Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

245 de liceeni au dat proba scrisa la limba materna in judetul Sibiu

245 de elevi din judeţul Sibiu au suţinut astăzi, 3 iulie, a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat, proba la limba şi literatura maternă.

Dacă exemenul de luni, la limba română, s-a finalizat cu eliminarea a doi elevi, care au fost prinşi copiind, proba de astăzi nu a fost marcată de incidente.

„În examen au intrat la limba germană 232 de elevi şi la limba maghiară 13 elevi. Din păcate pentru presă şi din fericire pentru noi, astăzi nu am avut elevi eliminaţi. Ieri Sibiul a ajuns în presa naţională după eliminarea elevului nevăzător, dar comisia de Bacalaureat a procedat corect, l-a prins când copia şi l-a eliminat din examen”, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Constantin Gorun.

Ieri, în judeţul Sibiu au fost eliminaţi doi candidaţi, unul dintre ei fiind un elev nevăzător care dădea proba scrisă pe un laptop special şi care a fost prins în timp ce încerca să acceseze programe, care facilitau accesul la informaţii necesare, pentru elaborarea subiectelor de examen.

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat vor continua mîine, 4 iulie, când elevii vor susţine proba obligatorie a profilului, iar vineri, 6 iulie se va desfăşura ultima probă la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele vor fi afişate duminică, 8 iulie, contestaţiile se vor putea depune în 9 iulie, iar rezulatele finale vor fi afişate în 13 iulie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 355

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus