Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Ioan Hambasan: cantonamentul din Antalya a costat 41.195 de euro. Am platit cash!

Cea mai mediatizată perioadă din scurta viață a echipei sibiene de fotbal Voința Sibiu este, fără dar și poate, cantonamentul din Antalya, pe care „alb-verzii” l-au susținut iarna trecută, în pauza competițională dintre turul și returul Ligii I.

Întrebat despre costurile acelui cantonament, președintele Ioan Hămbășan a dezvăluit, astăzi, că șederea, meciurile și celelalte servicii de care au beneficiat jucătorii sibieni au costat puțin peste 41.000 de euro, bani plătiți pe loc. Referitor la adversarii cu care echipa sibiană a jucat meciuri amicale, printre care Dacia Mioveni și KS Cracovia, Hămbășan a spus că Voința Sibiu a jucat cu echipele care erau disponibile în acel moment.  „Nu am avut nici un contract cu nicio firmă de impresariat. Ne-am dus pe cont propriu, la sfaturile și la experiența pe care am avut-o noi din anii precedenți. Ne-am plătit singuri biletele de avion și am fost cazați la hotelul Arcadia. S-a plătit cash la hotelul Arcadia. Așa am plătit în fiecare an în care ne-am dus. 8000 de euro transportul și 33.195 cantonamentul cu serviciile. Nu, nu am avut nicio reducere, am mers exact cum am mers și în anii precedenți. Era, dacă nu mă înșel, o sumă de 42 de euro pe jucători, în care au intrat masa, transportul, arbitrajele, terenul și asistența medicală. Arbitrajele ni s-au asigurat de către hotel. I-am acceptat(n.r. – pe arbitri) pentru că, repet, ni s-au pus la dispoziție. Repet, noi nu suntem așa de mândri sau așa de înghâmfați ca alții, să avem pretenții să ne vină nu știu ce antrenor, mă rog, ce arbitri. Ni s-au pus la dispoziție ăia, am avut graficul, ora la care am jucat, cu ce echipe am reușit să ne înțelegem. Eram 15-16 echipe cazate la hotel. Dacă faceți un calcul, o să vedeți că am jucat cu echipe care erau chiar aproape de noi. Mioveniul erau în hotel cu noi. Nu am văzut nicio declarație de la Mioveni. S-a dat la o parte Mioveni, ca să câștigăm? Nu m-am pus în meciurile de pregătire să cumpăr sau să fac ceva. Noi nu am putea da vina , în meciul cu Cracovia, pe arbitri, că au fost două penalty-uri și eliminare. Atunci unde este suspiciunea? ”, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Ioan Hămbășan, președintele CSU Voința Sibiu.

Ar fi culmea să știu de ce m-am dus în Antalya exact atunci când s-a jucat cu Mioveni și Cracovia

Hămbășan a plecat în Antalya pentru a fi alături de echipa sa, dar a stat doar patru zile. Întrebat de ce șederea sa a coincis exact cu perioada în care Voința a jucat cu Dacia Mioveni și KS Cracovia, partide suspecate de blat, Ioan Hămbășan a replicat spunând că este o simplă coincidență. „Rolul meu este de președinte, iar aici este ceva nou în fotbalul românesc – m-am ocupat de bani, de organizare și de buna desfășurare… în rest, în problemele tehnice, cele de aducerea de jucători, de cum se face echipa, cine joacă, ce jucători vin sau ce jucători pleacă, nu mă ocup. Patru zile am fost în Antalya. Nu știu dacă am fost la meciul cu Mioveni. Patru zile am fost în Antalya. De ce în acea perioadă? Ar fi culmea să știu de ce am fost în acea perioadă sau de ce s-a nimerit în acea perioadă. (…) poate a fost coincidență, nu pot să comentez de ce m-am dus atunci și de ce nu am ajuns la alte meciuri. (…) Situația(n.r. – situația financiară a clubului înainte și după cantonamentul din Antalya) a fost aceeași dintotdeauna. Nu am avut niște bani cu care să ne putem permite să aducem niște jucători, doar cât am putut să ne întindem. Se poate vedea evoluția banilor intrați în club. Gândiți-vă că dacă aveam bani, probabil ne înțelegeam cu Postolache și cu ceilalți și lucrurile erau normale. Nu a existat așa ceva. Criza financiară în care suntem și cu care ne-am confruntat ne-a făcut să fim aici, unde suntem. Nu au fost probleme cu salariile, decât în aprilie, când sumele promise de la Consiliul Local nu au mai venit”, a mai spus Ioan Hămbășan, care a continuat spunând că, dacă se va dovedi că el sau cineva din conducerea clubului sibian a îndemnat jucătorii „să o lase mai moale”, va suporta consecințele.  „O să suport consecințele, dacă se dovedește că eu am făcut așa ceva. Lucrurile sunt petrecute, deci nu putem să le mai evităm sau să facem altceva”, sublinia Hămbășan.

„Toate acuzațiile sunt false!”

Președintele Voinței a mai spus și faptul că, în opinia sa, toate ipotezele și acuzațiile de blat care planează asupra clubului sibian sunt false. „Toate acuzațiile sunt false. Din punctul meu de vedere, da. Și am certitudinea că sunt pure speculații sau frustrări sau reacții nepregătite. Deocamdată nu am văzut vreo înregistrare, nu am auzit gura vreunui jucător”, a adăugat Ioan Hămbășan. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Misu

Acum 11 ani

Au trecut cele doua saptamani. Cand pleci de la Vointa?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus