Fiță mai mare decât să mănânci lângă masa unde își face Cătălin Botezatu filmarea cu fetele de la emisiunea cu burlacul nici că am mai pomenit. Pașii m-au călăuzit săptămâna trecută pe strada Cetății, în căutarea bistroului lăudat de mai mulți cunoscuți. Până acum, ce mi-au recomandat unii, nu s-a potrivit deloc cu ce am găsit la fața locului. Iar întâmplarea a făcut să am la Parol Cafe & Bistro aceeași părere la prima vedere. Un spațiu înghesuit ca o intrare într-o peșteră. Mese puține, una lângă cealaltă, ai impresia că nu ai suficient aer. Nu îți lasă deloc impresia că e un loc unde să și mănânci, ci doar să sorbi o cafea sau un suc, pe o stradă extrem de frumoasă din Sibiu. E genul localului pentru pictori și poeți nebuni. Sunt așezate de-a valma tot felul de antichități, arată ca o casă a unui bunic înebunit după târgul Obor.
Asta a fost prima impresie. Am întrebat chelnerița dacă se și mănâncă, iar meniul mi-a confirmat. Dintr-o privire, s-a rezolvat și problema alegerii: supă cremă de ciuperci și pui cu șampanie și legume sote, sau mă rog, dacă tot e să fim fițoși, ”poulet au champagne”.
Afară, pe o terasă improvizată, fetele lui ”Bote” își făceau numărul dându-și una, alteia să mănânce prăjituri cu lingurița. În jurul lor, o hoardă de cameramani filmau și ultima rămășiță. De prăjitură. Din când în când, fetele intrau chicotind la baie. ”Fată-i mișto!” Așa o fi. Vine o televiziune locală să-i ia un interviu designerului. Mă mut la o altă masă, să nu încurc bunătate de material audio-video. ”Nu-mi imaginam un loc atât de deep în Sibiu”, zice Botezatu fără să clipească, în fața camerei. Mă uit în stânga să caut o altă masă, ceva mai îndepărtată de ”personagiu”. Nu găsesc, așa că mă fac preocupat de mâncare. Și am avut de ce.
Supa cremă de ciuperci a venit prompt, ieșind maiestuos printr-o nișă scobită într-o ușă. Bună la gust, n-am iertat niciun cruton, sorbind tot, până la ultima înghițitură. A venit apoi rândul puiuțului franțuz. O delicatesă. Pentru cei care nu cred în fițe, le zic că merită. N-aș fi crezut niciodată că strugurii au ceva în comun cu puiul, smântâna și șampania. Și bag seamă că are. Nu zic mai multe, mergeți de încercați. Scot din buzunar 26 de lei pentru pui, legumele sote – 6,5 lei, supa cremă de ciuperci – 9 lei, o apă minerală – 5 lei, un coș cu pâine – 2,5 lei. În total, vreo 55 de lei pentru proprietar, bucătar și chelneriță, bănuiesc că în această ordine.
Cu sau fără Bote și gagicile lui, merită să vedeți ce-i cu Pardonul ăsta. Măcar din curiozitate. Bănuiesc că dacă își scot autorizație pentru terasă, pică și senzația de claustrofobie, iar lucrurile nu pot să fie decât foarte bune. Pentru o cafea, prăjitură, masă de prânz sau cină. Parol.
de Iordan Botezatu
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 1624
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
MB
Acum 2 ore
Claudiu
Acum 2 ore
Liberal autentic
Acum 2 ore
Neli Oproiu
Acum 2 ore
Bobo