Joi,
03.12.2020
Parțial Noros
Acum
1°C

Urbana, prima institutie publica din Sibiu cu QR Code

27 Februarie 2012 22:39

Directorul SC Urbana SA, Cristian Bucura, spune că a observat evoluția ascendentă a numărului de ”smartphones” și a decis că instituția pe care o conduce merită să aibă implementat un QR Code – un alt sistem de ”coduri de bare”, a cărui funcționalitate se regăsește, în ultimul timp, în special în mediul on-line.
”Am considerat că este un mod mai simplu de a-i direcționa pe cei interesați către site-ul nostru, decât a transcrie adresa web. Site-ul este unul nou creat, cu mai multe informații pentru acționari (reprezentanții Consiliului local – nr.), dar și cu informații de interes general”, spune Cristian Bucura.
La Adunarea generală a acționarilor de săptămâna trecută, consilierilor locali le-au fost împărțite și informațiile de autentificare pe site-ul Urbana, cu ajutorul cărora aleșii locali pot primi în timp real convocatoarele diferitelor ședințe sau datele economice ale societății. ”Funcționează. Am verificat și ne-am logat rapid pe site”, a declarat, după primirea datelor de logare, Raimar Wagner, consilier local.
Potrivit estimărilor, SC Urbana SA a realizat venituri totale de 2,5 milioane de lei, în cursul anului trecut. Principalul obiect de activitate al societății este administrarea spațiilor municipiului Sibiu cu altă destinație decât cea de locuință.

Simplist spus, telefoanele de ultimă generație scanează foarte ușor QR code-ul și direcționează utilizatorul către adresa de web (aplicația) creată de cel care publică acel cod. În cazul Urbana, QR code-ul direcționează către site-ul instituției. 

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

tot prima

Acum 8 ani

si la capitolul coruptie
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus