Marţi,
06.12.2022
Ceata
Acum
5°C

“O alta Japonie: Japonia de Nord" – o expozitie semnata Hashimoto Yoshinori

Luni, 28 mai, Asociaţia Culturală Româno – Japoneză şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu invită sibienii la expoziţia de fotografie “O altă Japonie: Japonia de Nord”.

Expoziţia cuprinde fotografii realizate de Hashimoto Yoshinori în mica zonă Yurihonjō a Japoniei de Nord, în anii 1970, dar şi fotografii realizate în perioada 2008 – 2011, arătând Japonia contemporană, natura, oamenii cu obiceiurile şi munca lor.

„Domnul Hashimoto este recunoscător pentru numeroasele întâlniri cu oamenii din România, începând cu doamna Ana Aslan, mulţumită căreia a putut veni în România şi a cărei prietenie o preţuieşte enorm”, spun organizatorii.

Hashimoto Yoshinori a lucrat pentru publicaţiile „Asahi Graph”, „Asahi Journal”, „Kobunsha”, „Asociaţia rurală pentru cultură”, iat în 1977 a acceptat cererea Ambasadei României în Japonia de a fotografia vizita comemorativă a Anei Aslan. În 1995 se implică în Asociaţia România – Japonia, iar în 2003pune bazele Asociaţiei Culturale Româno-Japoneze, care are ca scop promovarea schimburilor interculturale româno- japoneze.

Vernisajul va avea loc luni, 28 mai, de la ora 16:00, în Curtea interioară a Primăriei Sibiu. Expoziţia va rămâne deschisă în perioada 28 mai – 11 iunie 2012.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus