Luni,
05.12.2022
Parțial Noros
Acum
9°C

Stirbet, cuvant cu cuvant II

 

Candidatul PDL la președenția Consiliului Județean Sibiu, a organizat luni o nouă conferință de presă. Mai jos puteți citi stenograma întâlnirii cu presa a deputatului Corbel Știrbeț.
 
 
Cornel Știrbeț:
Vreau să vă fac o demonstrație foarte rapidă cu privire la nevoia președintelui consiliului județean sau a viitorului președinte al consiliului județean de a interveni pentru realizarea unui asemenea obiectiv, respectiv pentru tronsonul de autostradă Sibiu – Pitești, pentru că dvs. în primul rând, aveați unele îndoieli dacă președintele CJ are legătură cu un tronson de autostradă sau cu construcția de autostrăzi în general, având în vedere că ele se desfășoară pe programul Companiei naționale de autostrăzi. Iată că, din păcate, am ajuns să discutăm despre acest subiect, pentru că guvernul Ponta, a crezut că acum fiind ocupat cu scăparea lui Năstase de la pușcărie, nu mai are timp și de autostrăzi și astfel lucrurile să meargă normal. Ce vreau să vă spun: în 2003, Miron Mitea, ministrul PSD al Transporturilor a vrut ca autostrada culoarului IV Pan European, până la Sibiu poate să meargă mai bine pe Brașov, decât pe Pitești. Toate argumentele erau de ordin tehnic, de ordin financiar, dar argumentul real și foarte aplicat, era faptul că plecând din Brașov, autostrada ajungea și la Cornu. Cornu fiind o localitate foarte importantă din zona de sud a României. Acolo, sunt niște domenii care aparțin domnului Năstase și domnului Victor Ponta.  Socrului  său, soacrei domnului Ponta, colegei mele de liceu.  Evident, probabil se gândește la viitor. Proiectul, după cum știți, nu s-a făcut pe Brașov, s-a discutat mai bine de 10 ani, a intervenit la data respectivă în discuții UDMR și cei interesați din zona de nord-vest a țării și așa s-au schimbat prioritățile prin lege, iar în loc de Culoarul IV Pan European, care era finanțat de Uniunea Europeană, s-a ajuns la autostrada Bechtel, care aceasta oricum ajungea prin Brașov, către București. Cu toate dificultățile pe care le cunoașteți, cu toate problemele care au avut loc la Bechtel, repet, după 10 ani, în 2009 s-a reușit datorită insitenței ministrului Anca Boangiu să se reia Culaorul IV, să revină culoarul IV Pan European ca primă priotate. S-au licitat toate tronsoanele s-au purtat discuții cu privire la Sibiu – Pitești, iar aici trebuie să vă spun că erau variante de finanțare, pentru că varianta de finanțare era până în acest an, până în 2012, doar până la Sibiu – finanțare europeană. Pe tronsonul Sibiu – Pitești era însă în discuție, s-a încercat încă o variantă, un pareneriat public-privat, noi, în special Ion Ariton, pentru că avea o relație directă cu Anca Boagiu, am insistat și am reușit, bienânțeles, cu argumente să convingem Ministerul Transporturilor că tronsonul de autostradă Sibiu – Pitești poate fi finanțat și trebuie să fie finanțat cu bani europeni în exercițiul financiar 2014- 2020. S-au făcut primele demersuri, urma să se liciteze studiul de fezabilitate, să se reia studiul de fezabilitate pe structura proiectelor europene, având și aprobarea comisiei europene pe acest lucru.
Din păcate, ați auzit ce s-a întâmplat, în 23 sau 24 mai, Ministerul Transporturilor anunță că își schimbă strategia și revine la varianta Sibiu – Brașov. Din diferite motive, dar eu cred că sunt aceleași motive: localitatea Cornu. Nu se știu, nu știu din ce bani vor finanțați acești kilometri de autostradă și mai mult, această variantă este dublă față de Sibiu – Pitești, cu dificultăți foarte mari ca să ajungă la București, dacă luăm în calcul Comarnic – Brașov. Deci nu ar fi mai ieftină, nu ar fi mai scurtă, nu ar fi mai bună și s-ar rata și finanțarea eurpeană pentru că UE și Comsia Europeană au spus clar că ei nu finanțează o altă autostradă, decât cea pe care au stabilit-o prin proiect, pentru că atunci când au făcut priectul s-au discutat și varianta Sibiu – Brașov. Toate elementele sociale, economice au fost luate în calcul ca urmare, s-a stabilit că acest Culoar IV este vital pentru România, este vital pentru Europa, pentru zona de sud a Europei, pentru legăturile cu Grecia și Turcia, și acesta este motivul pentru care îl mențin în continuare. Vedeți cât de important este localitatea Cornu. Și dacă s-ar face, să presupune, această autostradă, Sibiul ar fi dezavantajat sigur. Se spune că n-ar avea importanță, pentru că Sibiul se află la confluența drumurilor și drept urmare și dacă s-ar face pe Brașov , tot am fi aproape de autostradă. Eu vă spun că dacă se schimbă acest proiect, tronsonul Sibiu – Brașov nu se va face în viitorii 50 de ani, se va relua Bechtelul ca primă prioritate și Sibiul va mai avea doar legătura până la Arad, dacă Uniunea Europeană nu va retrage fondurile care s-au alocat pentru tronsoanele lictatate. Asta este noua politică a guvernului Ponta. Asta este legătura locală cu guvernul, legătura președintelui CJ, legătura primarului, marelui primar de municipiu Sibiu, cu autostrada și tronsoanele de autostradă. 
Eu cred că Bottesch, Cindrea, Johannis, care au atribuții să intervină să ceară guvernuluia, inclusiv să provoace discuții chiar la nivel european, pentru că este o problemă europeană, ar trebui să o facă, nu să se ascundă, să găsească tot felul de programe legate de asfaltarea Sibiu – Agnita sau Șeica Mare – Șeica Mică. Nu am încerdere în PSD, în domnul Cindrea în Bottesch, care nu au făcut și nu au spus nimic legat de acest subiect, fac un apel la colegii mei liberali ca doamna senator Boitan, ca domnul deputat Cazan, să intervină pe lângă ministrul transporturilor domnul Szilagi este un om care cred că înțelege lucrurile, dar face totul la presiunea PSD-ului, la presiunea partidului care știe cel mai bine să profite de o guvernare, bineînțeles călcând în picioare orice interese de ordin comun, de ordin național sau local așa cum e la Sibiu. Îi rog pe cei doi să intervină, să facă toate demersurile, să provoace o discuție, să provoace ministerul, să provoace primul ministru, să spună lucruile pentru că altfel, Sibiul rămâne un punct de încheiere al unei autostrăzi. 
M-am oprit la conferința trecută la candidatura domnul Bottesch la președinția Consiliului Județean Sibiu, am spus că a fost un președinte formal, este o candidatură care-și dorește să continue această formalitate, dar dânsul este victima domnului Johannis, care probabil îl obligă să candideze. Nu cred că Bottesch mai vrea să candideze, el a învățat la CJ jocurile de calculator, și-a rezolvat problemele, a așteptat deciziile domnului Johannis și dacă vine cu un program, nu are decât unul singur, cu un singur scop, acela de a repara lucruile proaste făcute în ultimii patru ani, mă refer la drumul Sibiu – Agnita, mă refer la aeroport, mă refer la spital, mă gândesc la banii handicapaților. Deci nu vă a fi un interes din partea populației județului ca să mai accepte o asemenea candidatură. 
Dar o să revin să vă prezint care sunt resorturile intime ale acestei legături, toate duc la acest personaj: Klaus Johannis. Este cunoscut și cred că nu poate contesta niciunul dintre dvs., domnul Johannis este în ultimii opt ani primar, este președintele Consiliului Județean, este consiliul local în întregime și este consiliul județean în întregime. Tot ce se face de aceste autorități s-a făcut de Johannis, bine sau rău, de aceea el trebuie să plătească pentru ce trebuie să plătească Bottesch, inculpat în cazul aeroportului ar trebui să fie Johannis. Ce este foarte important și au remarcat unii, însă foarte superficial, este  că cel care duce la îndeplinire cele patru autorități vine și vă spune, probabil singurele cuvinte pe care le-a spus în carierea lui politică, fără să aibă consultanți aproape, sau fără să repete de zece sau de 20 de ori că ne-am ridicat atâtea panouri, că ne-am făcut o campanie foarte agresivă și că mergem pe biciclete motorete, pe avioane în campanie ca să vadă lumea ca să existăm. Deci nu știe municipiul Sibiu, județul Sibiu, că Johannis există. Nu știu pe cine crede prost Johannis. Poate să facă campanie agresivă, poate să nu facă nicio campanie, eu cred că lumea știe că există și știe cine este Johannis. 
Dar să fiu corect și să precizez că spre deosebire de Botesch și Cindrea sau alte persoane la care am făcut referire, sunt în România două peroane care nu-mi plac nici ca oameni, nici ca personaje politice. Cine credeți că sunt? Domnul Voiculescu și domnul Johannis. Ei sunt cele două persoane pe care le detest, o spun cu toată părerea de rău, pentru că nu-mi place să gândesc rău de oameni, n-am însă încotro. Și vorbesc acum de amândoi, pentru că ei s-au reunit la Sibiu în această uniune într-o situatție în care doresc să perpetueze lururile în așa fel încât s domine în continuare lucrurile. Ei au pus de fapt la cale o inginerie electorală, sperând să mai păcălească o dată Sibiul. De ce spun că nu-mi plac acești oameni, nici ca personaje politice și nici ca oameni, pentru că tot ce fac, fac din orgoliu, din aroganță, cu dorința de dominație, cu o sete de putere nemaintâlnită de multe ori nu contează nici bani, dar bani și i-au asiâgurat și acum totul fac pentru putere. Acesta este rău și face rău românilor, sibienilor, pn în pericol realizarea unor poiecte mari, cum spun eu că sunt, și proiectul de regionalizare și proiectul de autostradă Sibiu – Pitești, proiectul de autostradă Sibiu – Orăștie, de aceea vorbesc despre ei, pentru că altfel i-aș lăsa în plata Domnului. 
Sibienii cred același lucru și au conștientizat la alegerile prezidențiale din 2009 faptul că Johnnis acționează doar pentru putere, pentru dominație, știți că Johannis era prim-ministru a candiat ca prim ministru la alegrile prezidențiale din 2009. Dacă Geoană, în relație cu Joahnnis – prim-ministru luau voturile lui Băsescu de la Sibiu și Băsescu lua 38 la sută, Johannis era prim-ministru. Asta l-a tulburat rău pe Klaus Johannis, l-a tulburat rău și i-am respectat suferința și n-am spus nimic timp de trei ani, de când a suferit această suferință în fața sibienilor. Sibienii și-au dat atunci seama și au votat pentru Johannis la locul lui, pentru sete de putere mai mică, pentru dominație mai ușoară, dar nu-i iartă pe sibieni. Acum, el este pornit și vrea revanșa asupra celor 65% dintre sibieni  care nu l-au dorit ca prim-minsitru. Vă dați dvs. seama de așa ceva? Foarte greu pentru el. 
Orgoliul lui rănit cred că e în continuare în mare agitație, de aici a ajuns la această uniune cu răul cel mare Voiculescu. Așa a ajuns Floare candidat de primar, așa au fost scoși Tuluc și Costeiu din joc. Din cauza acestei inginerii electorale. În concluzie, primii sibieni care au înțeles cine este Klaus Johannis și ce dorește cu el, oameni valoroși importanți, omeni importanți pentru FDGR, oameni cunsoc foarte bine pe domnl Johannis cu ei? I-a mazilit, i-amarginalizat i-a scos din viața publică, doar ca să rămână el, și deasupra FDGR, și deasura municipiului și deasupra județului și ați văzut și deasupra țării, dacă se poate. Din fericire, sibienii nu la-u vrut și sper să continue pe aceași linie. 
Cine sunt acești oameni pe care eu îi respect și care au făcut mult mai multe lucruri bunenpentru Sibiu, decât Johannis pe care l i-a mazilit? Eu sper că nu le fac niciun rău pomenindu-le numele aici, dar încep cu Hermann Fabini, pentru că într-un fel am contribuit și eu la convingerea domnului Fabini de a se retrage, de a pleca din viața publică, pentru că așa vrea Johannis. Știți că domnul Fabini a a fost ales consilier local, după ce a fost senator, dar pentru că domnul Johannis mi-a spus că nu poate să aibă o colaborare cu celelalte partide politice din Sibiu dacă nu-l scot e Fabini din listă, am încercat să înțeleg lucrurile, să vorbesc cu el, n-am reușit să-l conving. Până la urmă, l-am convins pe Fabini că e mai bine să plece, ca să nu avem probleme deosebite la nivel de partid. Omul mi-a spus că o să văd mai târziu care sunt implicațile și ce fel de om este Johannis. Mai departe a terminat lucruile cu deputatul Wittstock din diverse motive, pentru că era prea cunoscut și prea bine văzut, trebuia să plece și a plecat. Directorul Schmidt de la Brikenthal nu a avut loc printre oamenii publici ai Sibiului și nu mai vorbesc de profesorul Phillippi, care a fost pus mai departe, continuăm cu profesorul Klemens, dacă știți în consiliul local a spus ceva despre iarbă, despre frunze și la următoarea ședință nu mai putea să se exprime, putem spune și despre popa Klein același lucru. Situația domnului Klein era cunoscută de Johannis încă din anii 90, Johannis știa, nu acum a descoperit că avea niște probleme. 
O să trec mai departe la politic și o să ajung aici la primarul de Mediaș. Nu știu dacă vă amintiți, dar în 2004, Thellmannn a trecut de la FGDR la PDL. Am văzut atunci o emisiune care îmi rămâne în minte în care domnul Johannis, îl punea la punct. Îl înfiera într-un mod, în care pe mine m-a speriat. La Antena 1, poate se va găsi o casetă, dacă cineva e interesant. S-a convins și Thelmmann s-a convins și președintele FDGR de la Mediaș și nu mai sunt la FDGR pentru că aveau și alte opinii decât cele ale lui Johannis. Ultimele victime sunt victimele ingineriei de acum Krech, primarul Cisnădiei, Klingeiss, primarul Avrigului, Bleich primarul din Ședica Mică și Bottesch care va fi victimă coletară a celor care se vor întâmpla în actuala campanie electorală. Singura dorință a domnului Johannis este de a-și menține dominația, fără să poată sufla cineva un cuvânt. Asta este. Eu sper ca toți sibienii să fi înțeles că Joannis își dorește acum o revanșă asupra lor, dar trebuie să înțeleagă că asta nu e democrație, nu e spirit german, nu este o uzanță european este dictatură. Dictatură personală. European nu este ca o persoană să domine o comunitate, european este ca o comunitate să-și aleagă dintre ei cei care seamnă cu ei, dacă nu seamănă cu comunitatea, nu ai cum să-i alegi din plăcere primari sau președinți de CJ. European este ca noi, sibienii, să alegem oameni care seamănă cu noi și să nu ne fie rușine cum suntem. Dacă ne e rușine cum suntem, atunci putem alege pe altcineva. Sibienii să-și aleagă oameni care semănă cu ei, care fac împerună cu ei ceea ce fac și nu pe cei care stau cocoțați pe marile panouri.
Vă mulțumesc, aștept întrebări
Reporter: De ce l-ați scos pe Fabinni? Și nu era și Tuluc, nu s-a retras și ei?
Cornel Știrbeț: I-am convns, pentru că atunci nu știam până unde duce setea asta de păutere. De asta regret acum.
Reporter: Și de atunci n-ați mai discutat cu Johannis?
Cornel Știrbeț: Ba da, în perioada aia.
Reporter: Erați pe mână cu Johannis?
Cornel Știrbeț: Nu eram pe nicio mână. Am discutat o discuție politică după alegeri și n-am înțeles și nu mi-a indicat care e motivația lui, am avut discuții cu domnul Fabini, care este un om extraordinar, el a acceptat până la urmă, dar mi-a spus că o să te convingi. De atunci am discutat de multe ori cu Fabini despre problemele politice și administrative din Sibiu, am discutat asta și cu ceilalți, îi cunosc pe toți. 
Reporter: De ce faceți aceste afirmații doar din patru în patru ani? Timp de trei ani, trei ani și jumătate nu ați apărut public aproape deloc.
Cornel Știrbeț: E bună întrebarea. Aveți dretate, dar aveam o intenție în primul rând de a nu răspunde cât suntem la putere. Am mai spus acest lucru, eu cred că cei din opoziție trebuie să țipe să critice, să găsească motivații reale, și cei de la putere trebuie să facă. 
Reporter: Dar în relația cu Johannis erați în opoziție.
Cornel Știrbeț: Ascultați-mă. E datoria noastră a celor de la organizația județeană de la PDL, pentru că așa ni s-a părut corect. În legătură cu Joahannis, știți că am fost o voce singulară, când și la precedentele alegeri, și în perioada asta am spus lucrurilor pe nume. Am sperat că va înțelege, am sperat că lăsându-l în pace fără nicio intervenție din afară, își va afce mai bine treaba. Nu am vrut să provoc anumite discuții legate de corupție, legate de licitații, legate de altceva ca să vedeți că nici acum nu mă interesează foarte mult aspectul DNA de la aeroport. Să știe oamenii despre ce e vorba și cei de acolo să facă ceva pentru sibieni să nu dea vina pe putere că e presată că sunt ținuți în corzi că fac anumite ucruri prost din cauza presiunilor politice. Acestea au fost motivațiile reale pentru care nu am spus nimic, chiar și în condițiile în care Sitterli, Johannis, Cindrea, el numai se gudură pe lângă Voiculescu și Johannis, când au venit cu demonstrațiile și au pus corul de scuipători  dacă-i știți. Știți, o lună de zile. N-am spus nimic. Johannis i-a încurajat, ”veniți să vă dau autorizații”, ”veniți că vă susțin din toate puterile mele”, ”m-am făcut frate cu Bucur, Suditu, Langa”. Asta venea din ura lui față de sibieni că nu l-au votat cei 65%. L-au votat numai 30%, asta e. Deci acestea sunt argumentele tăcerii mele. 
Reporter: Considerați că directori ai instituțiilor de deconcentrate care participă la campania dvs electorală și a PDL ar trebui să-și dea demisia din funcție conform legii?
Cornel Știrbeț: Domnul Micu, cine v-a rupt dinții?
Reporter: Cum?
Cornel Știrbeț: Cine v-a rupt dinții?
Reporter: Nu mi i-a rupt nimeni, domnule. Soarta...
Cornel Știrbeț: Am crzut că fiind susținător puternic al domnului Cindrea și ai celor din jur, am crezut că v-ați întâlnit cu niște portocalii...
Reporter: Nu, m-am documentat de pe site-ul dvs....
Cornel Știrbeț: V-ați întâlnit cu portocalii pe aici... Vă dau răspunsul, dar data viitoare poate nu veniți în calitate de susținător al cuiva, veniți în calitate de jurnalist, dacă mai sunteți. Trebuie să prezentați o legitimație, ceva...
Reporter: Dacă doriți, nu mai vin.
Cornel Știrbeț:  Niciun director sau funcționar public nu participă mai mult decât îi permite legea la campania electorală. Dați-mi un exemplu concret în afara de situațiile prevăzute de lege. EI pot participa la campanie, dacă-l luăm în condsiderare pe preferatul dvs., domnul Sitterli. Sitterli. A fost funcționar public, și era reprezentantul PSD-ul în circumscripție electorală. N-am spus nimic. Problema asta vă rog s-o rețineți. 
Reporter: Într-o conferință de presă colegul dvs. domnul vicepreședinte al CJ, Șovăială a prezentat staff-ul de campanie al dvs la județ și la Mediaș. Și printre persoanele numite aici, a fost din ce-mi aduc aminte direcotrul de la DSV...
Cornel Știrbeț: Nu. În staff-ul de campanie nu fac parte funcționari.
Reporter: Domnul Grigore Popescu era cu baloane în brațe la lansarea candidaților PDL...
Cornel Știrbeț:  Și ce nu avea voie? Poate, vă rog să citii legea.
Reporter: Am citit-o.
Cornel Știrbeț: Mai citiți-o până o înțelegeți. DVS. nu o s-o înțelegeți, dar dacă o s-o citiți de mai multe ori cred că o s-o înțelegeți.  Alte întrebări?
Reporter: Partidul dvs a comandat vreun sondaj în perioada de campanie electorală?
Cornel Știrbeț: Nu. Ne știm posibilitățile, știm cât câștigăm, nu avem nevoie de sondaj.  
Reporter: Cât câștigați?
Cornel Știrbeț:  Președinte de Consiliu județean, 30 de primării.
Reporter: Legat de votul politic la CJ, în afară de funcița de președinte?
Cornel Știrbeț: Cel puțin 11 consilieri. Avem opt, ne-am propus să creștem 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

43 comentarii

pcr

Acum 10 ani

\"tare\" domn Stirbet. Bicicleta bate autobuzul
Raspunde

Ionica

Acum 10 ani

Vrem autostrada Sibiu-Pitesti! Nu vrem sa se termine la Sibiu culoarul IV, vrem sa se continue pana la Istambul! Nu conteaza cine o face: PSD, PNL sau PD-L....
Raspunde

pt. pcr

Acum 10 ani

pcr, prezenta ta ne onoreaza de fiecare data! acum schimba repede calculatoru l/ ip-ul si da-i cu injuriile !
Raspunde

hopa

Acum 10 ani

lasa ti oameni buni k este bine asa.stie ponta sa ne apere de mitici si rogojini..........sa fie spre vest autostrada....restul nu are valoare
Raspunde

@3

Acum 10 ani

nu-i nici o injurie, dar Bottesch are prima sansa. Stirbet a fost si este mut in problemele cu adevarat importante nu la gargare electorale.
Raspunde

stenia

Acum 10 ani

Cata rabdare si intelegere din partea ziarului sa-l asculte si publice pe acest \"mare\" candidat ! Confuzul si ilogicul asta ori era beat ori a scapat de la azil..Trebuie sa faci eforturi deosebite sa deslusesti vorbele si minciunile pe care le indruga. Vorbeste rau despre sasi si nu vede realitatea , dezvoltarea Sibiului sub conducerea acestora. Cred ca ura impotriva lui Johannis vine de la faptul ca sasul i-a facut probleme cu autorizatiile pentru palatul care si-l face Stirbet in padurea Dumbrava in spatele lui Hilton. Mi-e si frica daca va ajunge asa un personaj in vre-un post de conducere de care sa depindem noi sibienii ! Altceva trebuie intrebat : de unde are atatia bani pentru multele si uriasele panouri electorale , pentru autocarul pictat in intregime si pentru prezenta permanenta in ziare ?
Raspunde

@5

Acum 10 ani

100% corect...Stirbet n-a avut si nu are nimic de spus in viata politica a Sibiului
Raspunde

@6

Acum 10 ani

de unde are Stirbet atatia bani?! A \"jucat\" la Loteria Nationala... Sa ne fereasca Dumnezeu s-ajunga Stirbet presedinte de CJ, ne facem de rahat pentru urmatorii 200 de ani. O sa intram in anecdotica istoriei. Asemenea mostra de incultura si prostie nu mai \"prindem\" noi, oricat ne-am stradui. Un astfel de specimen se naste o data la 500 de ani sau 500.000.000 locuitori. Uitati-va la discursul lui: incoerent, patimas, agramat, paranoid. Asta vrem pentru Sibiu? Chiar puneti botu\' la basmul cu Cornu? Sa fim seriosi. Probabil sunt niste interese, dar in nici un caz nu sunt legate de Cornu. Mai degraba este interesanta pentru a face legatura cu Bechtel, care altfel ma-ndoiesc ca va mai fi finantata.
Raspunde

Taratorule

Acum 10 ani

De ce nu publicati un articol cu toti candidatii din Sibiu. Sau macar o lista cu toti, ca sa-i cunoastem.
Raspunde

ion

Acum 10 ani

Corect domnule Stirbet,aratati-le adevarata fata de nationalisti ieftini,care vor sa ne incalece si sa ne confiste tot ce avem.Si identitaea.Nu vedeti ce se promoveaza,numai actele lor de cultura si tot ce tine de ei .SPer ca mai dati si alte dovezi sibienilor si mi-as dori sa aveti ceva tare la sfirsitul campanieio
Raspunde

callas

Acum 10 ani

Nu cunosc personajul dar pe langa ca e prost mai e si rasist, vai de capul lui, daca cititorii sunt citavi in cap, si-a dat singur un picior in fund. Din cei citati ca ar fi fost inlaturati de Johannis sunt cativa matusalemi care banuiesc ca s-au retras din motive bilogice, iar facutul de spuma la gura contra lui Johannis, ca la multi altii, nu a reusit pana acum sa aduca nici o dovada a incalcarii legii, palavrageala la cel mai scazut nivel. Concluzia: sunt eu prost, dar nici voi sibienii nu sunteti mai breji, deci alegeti pe unul de-al vostru! Sper sa nu fie nimeni atat de fraier sa cada in plasa.
Raspunde

pato

Acum 10 ani

Văd că frustrarea cortorarilor USL revine! Hai sictir cu comentariile voastre pline de ură şi venin..
Raspunde

DIANA

Acum 10 ani

BAHHH CORNEL STIRIBET CU PARUL CRET, retraget-te la Stenia si poveste-i sotiei tale toate visele tale de coridor 4 paneuropean. chiar nu conteaza daca ajungem la Bucuresti prin Valcea sau Brasov. Costeiu e vecin cu Johannis si au fost amandoi alesi in 2000, ceea ce tie nu ti se va intampla niciodata. Prof. Schmidt nu s-a implicat in viata politica, asa ca nu il terfeli prin balbaiellile tale de la sediul unui partid penal.
Raspunde

un link pentru toti

Acum 10 ani

***www.mediafax.ro/politic/klaus-iohannis-are-sanse-sa-fie-primar-inca-patru-ani-insa-sibienii-vor-mai-multe-de-la-el-9605037
Raspunde

Raluca

Acum 10 ani

Domnul Stirbet are un plan bine pus la punct, iar autostrazile ar trebui sa fie un obiectiv serios pentru toti politicienii, dar din pacate nu e asa.
Raspunde

Gufy

Acum 10 ani

Astept aparitia unui primar adevarat la Sibiu! Pseudo-sasul Klaus cu adormitul de Martin ( doarme si-n afisele electorale ca ..,,mos martin\'\') incepe sa ma agaseze cu ,,stiinta \'\' lui la toate si aroganta parvenitului. Un biet profesoras, anonim pedagocic, cu strabuni discutabil sasi, care fraiereste sibieni multumiti cu o strada asfaltata, un Aeroport care nu se mai gata si face zgomot infernal, o Centura trasa de coada si neterminata unde trebuie...! Nu vreau Cindrea , Stirbet, etc ci un personaj nou, cunoscut in urbe cu realizari, organizator, umanist si neintoxicat de politica Damboviteana. Pana atunci ...sa stam acasa ! Oare cum ar fi daca in iunie n-am vota si sectiile de votare ar fi goale?? Ar fi raspunsul sibienilor la fostii tovarasi care vor sa revina!!
Raspunde

Ioana

Acum 10 ani

La vremuri noi, oameni noi care sa aiba curajul sa aduca schimbarea si sa implementeze proiectele necesare. Stirbet si echipa lui sunt cei mai potriviti pentru Sibiu!
Raspunde

Ivan

Acum 10 ani

Autostrada Sibiu - Pitesti? Mit sau realitate? Pana la urma, important e ceea ce ne ramane, nu vorbe goale, aruncate in vant electoral! Avem nevoie de oameni competenti pentru Sibiu, si nu numai. Daca Stirbet are un plan serios, nu cred ca e de ignorat. Nu cred ca e important partidul din care face parte, apartenenta la partid a devenit deja un stereotip. Eu vreau ca autostrada sa devina realitate!
Raspunde

Iulian

Acum 10 ani

Da, e nevoie de oameni cu viziune care sa aduca schimbare. Succes, Stirbet!
Raspunde

SIMI

Acum 10 ani

Din nefericire, nu mai inceteaza problemele cu autostrazile. Daca s-a gandit Sibiu-Pitesti, de ce naiba se pune problema Sibiu-Brasov? Daca o sa o tinem tot asa, cu taraganeli, mai vedem autostrada asta IN VECI!
Raspunde

Ramona

Acum 10 ani

Bine zis, in veci! Sau si mai bine, chiar daca se face, parca vad ca la scurt timp de la inaugurare, se duce de rapa, ca deh, e la moda pe aici pe la noi!
Raspunde

Pt catelele portocalii

Acum 10 ani

La vremuri noi,oameni noi?Știrbet e nou ca Mos Craciun,cat despre implementat,el si echipa lui portocalie au IMPLEMENTAT FURTUL si JAFUL.Mars,javrelor penale,ne-ati distrus tara cu gloabele voastre hoate si mincinoase.
Raspunde

@22

Acum 10 ani

nu stiu cine e javra penala...nu cred ca Stirbet/Pdl-ul au furat mai mult decat PSD-ul!!! bucurati-va de preturile la combustibil marite...bucurati-va ca de atatia ani au ramas o multime de oameni fara locuri de munca pentru ca maria sa Patriciu , Nastase si tot alaiul lor de hoti au facut privatizari la preturi de nimic!!!
Raspunde

ovidiu

Acum 10 ani

Sibiu-Brasov mult mai avantajoasa pentru noi. Vom avea autostrada spre statiunile montane plus orasele Fagaras, Brasov, Ploiesti, Bucuresti, Constanta cu finalizare Marea Neagra. Bucuresti-Pitesti ar putea sa fie extinsa mai usor si mai rapid spre zona de sud, spre Craiova. Tot traficul greu de pe valea Oltului s-ar muta pe autostrada, valea Oltului ramanand un drum liber si frumos de parcurs ca si plimbare. Ma indoiesc ca o autostrada Sibiu-Pitesti ar fi mai usor de realizat decat una Sibiu-Brasov-Ploiesti, si mai cred ca cu cat legi mai multe orase dintr-un foc cu atat ii mai avantajos. Cat despre legaturile Ponta-Nastase si loc Cornu asta as trece-o pur la campanie electorala.
Raspunde

didi

Acum 10 ani

o fi facut rele PDL-ul da nu ma asteptam ca un PDL-ist ca Stirbet sa vina cu o idee asa buna in ceea ce priveste regionalizarea!!! un om suficient de matur si inteligent ar intelege ca asta e un mare avantaj pentru Romania si in special pt Sibiu din punct de vedere al dezvoltarii economice si al diminuarii birocratiei!!!...personal as vota pentru un asemenea proiect chiar daca e al unui PDL-ist!!!
Raspunde

Vasilica

Acum 10 ani

pana acum PDL-ul ma impresionat cel mai mult...desi sunt indecis pentru cine mi-as da votul la CJ...dar de Johannis suntem satui si din toti ceilalti candidati nimeni nu are ceva special pentru campania asta! eu pe cine votez??? cel putin Stirbet cu proiectul sau a iesit un pic din tipar si pare a fi chiar interesanta schimbarea ce vrea sa o faca!!!
Raspunde

SIB

Acum 10 ani

Pana la urma cine i-a rupt dintii lui Micu? A ros prea mult la ciolanul aruncat de PSD?
Raspunde

Daniella

Acum 10 ani

PSDistii is o adunatura de penali care se imbata cu apa rece...ce ati facut bun in Sibiu jegurilor daca tot aruncati cu pietre in PDL??
Raspunde

:))

Acum 10 ani

Unii mai buni decat altii:))...ce vad din comentarii ca se cam agita unii (usl-isti cred daca tot ataca pdl-ul) pana la urma acum votam omul nu partidul, nu???...indrazneata declaratia lui Stirbet!!! Bravo! chiar avem nevoie de transparenta...si...schimbare dupa cum zicea cineva mai sus!!
Raspunde

Penalilor

Acum 10 ani

trebuie sa gandim ca autostrada e in interesul tuturor si trebuie facuta pentru noi...nu trebuie sa ne mai lasam minititi de toti smecherii care nu stiu cum sa se imbogateasca pe seama asta...de ce a trebuit guvernul ponta sa schimbe proiectul propus de Boagiu??? nu are de unde fura???Jegodii USL-iste ce sunteti!!!!!
Raspunde

ovidiu

Acum 10 ani

Primarul nu are nici un cuvant de spus legat de autostrada cum nici consiliul judetean. Imbecilul asta de Stirbet stie foarte bine pentru ca la inaugurarea centurii Sibiului nu a fost invitat nici Johannis si nici Bottesch. Drumurile nationale si autostrazile intra in atributia CNADR care apartine de Ministerul Transporturilor respectiv guvern. Deputatii si senatorii de Sibiu au un cuvant de spus deci domnul Stirbet, Raluca Turcan, Ariton pot foarte bine sa o faca. Cum spuneam, Sibiu–Brasov–Ploiesti–Bucuresti mult mai avantajos pentru noi, legat de Cornu, Ponta–Nastase, gargara electorala. Daca faptul ca Ponta–Nastase vor autostrada in curte la Cornu si asta va duce mai rapid la realizarea ei, sunt liberi, ma doare in fund de interesele lor cat timp pot sa circul pe ea. Cat despre PDL–isti si Stirbet, au facut o p... in astia 8 ani, interesul lor a fost sa bage mana cat mai adanc in buzunarul public si autostrazi, nimic.
Raspunde

Catele pdliste

Acum 10 ani

Spuneti concret ce ati facut pentru noi in ultimii ani,concret?Ati furat pe rupte,ati taiat salarii si pensii,ati inchis scoli si spitate,ati marit tva si accize si acum vorbiti de pretul la conbustibil,v-ati batut joc de bolnavi,de copii si mamici.De ce ne sfidati inteligenta,cine dracu v-a spus ca toti suntem uslisti,suntem romani,acei romani de care voi v-ati batut joc cu ungurii.SA VA FIE RUSINE, GHILOTINE ORDINARE.Ati reusit sa saditi in noi o ura fara margini,o ura mai mare decat pupincurismul celor care comenteaza cu acelasi limbaj de lemn.Sunteti in postura de-a nu avea ce spune decat PROIECT,TRANSPARENTA,IMPLEMENTARE.Vai, dar nu va ganditi un pic la cine va referiti?la pdl.E jalnic,e dureros ca mai sunt indivizi ca voi care si-au pierdut ratiunea.Cand au fost pdlisti transparenti, cand s-au gandit la binele nostru?Vorbiti de Patriciu si Nastase,sa-i ia vantul,dar sa nu uitam si de hotii vostri,Anastase,Udrea,Boagiu,Hoara,Videanu,Berceanu,ce ziceti de Blejnar,Duta,astia sunt imaculatii portocalii,dar micimanii din Sibiu?Știrbet;Ariton,Bara;Tichindelean de astia nu aveti nimic de zis?Nu-mi pasa de partidele voastre,imi pasa de mine si familia mea,imi pasa de colegii mei de munca ,care au aceeasi parere ca si mine,imi pasa de batranii care nu au bani de mancare si medicamente,dar nu imi pasa de voi cei care pupati dosuri si laudati hoti.Pana la urma toti suntem romani,numai ca unii sunt aceia care stau cocosati si lauda nulitati pentru a avea un scaun caldut,iar altii sunt acei fraieri ca mine care stau drepti si nu se lasa calcati pe gat pentru un maruntis,prefer sa nu-l am,dar sa nu pup jeguri hoate.
Raspunde

sandokan

Acum 10 ani

In niciun caz nu mai votez cu sasii, m-au scarbit prin aroganta lui Johannis si prostia lui Bottesh care si-a batut joc de aeroport!Orasul stagneaza, in 12 ani Johannis nu a fost capabil sa asfalteze toate strazile din oras, 50% sunt strazi de pamant. Bine ca ne-a facut sensuri giratorii si a cocotat muscate pe stalpi. RUSINE!!!
Raspunde

ovidiu

Acum 10 ani

@sandokan: orasul nu stagneaza prietene, se dezvolta. Acum 12, sau acum 8 ani cand zonele industriale erau in fasa nu aduceau bani multi. Acum cu ele dezvoltate si in crestere, tot mai multi bani se varsa in buget, bani folositi in proiecte. In timp ce imbecilul asta de Stirbet latra prostii Johannis tocmai a mai semnat un contract de reabilitare de strazi. Aici se vede diferenta, unii latra altii lucreaza. Cea mai mare greseala a sibienilor este schimbarea lui Johannis si a lui Bottesch. Daca pica Bottesch, CJ o sa-i puna bete in roate lui Johannis pentru discreditare, lupta politica damboviteana se va muta in marginime. Daca il sustineti pe Johannis votati si Bottesch!
Raspunde

@19,

Acum 10 ani

Stirbet nu e \"cu viziune\", are viziuni (batranii locului spun despre astfel de personaje ca \"au vedenii\"). Concluzia a pus-o foarte bine @31 Ovidiu: \"Cat despre PDL–isti si Stirbet, au facut o p... in astia 8 ani, interesul lor a fost sa bage mana cat mai adanc in buzunarul public si autostrazi, nimic.\" De acord 100%
Raspunde

moluz

Acum 10 ani

imi place de omul asta are raspunsuri bune si caracter ma gandesc ca iar sta bine in scaunul presedintelui CJ
Raspunde

yi

Acum 10 ani

Eu cu cine votez?
Raspunde

valjan

Acum 10 ani

asta se si vede presedintele c j sibiu SARACUL cu capul
Raspunde

in realist sibian

Acum 10 ani

num vine sa cred cata ura are stirbet asta pe sasu Johannis si Botesch. E rasist si e si bolnav la cap. Omu asta este periculos pentru sibiu si vrea sa ajunga cu ori ce preti la aciolan. Voi nu vati prins inca? Bai oameni bun sasi pun mana si fac si nu dau din gura ca stirbet asta cu minciunile lui de 2 lei. Daca sunteti sibien adevarati si cunoasteti cat de cat cultura si istoria sasilori atunci stati in banca voastra si votatil pe Johanis si Botesch ca o sa fie bine.
Raspunde

@moluz,pardon MOLOZ

Acum 10 ani

Bai transsexualilor,din cora acum esti moloz ,voua v-ar sta bine la groapa de gunoi,va recomanda CARACTERUL.
Raspunde

@32

Acum 10 ani

iti pasa tie de tine si de familia ta????si de orasu\' si tara asta?:)) hai ca ma faci sa rad???nu e vorba de unii sau atii...de hotii de la un partid sau altu! tara asa nu are cum sa o duca bine daca toti asteptati sa vi se dea!!!de unde? daca nu munciti?asteptam sa ne pice din cer??? tot acuzati ca PDL-ul a facut si a dres si a taiat in carne vie...DA! DAR PENTRU ASTA A DEVENIT UN MODEL PENTRU TARILE DIN EUROPA PENTRU MASURILE LUATE!!! daca incercati sa ganditi dincolo de propriul buzunar veti intelege de ce a luat PDL ul si cat de bune sunt masurile luate!!! creiere mononeuronale ce sunteti...o tot faceti pe desteptii...nu suntem numai noi in criza! e toata lumea in criza si nu se mai plang altii asa cum o faceti voi! incep sa cred ca aveam nevoie de criza asta ca sa se mai faca curatenie in sistem....prea v-ati obisnuit cu binele...deja avem prea multi handicapati care iau ajutoare...avem prea multi bogatani cu firme si se plimba cu x6 si pe partea ailalta iau ajutor de somaj si copii lor burse sociale pt ca parintii sunt someri...DIN CAUZA UNORA CA ASTIA AM AJUNS UNDE AM AJUNS NU DIN CAUZA LUI STIRBET SAU ARITON ...CRED CA AR TREBUI SA INCEPEM SA VEDEM ALTFEL LUCRURILE! SI CINE VREA SA TRAIASCA BINE SA FACA BINE SA MUNCEASCA NU SA ASTEPTE CU MAINILE INTINSE!!!!RUSINE VOUA CARE VA PUNETI NUMAI GURA NU SI CREIERUL LA LUCRU!!!
Raspunde

@41

Acum 10 ani

boc, boc, boc, boc... Noroc c-aveti voi, pedeleii, creier. Da-i de porc si-i pane.
Raspunde

@41(renata)

Acum 10 ani

Te sfatuiesc sa razi de tine,de familia ta si de partidul din care faci parte.Mie imi pasa de toti oamenii acestei tari,despre ei vorbeam inculto,dar pe voi javrelor nu va duce capul sa ganditi,voi va ganditi la voi si la hotii vostri.Voi vorbiti de curatenie in sistem?Cine v-a tinut 4 ani sa nu faceti curatenie,hotilor,noi?Voi vorbiti de someri si handicapati?De ce nu vorbiti de fraudele facute de hotii portocalii,de Udrea, Blejnar,Duta;Anastase.Din cauza noastra este criza,din cauza noastra tara asta merge prost?Nu din cauza voastra care ati furat pe rupte.Eu muncesc de 37 de ani, datorita ghilotinei portocalii,astazi am un salariu de 1300 lei,mai mare ca in anul 1975, cand mi-am inceput activitatea cu 3,5 lei.Este corect?Nu am avut nicio intrerupere in aceasta perioada,am mers la serviciu indiferent de situatie,iar acum cand trebuie sa ies la pensie cu ce m-am ales?Cu o sanatate subreda,cu un salariu de mizerie si cu niste javre ordinare care ne invinovatesc tot pe noi cei multi.Sa va fie rusine,incompetentilor,ati furat sa aveti voi buzunarele pline. Lui Anastase nu-i ajungeau banii luati din Parlament,nu i-a ajuns ca ne-a furat pe fata,tasu,auzi avea salariu 350000 lei pe luna,ce facea frate asta pe atatia bani?Lui Blejnar nu-i ajungeau banii, mai fura si tva cu DISPARUTUL lui.Despre asta sa vorbiti,hotilor nu desre noi cei multi,care ti-am spus si repet,VA URASC, va dispretuiesc,si va doresc voua si acolitilor vostri sa traiti din banii nostri.Cat despre Stirbet,Ariton,lasa-i fata ca nu traiesc din salarii infime,ei sa mearga la munca,la Aiud,noi suntem cei ce i-am sustinut in scaunele caldute,ei, ce-au facut pentru noi?Pentru ca mi-e scarba sa-ti mai scriu, iti doresc sa traiesti tu si familia ta CU BINELE FACUT de pdlaci.Mars,jigodii ordinare!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus