sali de conferinte, unde se pot tine cursuri de toate felurile. O cantina presupune cheltuieli uriase (bucatarie dotata, personal angajat permanent, etc.) In plus, cine mai mananca la cantina?! Astia care fac cursuri pe la ANAF nu sunt chiar persoane \"low profile\". Capacitati de cazare de doua stele?! Pai n-avem atatea pensiuni in Sibiu? Pensiuni si hoteluri, cu bucatarii proprii, unde poti manca trei mese pe zi. In plus, se pot face contracte si obtine reduceri daca e vorba despre mai multe persoane sau cazare pe durata mai mare. Deci, costurile ar fi mult mai mici decat o tampenie administrata de Stat. Finantele sa se ocupe de astfel de probleme: ***www.zf.ro/eveniment/romania-tara-unde-intreprinzatorii-stau-la-coada-sa-si-plateasca-taxele-9172758
Raspunde

nemillosu

Acum 12 ani

Astia sunt infractori care-si bat joc de banul public. Se vor si ei o casta ca vamesii si sereistii
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus